Vyhřívané sedačky

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Lazak
Kontaktovat uživatele:

Vyhřívané sedačky

Příspěvek od Lazak »

Nemáte někdo nějaký plánek či schéma jak je poskládaná sedačka spolujezdce a jakým způsobem je tam vedené vyhřívání sedadla? Dneska jsem to rozebíral a proměřoval od pojistek v kufru až po sedadlo. Všude mi proud jde, akorát sedadlo nehřeje. Pod sedadlem v tom svazku byly docela zapečené dráty tak jsem je probral, prostříkl a zaizoloval. Proud po nich jde, ale sedadlo nehřeje, je možné že bude něco přímo v sedadle pod čalouněním špatně. Když tak dejte tip a já se ještě pokusím tady dohrát nějaké fotky. Obrázek Obrázek

Lazak
Naposledy upravil(a) Lazak dne 04 zář 2011, 15:29, celkem upraveno 1 x.
Vectra C GTS 2.2DTI 10/2003
Grand Scénic fórum
Reklama

peter.eu

Re: Vyhřívané sedačky

Příspěvek od peter.eu »

Ze zadni pojiskove skrinky by to melo jit pod sedadlo,v rohu ta cerna krabicka,jsou tam konektory vyhrivani,airbagy atd., a pak by to melo jit do sedacky.jeste bych zkusil promerit kabely od ovladaci potencionetru do te krabicky pod sedadlem.pripadne zkusit prohodit na zkousku vypinace,jestli to neni v nem.take je mozne ze se ti prerusila vyhrivaci dečka.
ex Vectra GTS 2.0T Elegance 129kW
Tigra TwinTop Design Edition 1.8 16V 92kW
Vectra C Caravan 1.9 CDTi 110kW Cosmo
megabeda

Příspěvek od megabeda »

Pokud pod sedačkou, když zapneš vyhřívání, naměříš napětí tak to bude s největší pravděpodobností vyhřívací dečka v sedadle, dala by se proměřit i obyčejným měřákem, zda není přerušená.
Opel Vectra C Caravan 1.9 CDTI, Elegance, AFL - Bi-xenon, RDKS, DVD 90 NAVI, CID, PDC, UHP, AHS - originální nezávislé topení EBERSPÄCHER, DWA - Alarm s Dead Lock, Power Tailgate - elektické zavírání 5 dveří, Sklopné tažné zařízení ORIS, MKJ
Lazak
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Lazak »

JJ asi to vypadá na tu dečku, protože i za tím hlavním spojem co je pod sedadlem jde proud dál do sedadla na výhřev. Blbý dotaz, dá se ta dečka vyměnit? Pokud jo, asi komplet rozčalounit sedadlo. Nevíte někdo její cenu? Jinak povedlo se přidat fotky, ta druhá je docela mázla, ale jen jsem chtěl ukázat ten spoj pod sedadlem. Na té první jde vidět odhalený nejhrubší drát, který byl docela spečený a zapekl i ty ostatní. S jedním se dokonce v jednom místě zkratoval, protože se dotýkali žíla na žílu. Pojistky jsou OK, tak jako už dráty, odizoloval jsem je a proud jima jde. V sedadle nevím jak to je, musel bych ho asi komplet rozdělat.
Grand Scénic fórum
Sunman

Příspěvek od Sunman »

Menili mi obe vyhrievacie mriežky na sedadle vodiča v Insignii. Nebolo treba nič rozčalúniť, dá sa tam dostať rukou. Mechanik v servise to mal von za pár minút.
Lazak
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Lazak »

A cena?
Grand Scénic fórum
Sunman

Příspěvek od Sunman »

Sorry, to je lízované auto. dostanem vždy podpísať len zoznam prác a použitých dielov, cenu nevidím. Navyše to bolo v záruke.
miki11

Příspěvek od miki11 »

taky mi to měnili u Insignie v záruce ale cena tam byla uvedena kolem 2500,- za jednu sedačku.
mareton

Příspěvek od mareton »

BTW: trošku přesnější vyjadřování prosím.... je rozdíl říct "jde tam proud" a je tam naměřené napětí..... kdyby tam šel proud, tak to hřeje.... ale proud tam neteče a tak to nehřeje... nehledě na tom, že se někde naměří napětí.... ;-)
Vectra 1.9 gts 110 KW na 18kách
Odpovědět

Zpět na „VECTRA C – Interiér a exteriér“