Bohužel jak to tak bývá, koupit nepojízdné auto nese rizika... a tady tomu nebylo jinak. Závadu na vstřikách jsem tušil už při koupi, tak se to dotáhlo vstřiky ven a nechat udělat. Když už to bylo napůl rozdělané, tak jsem na motoru udělal takovou větší údržbu. První start, běží pěkně, ale prostě nejede... mrtvý automat. Zavřel jsem garáž a nechal to stát, dost dlouho... a pak jsem to i na čas vystavil k prodeji. Pak jsem náhodou mluvil s jedním kamarádem a on náhodou měl funkční automat z 2,5DTI. Když už to začalo jezdit, ale jsem zjistil, že podvozkově to taky za moc nestojí... a že turbo by už taky zvládlo repas (to nás čeká tento rok).
Závěrem, už to stálo asi 10x tolik co pořizovací cenovka... ale co, kouká se na to pěkně a člověk se musí něčím bavit

3,0 to opravdu je, je v tom BMW M57D30 135 kW. Nevím na jakém to jezdí softwaru, ale to budeme možná řešit až po tubu a podvozku. Jestli to jede líp než 2,5... nevím, možná. 2,5 jsem měl jen s manuálem a byla dost utahaná (auto na dojezd).
Jinak je to kupodivu téměř bez koroze (proto jsem po tom sáhnul). Je to Design Edition a téměř plně vybavená (chybí sklopná zrcátka, paměť sedaček a zadní výhřev sedaček, alarm).