Astra - R@SAG - 1.4 Turbo 88kW 120k - COSMO Premium

Založte si své téma a představte svůj Opel Astra J ostatním.

Moderátoři: Astra - R@SAG, Moderátoři

Odpovědět
UseThe4s

Re: Astra - R@SAG - 1.4 Turbo 88kW 120k - COSMO Premium

Příspěvek od UseThe4s »

jj, hezkej deník... 👍🏻 Nevim, jeslti jsem to nepřehlídnul, ale nenašel jsem info srovnání "vůně" v autě před a po. Tzn. dezinfikuješ to primárně pro to, abys to měl vyčištěný nebo je i v tom autě pak cítit rozdíl čerstvějšího nebo lepšího vzduchu při jízdě? A díky za ten konkrétní typ, ušetřil si mi v džungli trhu spoustu času s výběrem. Našel jsem ho za 727 Kč... 🙂
Astra H Caravan "Fenix", 1.7 CDTI, 2005 / Ravenol VST, 5W40 / Optimal Diesel (EuroOil) + aditiva Liqui Moly
Ex Astra J GTC, 1.6 Turbo, 2014
Ex Škoda Fabia Combi, 1.9 TDI, 2001
Ex Škoda 130l, 1986
Reklama

UseThe4s

Příspěvek od UseThe4s »

A ještě dva dotazy - když mám tento přístroj, tak už nemusím používat ty pěnové spreje na čištění klimy jako doplněk pro lepší vyčištění? A druhý dotaz - dá se to nechat běžet déle, třeba hodinu? A třetí dotaz - je vhodný nechat to proběhnout různými nastaveními cest ventilace - do nohou, dopředu, nahoru, atd...?
Astra H Caravan "Fenix", 1.7 CDTI, 2005 / Ravenol VST, 5W40 / Optimal Diesel (EuroOil) + aditiva Liqui Moly
Ex Škoda 130l, 1986
Astra - R@SAG
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Astra - R@SAG »

Nemáš za co, pozor dělají se 3 modely, hlavně aby to bylo 36T (36g), dělá se i 28T a něco dalšího.

No asi řeknu to tak, jsme nekuřáci, a i po každoroční desinfekci je pak ve voze lepší, takový opravdu čerstvější vzduch a to pak postupně klesá s létem. Důvodem je taky to, že klimatizaci používám po celý rok. Proč to dělám, aby nikdo nebyl nemocný, díky bakteriím apod. Musím podotknou, že se mi teď poslední dny lépe dýchá a cítím se příjemně. Zásadně ve voze nepoužívám žádné voňky. Za mě to má asi jedno pozitivum a to že pokud jsem to dělal těmi spreji, tak rodina vždy řekla, že to smrdí jako v nemocnici. To trvalo několik týdnů. Generátorem ozonu je to jiné, je tam takový lehký nádech desinfekce, ale nedráždí to posádku, přesto se dýchá lépe.

Tuto formu, jak jsem psal mám za sebou teprve poprvé, ale přesto prozatím spokojenost za těch pár dní. Podle informací v různých skupinách zabývající se voskováním a šlechtěním aut. Je doporučeno generátor ozonu použit na jaro a na podzim, před zimou. Tak vše ukáže čas.
Předešlé vozy: Opel Astra F 1.4 8v - 1992
Současný vůz: Opel Astra G 1.4 16v ECOTEC - 2003
Současný vůz: Opel Astra G 1.4 16v Twinport - 2006
Současný vůz: Opel Astra J 1.4 Turbo 88kW/120k - 2015
WEB: astra-rasag.cz - vše o Opelech.
UseThe4s

Příspěvek od UseThe4s »

Super, díky za info, přesně to jsem potřeboval slyšet! A super tip dělat to 2x ročně 👍🏻. Generátor jsem objednal, je to 36T, 796 Kč i s dopravou, tak už se na to těším... 😀 Já jsem taky odpůrce jakýchkoliv chemických vůní, až nedávno mě napadlo, že se podívám, jestli někdo nabízí nějakou opravdu přírodní vůni do auta bez chemie.
Ex Škoda 130l, 1986
Astra - R@SAG
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Astra - R@SAG »

UseThe4s píše: 28 dub 2025, 11:42 A ještě dva dotazy - když mám tento přístroj, tak už nemusím používat ty pěnové spreje na čištění klimy jako doplněk pro lepší vyčištění? A druhý dotaz - dá se to nechat běžet déle, třeba hodinu? A třetí dotaz - je vhodný nechat to proběhnout různými nastaveními cest ventilace - do nohou, dopředu, nahoru, atd...?
:D :D :D pokusím se odpovědět co nejlépe.
1 otázka - to co jsem nastudoval, tak právě není potřeba žádných dalších přípravků a ani sprejů.
2 otázka - ano je tam časovač. Podle doporučení na běžné auto 5dv / kombi se udává 15 - 20 min. Pokud je v autě hodně zápachů může být interval delší a to cca 30 - 35min. Případně doporučují to provést 2x a to ozon + vyvětrat cca 30 min. / opět ozon a vyvětrat.

Poznámka: je tu ještě jedna finta, ta se může ale provádět pouze ve venkovním prostou a ne v uzavřeném prostoru :D :D . K dobrému fungování generátoru ozonu je potřeba kyslík a ten při úplně zavřeném autě může dojít. Proto se doporučuje v místě spolujezdce, kde je zařízení, nechat pootevřené okno 1 - 2cm, tím do vozu přichází čerstvý vzduch a generátor má základ pro tvorbu ozonu ;) ;) . Tento postup jsem použil u své Astry J, s tím rozdílem, že jsem to dělal pouze 1x 20min.

Pro čištění auta to nechat hodinu v kuse se nedoporučuje, aby nezačli oxidovat určité povrchy apod. Doporučeno je radši kratší intervaly.

3 otázka: Tím že mám automatickou klimatizaci v Astře J, tak AUTO klima + vnitřní cirkulace. Pokud se jedna, o manuální klimu, tak je potřeba vše nastavit, hlavně aby to proudilo průduchy s přístrojové desky a na nohy.

EDIT: Ještě doplním, že destičky, které jsou uvnitř jsou cca podle různých přístrojů na 4000 - 5000 hodin provozu, jak by se měly vyměnit.
Předešlé vozy: Opel Astra F 1.4 8v - 1992
Současný vůz: Opel Astra G 1.4 16v ECOTEC - 2003
Současný vůz: Opel Astra G 1.4 16v Twinport - 2006
Současný vůz: Opel Astra J 1.4 Turbo 88kW/120k - 2015
WEB: astra-rasag.cz - vše o Opelech.
UseThe4s

Příspěvek od UseThe4s »

Tybrďo, super užitečný informace, diky moc...!!! 😀👍🏻
Ex Škoda 130l, 1986
Odpovědět

Zpět na „Astra J - Auta členů a recenze“