Vrzáni nebo vůle přední nápravy/řízení - pouze v zimě

Moderátor: Moderátoři

zazík
Příspěvky: 35
Registrován: 22 čer 2010, 17:58

Re: Vrzáni nebo vůle přední nápravy/řízení - pouze v zimě

Příspěvek od zazík »

Tak dneska vyměněno v servise,tak taky doufám že už to bude OK a už si nevrzne,teda to uložení
VeCe Z18XE,2003
Reklama
 

Uživatelský avatar
Colbricon
Příspěvky: 80
Registrován: 03 úno 2011, 12:31
Bydliště: Liberec
Kontaktovat uživatele:

Re: Vrzáni nebo vůle přední nápravy/řízení - pouze v zimě

Příspěvek od Colbricon »

Zdravím všechny

Co se týče zvláštního zvuku při otáčení volantem - kovové "přeskočení", jakoby od pružiny, tak tohle dělají zanesená nebo spíše vychozená axiální ložiska uložení předních pružin. Dle servisu je tam nedokonale zajištěna ochrana a dostává se tam bordel, voda, bláto. A nakonec ty ložiska odejdou a potom to dělá při otáčení takové zvláštní "lupání". Takže axiální ložiska uložení předních pružin.
Sepp

Opel Signum 1,9 CDTi Sport / 110 kW
http://moje.auto.cz/--Sepp--/opel-signum.html

Opel Astra K ST Innovation 1,4 / 110 kW
https://photos.app.goo.gl/o3w53Hgg9WA6c84KA
Uživatelský avatar
Lazak
Příspěvky: 129
Registrován: 14 úno 2010, 17:34
Bydliště: Petrovice u Karviné
Kontaktovat uživatele:

Re: Vrzáni nebo vůle přední nápravy/řízení - pouze v zimě

Příspěvek od Lazak »

Zdravím,

budu pokračovat v tomto vlákně. O co jde, mám na autě vyměněné axiální táhla řízení, svislé čepy řízení, uložení předních tlumičů. Před tím než mi to měnili tak mi nic neklepalo, jen byla vůle v řízení a specifický zvuk při přejezdu retardéru(uložení tlumiče). Po výměně za nové díly a geometrii mi začalo jakoby klepat a v přední nápravě, jde to slyšet na jakékoli nerovnosti. Po zvednutí auta a sundání kola, jsem to celé prolezl a nenašel žádnou vůli. Co mně ale zarazilo je to že na pravé přední poloose směrem k převodovce je roztrhaná manžeta. Proto je teoreticky možné, že by ty pazvuky šly od tama? Dále při výměně uložení předních tlumičů musí jít ven i poloosa, nebo to nemá s průběhem opravy nic společného? Ještě vyměním pouzdra stabilizační tyče i když ty se mi zdají OK. prosím o další nápady co by mohly být příčinou klepání. Ramena se zdají taky OK.

Lazak
Vectra C GTS 2.2DTI 10/2003
Grand Scénic fórum
wozeyk
Příspěvky: 2
Registrován: 22 kvě 2011, 16:54

Re: Vrzáni nebo vůle přední nápravy/řízení - pouze v zimě

Příspěvek od wozeyk »

Já mam vece gts z22se a ted mi taky neco zacalo bouchan na predu. tycky stabilizatoru jsem vymenil ulozeni taky tlumice jsou meneny nedavno. a dela to hlavne kdyz je hodne malych nerovnosti za sebou, napr vlnky v asfaltu nevim co by to mohlo byt myslim ze snad ulozeni stabiku nebo ramena. a prijde mi ze to dela vic kdyz jedu do zatacky na nerovnostech:( takze se bojim ramen do kterych se mi ted prachy davat nechtej:( nevite cim by to mohlo byt? A k vymene ulozeny prednich tlumicu poloosu nevyndavas mas tam jenom dva srouby(tlumic/tehlice) jeden sroub(tlumic/tycka stabiku) a tri srouby nahore pod kapotou + odpojeni par prkotin;) par to vyndas cely ven;)
Odpovědět

Zpět na „VECTRA C – Podvozek a řízení“