blbne digiklima

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
t.w.e.e.t.y

blbne digiklima

Příspěvek od t.w.e.e.t.y »

Ahoj.Koukal jsem všude,ale můj problém nenašel.Začla mi blbnout topení.Přijde mi že si dělá co chce.Jeden den mi to topí i když mám nastaveno třeba 22c a dnes když jsem jel z práce tak to topilo jen na plno a na 27c foukal vlažný.Pod 27c jen studený.Voda je ok v normě.Ještě chci upřesnit že topení je v manualu,né v automatu a klima vyplá.Nenapadá vás co by to mohlo způsobovat takovéhle kolísání teploty?že by servomotůrek se zadrhával?neměl někdo obdobný problém?díky za rady
Opel Vectra B,2.0 DTi,74kw,rok 2000,combi/Opel Zafira A 2.0 DTi,74kw,rok 2000
Reklama

t.w.e.e.t.y

Re: blbne digiklima

tak sem zjistil,že to topí jen na max.27 c uz fouká studenej.Čím to sakra může bejt?Do ted to fungovalo bezchybně a najednou ze dne na den.Četl jsem o tom podtlak. ventilu,k čemu vlastně je,nebo spíš proč?a kam vede ta podtlaková hadička z něj.Pak ještě mě zajímá,jestli neblbne servomotorek od štelování tepleho vzduchu,kde se přesně nachází?Podle zvuku mi přijde jak když se při některych teplotách nehybe a jako když je kouslej.díky za rady
denny

Příspěvek od denny »

No,kámo,to vypadá,že ti odešel miniventilátorek v jednotce klima\topení.Nenasává vzduch z vozu na čidlo teploty a to se ohřívá o koncáky jednotky a tím dává povel -netopit,je mi horko, a tobě je při tom zima.Dělají to i Omegy.Já to měl taky .Vyřešil jsem to jinou použitou jednotkou\panelem\klima-topení.To čidlo je za tou malinkou mřížkou v panelu a ventilátorek je za ním.
t.w.e.e.t.y

to mě nenapadlo,takovejhle ventilator byl i u laguny s digi klimou.Takže topení funguje jakoby furt automaticky?myslel jsem ze pokud je klima vypla ,a rucne navolim teplotu tak jí to bude furt držet jako u obyč topení.Takže i takhle to jde přes to čidlo a upravuje si to teplotu.U laguny bylo právě že teplotu a tak si to ladilo pouze při autamatice.Jde to nějak rozdělat a zkontrolovat jestli jde?jinak dík moc za radu
denny

Příspěvek od denny »

Demontuješ ten panel\jednotku\,sundáš z něj krycí plast,připojíš na štekry,natočíš auto,zapneš topení a vidíš-točí se nebo se netočí.
Nebo nic nerozdělávej a zkus cigaretou,jestli to tam nasává do sebe vzduch,když ne,tak se netočí.
Odpovědět

Zpět na „Vectra B“