X16SZ (52kW) po nových rozvodech je hlučný

1991-1998

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Werty.cz
Kontaktovat uživatele:

X16SZ (52kW) po nových rozvodech je hlučný

Příspěvek od Werty.cz »

Dobrý den, zvuk který se mi ozývá z motoru je podobný děravému výfuku, možná i takový drnčivý zvuk, ale výfuk to není. Hlasité hučení se ozývá při plném sešlápnutí plynového pedálu. Něco podobného jsem spozoroval i před výměnou, ale nebyl to nepříjemný zvuk jako nyní. Tehdy to bylo syčivé, jakoby si motor bral velké množství vzduchu, nevěnoval jsem tomu pozornost. Auto jede bez problémů, živě jako před výměnou. Napadlo mě jestli by to nemohlo dělat velké množství oleje, je tam nad maximem, tak jestli při větším tlaku třeba nehučí olejové čerpadlo, případně jak se přebytku oleje zbavit? :roll: a nová informace - nad 3000 ot/min už jde slyšet normální chod motoru
Reklama

Werty.cz
Kontaktovat uživatele:

Re: X16SZ (52kW) po nových rozvodech je hlučný

Příspěvek od Werty.cz »

je to docela nepříjemné, pomoc by se mi hodila.. :(
Miro
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Miro »

mužou cvakat hydroštely....
Pohřební služba ANUBIS - Vaše smrt naše živobytí.
Werty.cz
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Werty.cz »

Miro píše:mužou cvakat hydroštely....
Ty by měly cvakat neustále a né až po plném sešlápnutí plynového pedálu, nemýlím-li se?
warhy

Příspěvek od warhy »

Někdy se stane, že když auto delší dobu stojí tak ti pak hydrtoštely klapou než se zase naplní, ale nedělalo by ti to pořád,pak se to ztiší a už to skoro není slyšet(jinak samozřejmě musí jít furt), potom co se zaplní tak to přestane... spíš jestli sou rozvody dobře udělaný a nerachotí ti něco v nich, je ten rachot souběžnej s otáčkama motoru?
Werty.cz
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Werty.cz »

warhy píše:Někdy se stane, že když auto delší dobu stojí tak ti pak hydrtoštely klapou než se zase naplní, ale nedělalo by ti to pořád,pak se to ztiší a už to skoro není slyšet(jinak samozřejmě musí jít furt), potom co se zaplní tak to přestane... spíš jestli sou rozvody dobře udělaný a nerachotí ti něco v nich, je ten rachot souběžnej s otáčkama motoru?
Právě o to se bojím, aby byly dobře udělané rozvody, nevím jak myslíte souběžné s otáčkama motoru? Jako jestli se zvyšuje hlasitost hluku s otáčkama? to ne.. Úplně stejné jako s děravým výfukem to není. Prostě "drnčí" vím že to není nejlepší vysvětlení, lépe to neumím
Miro
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Miro »

tý jo tak to je divné, zkus ten zvuk nějak nahrát na kamerku, třeba to pujde lip poznat ;)
taky je možný, že jsou rozvody o kousek jinde a nějak na sebe narážej ventily a válce :shock: :?
Werty.cz
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Werty.cz »

Miro píše:tý jo tak to je divné, zkus ten zvuk nějak nahrát na kamerku, třeba to pujde lip poznat ;)
taky je možný, že jsou rozvody o kousek jinde a nějak na sebe narážej ventily a válce :shock: :?
To je dobrý nápad, večer to nahraju a zkusím to sem ještě dát. S těmi ventily bych si jistý nebyl, ten zvuk by se neprojevoval až po plném plynu
Werty.cz
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Werty.cz »

a že by to střílelo do výfuku?
Miro
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Miro »

sřílení do výfuku je fajn jsou to takový rejsinky :lol: :lol: tohle se mi dějě pořád a jen tím, že nemám katalyzátor mam misto něj jen trubku
Odpovědět

Zpět na „Astra F“