Pár dotazů ohledně Astra 1.6i 92 + přepis auta ... ?

1991-1998

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
majsterkoo

Pár dotazů ohledně Astra 1.6i 92 + přepis auta ... ?

Příspěvek od majsterkoo »

Zdar, tak mám auto doma, ten už je čas ho dát do štychu a jezdit, jezdit a zase jezdit ;)

Přepis
Je to rok výroby 1992, 1.6i F-CC, má to katalyzátor, mělo by to být tedy S1 a platit za přepis 5000Kč (nebo kolik to přesně dělá)?

Zdechání
Někdy když jedu a vyřadím, zdechne - je to dost nepříjemné, někdy si toho nevšimnu a tak si na úkor auta zaskáču..., typoval bych to na nějaký snímač, ale zdá se mi, jakoby to dělalo častěji a častěji - nestačilo by prostě zresetovat jednotku ?

Škube při malých otáčkách
Z Favorita jsem zvyklí, že auto jelo třeba 20 km/h, i 15 km/h na 2jku a motor si krásně klapkal. Jenže když jedu v Astře, a jedu v malých otáčkách (bohužel nemám otáčkoměr, abych věděl přesně), tak auto začne opravdu strašně moc škubat.

Manuál, schéma elektriky
Nemáte někde odkaz na český manuál? Stačilo by i schéma na 1.6i F-CC (1992), plánuji pár změn a bez schématu ani ránu.

Tak díky za rady a odkazy, doufám, že moc neotravuju a odpovědi se mi dostanou co nejdříve.
Jinak není nějaká redukce z toho konektoru na rádio na standartní konektor, který mají rádia koupené v obchodech ?
Reklama

Miro
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Re: Pár dotazů ohledně Astra 1.6i 92 + přepis auta ... ?

Příspěvek od Miro »

jak dlouho to auto stálo bez pohybu???? :o nejdřív vyměň palivobej filtr, svíčky a pak poznáš jestli i dál cuká

jaký označení je vyražení na bloku motoru??? 1,6 F-CC mi nic neříká

Ekodaň bude 5000 bursíků českých ;)
Pohřební služba ANUBIS - Vaše smrt naše živobytí.
majsterkoo

Nestálo, jen to jezdilo jako sekundární auto, ale svíčky bude asi potřeba vyměnit opravdu, vypadají dost staře :lol:

EDIT// na motoru je 39714, snad je to co jsi chtěl :?
Jinak na co je tam ta černá nádobka, která je hned naproti baterky ..., je v ní jakási červená kapalina a nevím k čemu to je :|
m.artty
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od m.artty »

EKO bude stát tolik, podle toho co je zapsané v dokladech... pokud tam není v kolonce emise nic, tak 10 000,- To, že má katalyzátor vůbec nikoho nezajímá, zajímá je jen to, co se píše v dokladech ;)

Co by si pořád chtěl resetovat na řídící jednotce? Jak už jsem ti psal v jiném tématu - odpoj na pár minut baterku a smažou se údaje o zasných chybách, to je v podstatě všechno.

Škubání může způsobovat tolik závad, že není možné na to odpovědět, aniž bys něco vyzkoušel - udělal klasickou údržbu.

Černá nádobka u baterky s čevenou kapalinou je nádobka na olej pro servořízení.
Opel Kadett GSi cabrio ---> Obrázek

Opel Astra 1,7 TD ---> Obrázek
warhy

Příspěvek od warhy »

Bude to nejspíš euro 1, takže budeš stejně platit eko daň 10 táců a ten motor bude starej klasickej z kadetta ne? nejspíš to bude jeden z těhlech:16SV,16SH,C16LZ,C16NZ,E16NZ, kterej to ti vůbec neřeknu jen vím, že do těch prvních aster co máš ty se dávali ještě motory z kadetta, takže bych spíš hledal radu u někoho kdo rozmuí kadettům.
majsterkoo

Warhy, není náhodou Euro1 za 5k ? :roll:
m.artty
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od m.artty »

Neplní euro normu (euro 0) - 10 k
euro 1 - 5 k
euro 2 - 3 k

Motor je skoro určitě Kadettí C16NZ, který plní euro 1.... ale jak říkám, rozhoduje to, co je napsané do dokladech.

majsterkoo

No, díval jsem se na internet a podle všeho by stačilo zajet na emise, za 300kč si nechat dát potvrzení o EU a pak by to stačilo ukázat na úřadě a mělo by to projít, ne ?
A hoši, na co je takovýho tlačítko pod ventilátorem, který má obrázek auta a v něm je šipka ..., vyhřívání zadního okna je aktivní, když ten vypínač otáček ventilátoru je zaluplej, nebo vyluplej :? :mrgreen:
m.artty
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od m.artty »

Mě na úřadě bylo řečeno, že jediné potvrzení kterým mohou dospat euro normu je od Dekry.... a to stojí snad 1000 kč. Každopádně od Dekry jsem nakonec dostal takové vyjádření, že mám neobvyklé auto, že nevědí a že si to mám vyřešit se zastoupením značky. Tak jsem to řešil se zastoupením značky a konečné rozhodnutí - Vaše auto je moc staré, nemáme potřebné údaje, potvrzení nemůžeme vydat. To, že ten samej motor (se stejnýma emisema) je v X dalších novějších modelech nevysvětlíš nikomu :(

Pokud je vypínač ventilátoru vytažený, zadní vyhřívání vyhřává.

:arrow: http://www.opelastra.cz/technika/prirucka.htm

majsterkoo

Nebudu zakládat další téma ... :roll:
Nemůžu nikde najít, jak rozdělat palubní desku, abych se v pohodě dostal do kable managmentu a mohl jsem to tam trochu upravit ..., to auto měl nějaký antitalent a divím se, že to vůbec ta vnitřní elektronika funguje :lol:
Odpovědět

Zpět na „Astra F“