Opel Insignia - závady a rady
Moderátor: Moderátoři
Re: Opel Insignia - závady a rady
Ahojky,
ohledně údaje spotřeby po vynulování - tak to dělají všechny Insignie. U novější Vektry to prý bylo stejné. Je to tam dáno jako základní hodnota která leze dolů či nahoru. Kdyby se Ti tam ukázalo průměrných 20 l/100km tak by na to člověk koukal ještě divněji.
ohledně údaje spotřeby po vynulování - tak to dělají všechny Insignie. U novější Vektry to prý bylo stejné. Je to tam dáno jako základní hodnota která leze dolů či nahoru. Kdyby se Ti tam ukázalo průměrných 20 l/100km tak by na to člověk koukal ještě divněji.
- Reklama
u me 20l/100km prumerna bude hodne realna
dnes jsem zkousel
mesto: 18l
mimo mesto: 9,5l
kombinovana: 12,5l
70l nadrz je hoooodne malo.
dnes jsem zkousel
mesto: 18l
mimo mesto: 9,5l
kombinovana: 12,5l
70l nadrz je hoooodne malo.
..............................................
Opel Insignia Cosmo sedan
V6 2.8 4x4 (260PS) automat r.v. 2009
Opel Insignia Cosmo sedan
V6 2.8 4x4 (260PS) automat r.v. 2009
To jjgoldman:
No zrovna včera jsem byl v servisu přezout a přitom jsem mluvil s technikem, co to má na starosti. Říkal mi, že kontroloval 6 nových Insignií a že všechny po vynulování kompu ukazovaly reálně nulu. Takže co je vlastně pravda.... Příští týden mám přijet a budeme kontrolovat/porovnávat verzi SW. Slíbil, že ještě hodí dotaz do Němec.
No zrovna včera jsem byl v servisu přezout a přitom jsem mluvil s technikem, co to má na starosti. Říkal mi, že kontroloval 6 nových Insignií a že všechny po vynulování kompu ukazovaly reálně nulu. Takže co je vlastně pravda.... Příští týden mám přijet a budeme kontrolovat/porovnávat verzi SW. Slíbil, že ještě hodí dotaz do Němec.
A o tom to asi bude. Mám totiž komplet nový SW
Prostě vynuluju spotřebu a automaticky se mi ukáže 8,0 l/100 km
Jirka
Jirka
To Jirka: fakt squelý... takže je to bug v nejnovějším SW. No, žít se s tím dá a přestanu to řešit... dík za odpověď. Honza
Bohužel tomu tak je a ne jenom u Oplu . Viz. kolísání otáček po přehrání SW.
Naposledy upravil(a) miki11 dne 08 úno 2012, 00:55, celkem upraveno 1 x.
Takže kamarád nasadil letní 18 kola a spotřeba místo 6.2 je 7.1.Říkla,že se muselo v motoru něco pokazit.Bi-xenony zase svítí o něco výš,přitom je nastavily,aby neosloňovaly.Kamarád bude u motoru kromě diagnostiky chtít kontolu každého vstřiku.Chce to všechno udělat,jak pojede na garančku.
Naposledy upravil(a) Dix dne 04 kvě 2011, 19:23, celkem upraveno 1 x.
Ještě k té automatické spotřebě: ptal jsem dnes se človíčka z Auto-Staiger a mělo by to být proto, aby počítač mohl automaticky počítat i po vynulování dojezd a i s minimem paliva by člověk měl věděl, kam asi dojede. Pokud by tam byla nula, asi by toho moc nevypočítaljgoldman píše:A o tom to asi bude. Mám totiž komplet nový SW
Jirka
Jinak už mám tu svoji krásku doma a je to PARÁDA. Měl jsem dosud Hondu Accord a přesto, že mi připadá jako dost dobré auto, tak mi v interiéru proti Insignii přijde jako taková lepší popelnice.
P.S.: Jdu si ještě dneska užít, dokud to neodřu, což bude velice záhy, protože ji mám v podzemní garáži a jelikož s tím ještě neumím, tak se nevejdu na nájezd
Jgoldmane nevíš prosím tě, jak je to s tím sklápěním zrcátek (nebo 1 zrcátka) při couvání? Já v softwaru nemám vůbec v menu "Komfortní funkce" tu možnost naklápění při couvání a v manuálu to je. Už to tady někdo řešil, ale nemůžu to najít. Evidentně budu muset za panem Šafaříkem ho požádat, ať mi tam flashnou firmware, protože tuhle funkci bych zrovna docela bral, ať si neseškrábnu disky o obrubník. V manuálu na str. 112 je obrázek, kde jsou 4 volby a já mám jenom dvě