Motor TD-prosím o radu-nepravidelný chod-čerpadlo??
Moderátor: Moderátoři
Motor TD-prosím o radu-nepravidelný chod-čerpadlo??
zdravím tady všechny Nejsem úplně Oplovej ale mám podobnej motor v BMW E36 a jdu tady škemrat o radu doufám že mě teda nezavhrnete protože jsem Oply měl a mám jen dobrý zkušenosti...Chci se zeptat jestli tady neni nějakej profík na motor z Omegy-tuším je to 2,5TD??Mám teda podobnej motor v E36-jedná se o 2,5TDS rok 98 a nevím jak je to s poruchovostí tohodle motoru v Oplu ale já si to fak užívám a jsem z něj na prášky Co jsem teda vypátral tak tyhle motory mají stejný čerpadla a v tom asi mám problém...Chci se zeptat jestli u motoru v Oplu neřešil někdo problém s nepravidelným chodem motoru v určitých otáčkách...Abych to teda přiblížil tak mám studené starty,teplé starty a výkon OK-bez problému,volnoběh taky bez problému ale v rozmezí cca 850-1 000 otáček má motor nepravidelnej či trhavej chod-jako by šel o válec mín nebo byla špatná dávka nafty..Opravdu to dělá jen v rozmezí těchto otáček ale je to o nervy při rozjíždění nebo při zastavení to někdy zůstane běžet nepravidelně ale při mírném přidání plynu se chod motoru urovná...Jinak co jsem vypozoroval tak je to asi horší po ohřátí nebo jízdě ve městě..Na diag.jsem byl a píše to pořád REGULAČNÍ OKRUH SERVOPOHONU ŘÍDÍCÍ TYČE-VADNÝ.Jinak vstřiky jsou nové-špičky a čerpado je repasované v Bosch servisu..Stálo to batoh peněz a výsledek žádnej-problém pořád stejnej...Proto tady škemrám o rady a hledám někoho kdo by poradil co s tím popřípadě jestli někdo neměl podobnej problém u toho motoru...Za případný rady všem moc dík a omlouvám se že tu prudím ze starým Bmw
- Reklama
Re: Motor TD-prosím o radu-nepravidelný chod-čerpadlo??
Fakt nikdo neřešil podobnej problém
co takhle EGR ventil
myslím že tím to fakt teda nebudejarda píše:co takhle EGR ventil
No,jestli ti diag stále píše
REGULAČNÍ OKRUH SERVOPOHONU ŘÍDÍCÍ TYČE-VADNÝ
tak máš stopro vadný tzv stellwerk/to je vršek čerpadla.Je to nejběžnější porucha.Nepomůže nic jen jeho výměna,bohužel moooc drahá.
Jestli jsi měl čerpadlo v opravě,tak toto určo každý diesel servis pozná a měl by tě informovat o nutnosti výměny.Bohužel si spousta lidí vozí různé použité díly z vraku a ty díly stojí za h...no.Diesel servis se tím pak moc nezabývá,přidají startovací dávku,vyinkasují prachy -ne malé a řeknou není to stopro,ale pojede to .Jenže to není řešení.
REGULAČNÍ OKRUH SERVOPOHONU ŘÍDÍCÍ TYČE-VADNÝ
tak máš stopro vadný tzv stellwerk/to je vršek čerpadla.Je to nejběžnější porucha.Nepomůže nic jen jeho výměna,bohužel moooc drahá.
Jestli jsi měl čerpadlo v opravě,tak toto určo každý diesel servis pozná a měl by tě informovat o nutnosti výměny.Bohužel si spousta lidí vozí různé použité díly z vraku a ty díly stojí za h...no.Diesel servis se tím pak moc nezabývá,přidají startovací dávku,vyinkasují prachy -ne malé a řeknou není to stopro,ale pojede to .Jenže to není řešení.