Opel Signum - problém s xenony

Moderátor: Moderátoři

lubaan

Re: Opel Signum - problém s xenony

Příspěvek od lubaan »

To ne.Každý světlo má jeden Power modul a jeden předřadník pro xenon.Právě Power moduly ovládají funkce světla jako naklápění,natáčení do stran,přisvěcování do zatáček.Oba Power moduly ovládá jedna řídící jednotka AFL,která je z boku na levým světle.Pro přístup k ní musí světlo ven.Koukni na odkaz dole v mým podpisu,v recenzi na auto tam mam v galerii pár fotek světel a jejich řídících jednotek.
Občas když zkusim jednotku AFL zapojit,tak někdy všechno funguje-ale jen když řídící jednotka zůstane studená.Jakmile se ohřeje,tak AFL nefunguje.Ale nepřišel jsem na důvod,proč se někdy ohřeje,někdy ne.
Insignia B ST 2,0CDTI 125kW 2019
Zafira B 1,8i 103kW 2008
Peugeot 307 1,6HDI 80kW 2005
Bylo:
Vectra C Caravan Sport 1,9CDTI 110kW 2005
Astra F Caravan 1,7TD 50kW 1997
Omega A Limousine 2,0i 85kW 1986
Škoda 105M 1986
Reklama

mikajz

Příspěvek od mikajz »

A jakým postupem je možné demontovat světlo?
Opel Signum 3.0 CDTi V6 automat
Opel Signum 3.2 V6 COSMO
Opel COMBO C-VAN 1.6
mikajz

Příspěvek od mikajz »

Koukám na tu ŘJ na fotkách,ale takovou tam za zadnm L světlem nemám.
Opel Signum 3.2 V6 COSMO
Opel COMBO C-VAN 1.6
lubaan

Příspěvek od lubaan »

Pro vyndání světla je potřeba vyšroubovat dva šrouby co drží v podběhu nárazník a jeden šroub vespod,co drží dohromady nárazník a spodní kryt motoru.Potom ještě vyndat rozpěrnej nejt,kterej drží nárazník vedle světla(jako by nad SPZ).Pak se nárazník vycvakne a odchlípne a to už stačí na to,aby se dalo dostat na šroub kterej drží světlo pod nárazníkem.
Pokud jsi neměl ještě světlo venku,tak jsi ani řídící jednotku AFL vidět nemoh-je na levým boku levýho světla,schovaná v blatníku.
Zafira B 1,8i 103kW 2008
Bylo:
Škoda 105M 1986
mikajz

Příspěvek od mikajz »

Tak je tam jenom jedna ŘJ AFL? Mám možnost koupit novou za 2.400,- Kč
Opel Signum 3.2 V6 COSMO
Opel COMBO C-VAN 1.6
megabeda

Příspěvek od megabeda »

:evil: Vždyť Ti to Luboš píše a ty se ptáš jako prvňáček dokola. Řídíci jednotka AFL je jen jedna u levého světla společná pro oba světlomety. Pod každým světlometem power modul. Bavíme se o předfaceliftu. Pokud svítí kontrolka AFL je to "obecná" závada systému AFL a je třeba diagnostiky aby jsi zjistil konkétní příčinu, (jednotka AFL, Powermoduly, nebo systém krokových motorků ve světle) Více ukáže chybový kód. Takže je možné že koupíš jednotku AFL zbytečně. Pokud se ti rozsvítí mlhovka, tak bych se zaměřil spíše na samotný světlomet. Je to jak píše Luboš pokud je závada na světlometu rozsvěcuje se místo něj mlhovka.

Mrzí mě jakým způsobem děsně klesá kvalita příspěvků tady na fóru. Ona otázka i odpověď musí mít nějakou formu. Když o tom nic nevím, nebo se pouze domnívám, tak se prosím raději zdržte komentářů. Potom jsou tady jen zbytečné dezinformace. Viz příklad:

Dotaz: Prosím o radu. Když zapnu xenonová světla, tak chvilku běží a pak se jedno z nich vypne a rozsvítí se u zhasnutého světla mlhovka. Na palubovce začne blikat oranžová kontrolka..........
Dotaz naprosto v pořádku

Odpověď: Já myslím, že bude problém ve snímacím kroužku pod volantem. Ten má na starosti sledovat natočení volantu do stran a zřejmě bude špatný. Díky tomu to blbne elektriku na světlech...

Proč takové nesmysly o kroužku pod volantem...... To jsou zcestné informace které sem nepatří.

Proto prosím když nevíte jak celý systém funguje tak raději nepište!!!

Jediný kdo napsal korektní odpověď je Lubaan.
Opel Vectra C Caravan 1.9 CDTI, Elegance, AFL - Bi-xenon, RDKS, DVD 90 NAVI, CID, PDC, UHP, AHS - originální nezávislé topení EBERSPÄCHER, DWA - Alarm s Dead Lock, Power Tailgate - elektické zavírání 5 dveří, Sklopné tažné zařízení ORIS, MKJ
lubaan

Příspěvek od lubaan »

Díky za pochvalu Honzo :oops: ;)

Ale dost srandy-k problému
Já bych zatim nic nekupoval.Vždycky jako první je potřeba doject na diagnostiku a nechat si vyčíst chyby z paměti závad.Doufal jsem,že to bereš jako samozřejmost.Může bejt několik desítek příčin,proč se to chová,tak jak se to chová.Třeba špatná ř.j.AFL,třeba špatnej Power modul,špatnej snímač světlý vejšky auta na některej nápravě,rozbitej motorek výškovýho naklápění světla,nefunkční motor stranovýho natáčení světla,neni komunikace s CIM a kdo ví co ještě všechno.

