Po výměně spojky špatně staruje

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
3tp2

Po výměně spojky špatně staruje

Příspěvek od 3tp2 »

Ahoj mám nově vyměněnou komplet spojku a najednou auto špatně startuje,jen za studena,hlavně po ránu,měnili mi i všechny žhaviče tak nevím,může padat nafta? Startér točí jak o život takže baterka ani startér to asi nebudou,dokud se do toho nevrtali skrz tu spojku auto startovalo na první otočení,někdo nějakou radu prosím?
Vectra C Caravan Z19DT/88kw rok 03/2006 Diagnostika přes OP-COM pro Teplice a okolí
Reklama

denny

Re: Po výměně spojky špatně staruje

Příspěvek od denny »

Tlak na railu při startu je kolik?Kdy jsi měnil palivový filtr?Měřil ti někdo přepady na vstřikovačích za studena?EGR je čištěn?Váha vzduchu ukazuje kolik?Hodnota teplotního senzoru odpovídá skutečnosti?Jdou impulzy na vstřikovače?Otáčkový senzor měří hodnoty,které odpovídají skutečnosti?Je to opravdu hned po výměně spojky nebo až po nějakém natankování?
Na tvoji otázku bez znalosti těchto min hodnot asi nelze reagovat.System pokus-omyl moc nedoporučuji,leze to dost do peněz.
3tp2

Příspěvek od 3tp2 »

takže vezmu to po pořadě : Tlak na railu při startu netuším musí změřit servis,palivový filtr před měsícem,přepady na vstřikovačích asi opět servis,EGR čištěn mnou před měsícem,Váha vzduchu nedokážu změřit takže opět servis,Hodnota teplotního senzoru ukazuje správně,impulzy na vstřikovače jdou,Otáčkový senzor opět na servis,a ano opravdu je to hned po výměně spojky na tu samou naftu co tam byla před výměnou tím jsem si 100% jistej,ještě dodám že při výměně spojky byly vyměněny všechny čtyři žhaviče,díky za rady
Vectra C Caravan Z19DT/88kw rok 03/2006 Diagnostika přes OP-COM pro Teplice a okolí
denny

Příspěvek od denny »

Nezbyde než opravdu diag a servis. :(
3tp2

Příspěvek od 3tp2 »

Včera jsem byl na diagnostice a podle technika je všechno v pořádku,řekl že všechny hodnoty vypadaj dobře ,ani v paměti jsem neměl žádné chyby,zkoušel jsem dolít baterku a plně dobýt a je to o dost lepší takže bych asi problém hledal tady,baterka je původní 6let stará jo a ještě nevím co je na tom pravda ale u mého motoru by nafta padat neměla že prej má nějaký podávací čerpadlo? Nevím-nerozumím popř.díky za vysvětlení
Georgino

Příspěvek od Georgino »

Mne to delal snimac otacek vackoveho hridele. Startovalo to ruzne v zavislosti na teplote motoru. Kdyz byl studenej nebo horkej, tak OK, kdyz byl vlazny jen po ujeti par km, tak jsem nenastartoval a musel pockat, az uplne vychladne... Na diagnostice to taky neukazovalo chybu.
3tp2

Příspěvek od 3tp2 »

Na novou baterku je znát citelné zlepšení,motor za studena naskočí tak za 2s ale prvních pár otočení jakoby se hádal,možná start na 3 válce? Je možné že je zavzdušněná nějaká hadička s naftou?Třeba tím když měnili spojku + žhaviče,můžu to nějak skontrolovat sám,nebo zas jen servis? Někde jsem četl že tenhle motor má jakési podávací čerpadlo a že padání nafty nehrozí,co je na tom pravdy? Po nastartování běží krásně jak při jízdě tak na neutrál žádnej problém. Předem děkuju zdejším odborníkům za odpovědi :oops:
3tp2

Příspěvek od 3tp2 »

Odpovědět

Zpět na „VECTRA C – Motory“