problémy relé pal.čerpadla

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
zufo

problémy relé pal.čerpadla

Příspěvek od zufo »

Ahoj opláci mám problém se svým oplem.Mám Vectra B 1,6 16v a stále se mě stává že mi auto během jízdy vcípne,ale poté už nejde nastartovat startér točí jako blázen ale motor ne a ne naskočit.Občas to jen škytne,ale bez úspěchu.Když to nechám tak 30min až hodinku odpočinout tak potom chytí.Jen chci upozornit že teplota na to nemá vliv zlobí to studený ale i ohřátý.Když to chytí tak ujedu klidně 70km ale už jsem ujel třeba jen 2m.první co mě napadlo bylo vyblikat závadu ale nic.Vyměnil jsem tedy palivový filtr a vectra jela v pohodě,ale když jsem přišel po hodině tak jsem ujel jen 3 km a vcípla.
Nechal jsem to připoit na diagnostiku a ta ukázala ,,RELÉ PALIVOVÉHO ČERPADLA-NÁHODNÁ PORUCHA".relé mi hned na místě vyměnili a v pohodě jsem odjel.jezdil jsem s ní celej den po Pardubicích ale večer už jsem nedojel domu opět to vcíplo.
nemá tady stím někdo zkušenost.Prosím poraďte už mě nebaví všechny otravovat že potřebuju odtáhnout domů.
Předem díky za rady Martin
Reklama

denny

Re: problémy relé pal.čerpadla

Příspěvek od denny »

Je potřeba proměřit vedení napájení relé,jednotka,čerpadlo,spínací skříňka.Můče být tam někde zoxidovaný spoj.
lapkav

Příspěvek od lapkav »

ahoj, dělá mi to to samé. Na diagnostice píše - primární obvod napájecího relé - zkrat. Prozradí mi prosím někdo, kde najdu to napájecí relé? Díky Vašek
P.S.

Příspěvek od P.S. »

je v motorovém prostoru nad hlavnim brzdovym válcem relé má číslo 13 a označení K44
Pokud nepomůže výměna relé skontroluj konektor na čerpadle očistit a napružit kontakty
nebo můžeš mít problém co sem měl já odešel mi minusovej výstup s počítače a musel sem přepojit čerpadlo na přímo po klíčku :?:
VB 1.6 16V 74 KW 1996 -ex
škoda octávie combi 1.9 TDI 81KW
škoda octávie combi 1.6 SR 74 KW
lapkav

Příspěvek od lapkav »

děkuji moc za radu, zítra zkusím
Zdraví Vašek
lapkav

Příspěvek od lapkav »

tak jsem proměřil co šlo a je špatné relé palivového čerpadla - skutečně.
Nešlo sehnat nové, možná jedině v Opelu. Nakonec jsem splašil dvě.
Pokud máte někdo stejnou potíž a nemůžete jej sehnat, napište na vaclav.lapka(krucánek)seznam.cz
Ještě jednou díky za dobrou radu. Zdraví Vašek
Odpovědět

Zpět na „Vectra B“