Tohle auto,když připojíš na diagnostiku,zjistíš,že se ti nahlásí nějakých 15 řídících jednotek(plus mínus,přesně to nevim).Třeba světla řídí jedna ř.j.AFL,ale pod tu spadají další dvě ř.j.-Power moduly(ty už se ale do těch 15 ř.j. nepočítají,takže auto může mít podle výbavy opravdu dost řídících jednotek),dál jsou tam předřadníky pro výbojky.Ř.j.AFL si bere data z dalších řídících jednotek-z CIM(modul sloupku volantu),atd.Proto je důležitá diagnostika,která nás alespoň navede blíž k závadě.Bez diagnostiky to prostě nejde,tohle neni Astra F.Tady rozsvícená kontrolka znamená problém,kdy je diagnostika prostě nutná.Například Vectra C(pouze naftový motory 1.9;2.0;2.2;3.0) má jen pro motor seznam chybových kódů začínající číslem P0001 a končící číslem větším než P2000.U ostatních věcí krom motoru jsou další seznamy s jinýma písmenama a dost možná stejným počtem číslic.

Snažil jsem se popsat,co mam já za problém.Střídavě mi zhasíná levý nebo pravý světlo(místo nich se rozsvítí mlhovka),někdy svítí obě,ale vždycky bliká kontrolka AFL.Někdy,málokdy to funguje tak,jak má(hlavně za chladnýho počasí).Ale já už mam zjištěno,že u mně je problém v ř.j. AFL.Momentálně jí mam odpojenou,aby svítily obě světla(samozřejmě pak nefunguje natáčení a vejšková regulace).Zatim jsem novou nekupoval,protože jsem se dočet na německým fóru,že by to moh dělat taky proklepanej kabel sběrnice CAN-BUS ke světlům,tak to chci ještě prověřit,ale spíš bude ř.j. AFL pryč.

Zajímalo by mě,kde se dá koupit nová řídící jednotka AFL za 2400 Kč.
Číslo dílu je 6235256 a podle http://dily.opel.cz/index.php?action=section&id=19658 stojí 5778 Kč.
Ale pozor,nestačí jen jednoduše koupit řídící jednotku a vyměnit,prej se ještě musí naprogramovat přes TECH.
Zafira B 1,8i 103kW 2008
Bylo:
Škoda 105M 1986
lubaan

Příspěvek od lubaan »

Odpověď: Já myslím, že bude problém ve snímacím kroužku pod volantem. Ten má na starosti sledovat natočení volantu do stran a zřejmě bude špatný. Díky tomu to blbne elektriku na světlech...

Nejen že by nešly světla,ale ani ESP,ABS,hlásil by chybu posilovač řízení,immobilizér a samozřejmě AFL.A možná i ještě něco víc.
Zafira B 1,8i 103kW 2008
Bylo:
Škoda 105M 1986
Majesty

Příspěvek od Majesty »

Úplně vždycky to tak být nemusí, tedy nevím jak u VeCe, mám zkušenost od jiné značky a porucha snímače se projevovala podobně. Byl to jenom názor popsaný vlastním jazykem, samozřejmě dost nepřesně. :( Je jasné, že diagnostika by měla být základní věcí.

Pokud se kvalita příspěvků určuje podle obsahu odborných výrazů, potom by tady měli diskutovat jenom odborníci a ne i obyčejní lidé. Když někdo použije v popisu svoje slova, je to proto, že odborné názvy nezná nebo je záměrně nechce použít, normální uživatel se v záplavě odborných názvů ztratí a nakonec to nevede nikam. Z tolika názvů potom pramení zmatenost a samozřejmě stále se opakující otázky, protože ten který člověk z toho moc nepochopí. :?:
Nejde o nic jiného, než o obyčejnou diskuzi, kde třeba mechanik diskutuje s člověkem, který pozná pedály, předek a zadek auta a to je všechno. Proto může svůj problém popsat nepřesně, stejně tak nepřesnou odpověď může dostat a jenom správná slova znamenají dobrý výsledek. Takže i obyčejná vlastní slova můžou vyřešit problém. Cílem příspěvků je dopátrat se jádra problému a jeho řešení. Nic víc, nic míň. Takže kdo máte přesné odborné znalosti, počítejte prosím s tím, že na druhé straně může sedět někdo, kdo tomu nemusí rozumnět. ;)
Opel Vectra C Caravan 1.9 CDTI
(5/2006, 110kw, automat)EX Coupé - The Golden Queen of Majesty
GALERIE
Fritol
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Fritol »

ja sem ti psal že ti vyjedu chybové kody.. ale bohužel mam tendle tyden odpolední takže mam čas tak po te 18:00te hodině.. další tyden do pul 4.
ASTRA-G-2.0 -X20DTL,Hatchback 5dv.1998, ABS,4kotouč,vyhřívany el.zrcátka,centrál,origo lité kola,klima,el okna, dodělany Pal PC, modul zavíraní oken pomocí DO
Diagnostika:op-com v.1.39 (CZ) / Hradec Kralové a okolí
Odpovědět

Zpět na „VECTRA C – Interiér a exteriér“