Povinné ručení
Moderátor: Moderátoři
Povinné ručení
Chcete si svojeho Oplíka dobře pojistit,Zkuste mi poslat obsah auta,datum narození kvůli dohledání bezeškodního průběhu v kanceláři pojistitelů. a jméno s Příjmením s místem bydliště.Je docela možné,že ušetříte.
- Reklama
Re: Povinné ručení
no nevím jestli by si to dokázal stlačit ještě víc dolů, než to mám. v 19ti na 2litr 100kW to mám za 4500
VeBe 2.0 16V CD, rv. 1996
myslím, že čsob měla akcičku... já mám na 1.9tdi 5300,- a u čsob by to bylo za 2300,- což je sakra rozdíl, ale Generali mě nechce pustit, tak musím počkat do ledna na konec pojistného
snad ještě něco najdu, ale dobré ceny nabízí Slavia
CZECH TRUCK TEAM
Myšlenka dne:
Muži prý mají podle žen mozek mezi nohama...
Tím pádem ženy mozek nemají, neboť tam mají díru.
Z toho plyne, že ženy jsou rozumné, jen když se jim tam ten mozek vloží...
Myšlenka dne:
Myslím, že moji už taky lepší nezvládneš 2,5i 125kW za 3698,- ročně u Allianz
Naposledy upravil(a) chopigari dne 22 říj 2011, 17:30, celkem upraveno 1 x.
Omega Elegance 2,5i (2ooo), Corsa D 1,4i
-
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
pokud hledáte levný povinný napiště uživateli The Timo na Tuning Foru a ten umí hodně levně já uzavřel pojistku u něj a na 1,6 platím 1933kč ročně
http://www.tuning-forum.org/viewtopic.php?f=55&t=93469
Pohřební služba ANUBIS - Vaše smrt naše živobytí.
jo Fiaťák je i na autohificlubu, znám ho,u něj se asi není čeho bátMiro píše:pokud hledáte levný povinný napiště uživateli The Timo na Tuning Foru a ten umí hodně levně já uzavřel pojistku u něj a na 1,6 platím 1933kč ročně
CZECH TRUCK TEAM
Myšlenka dne:
Myšlenka dne:
- m.artty
- Kontaktovat uživatele:
Od Timáka mám už asi 5. pojistku a vždy jsme to vyřešili bez problémů za super peníze. Narozdíl od toho, když jsem byl uzavírat pojistky kdekoliv jinde, tak vždy byl nějaký problém....Miro píše:pokud hledáte levný povinný napiště uživateli The Timo na Tuning Foru a ten umí hodně levně já uzavřel pojistku u něj a na 1,6 platím 1933kč ročně
Tak to máš pravdu,tak nizko se určitě nedostanu,ale vysvětlím ti proč.Mirin píše:no nevím jestli by si to dokázal stlačit ještě víc dolů, než to mám. v 19ti na 2litr 100kW to mám za 4500
Protože jsi asi zářný příklad,že jsis povinné ručení vybíral jen podle ceny,což je u tohoto pojištění přímo hazard-něco se ti budu snažit vysvětlit.
Co je důležité: nesjednávejte si pojištění online přes internet,nebo přes Brokerskou firmu.Tam se to dělá přesně tak jak Vám to níže popíši.
Cena základního pojištění je u všech pojišťoven stejná protože ta vychází z věku řidiče,místa bydliště a obsahu vozidla.
Co nejvíce ovlivní cenu pojištění a o čem se všeobecně i ví je bezeškodní průběh BONUS nebo MALUS pokud jste bourali.Tady je největší zádrhel-když máte ve smlouvě uveden nepravdivy bonus nebo vám jej tam pojišťovací agent nebo Brokerská firma napíše což je v 90% je to vaše odpovědnost ne pojištovny, zní to sice divně,ale je to tak.
Příklad: uvedu dva příklady máte (5% nebo 55% bonus) což je sleva ze základní sazby.Měla by být stejná u všech pojištoven-proč není?Protože zde vstupují do hry různé doplňkové věci (limity plnění,místo bydliště,věk řidiče,asistenční služby atd....)Toto je nutno prozkoumat a pak teprve uvidíte jestli je to mé pojištění opravdu nejlevnější.Problém je v to,že pokud nemáte od všech minulých pojišťoven doložen na papíře bezeškodní průběh-tak jej jako soukrommá osoba ani nezjistíte.To může je pojišťovák s licencí v České kanceláři pojistitelů.Platí to co je tam uvedeno-né to co máte napsané ve smlouvě.
Obsah motoru základní sazba bonus 5% bonus 55%
1000ccm 3 880,00 Kč 3 695,00 Kč 1 746,00 Kč
1001-1250ccm 4 190,00 Kč 3 990,00 Kč 1 886,00 Kč
1251-1350ccm 5 240,00 Kč 4 990,00 Kč 2 358,00 Kč
1351-1400ccm 6 830,00 Kč 6 504,00 Kč 4 406,00 Kč
1401-1650ccm 7 330,00 Kč 6 981,00 Kč 3 299,00 Kč
1651-1850ccm 7 990,00 Kč 7 609,00 Kč 3 596,00 Kč
1851-2000ccm 9 310,00 Kč 8 866,00 Kč 4 189,00 Kč
2001-2500ccm 13 690,00 Kč 13 038,00 Kč 6 161,00 Kč
Zde se dostáváme k jádru problému s bonusem.Aby se pojišťovák dostal na co nejnižší cenu tak se Vás v tom lepším případě zeptá na bonus,v tom horším to nezkoumá a rovnou napíše 55% bonus a oba jste spokojeni.Vy protože si myslíte,že máte levnou pojistku a on protože uzavřel obchod za,který ovšem nesete odpovědnost vy.Opak je ovšem pravdou-máte nejdražší pojistku.Proč-čtěte dále.
Jednoduchý příklad: Způsobíte škodu 42500kč
bonus v ČKP MÁTE 5% ale ve sml. o povinném ručení
nalhaný bonus 55%.což je 10x větší
Co se stane?Pro Vás celkem nepříjemná věc: pojištovna uhradí 1/11(3863kč) ze způsobené škody a vy zbylých 10/11(38637kč).Je tu,ale problém,že pojištovna může tuto smlouvu vypovědět v důsledku uvedených nepravdivých údajů a zaplatíte vše.Jak se Vám to líbí.Schválně jsem použil tak malou škodu.Zkuste si tam dosadit ten nejmenší zákonem daný pojistný limit 35 milonu,protože ten 18 milionový musel být zrušen zákonem,protože nedosahoval na škody,které jsou při dnešních cenách.
Když si dáte malou urazovku tak to nevadí,dostanete jen málo peněz,pokud si vybereš špatné povinné ručení,budeš TY muset platit a to možná už do konce života z dluhů nevylezeš a jen protože jsi chtěl ušetřit třeba tisícovku ročně což je 2,70kč denně opravdu se to vyplatí?Taková je pravda tak to funguje a od Brokera a webu se to nedovíte a pokud nemáte známeho pojišťováka,který pro Vás chce to nejlepší tak ani od něj.Když máte bonus v pořádku a jste si tím jistý,jste za vodou?Čtěte dále.
O čem se ví ještě méně než o bonusech je plnění pojištoven.
Máte limit třeba 35 milionů,říkáte si to je balík to nemůžu překročit-zde je první omyl,většinou dnes už si jej nikdo nedává protože jej můžete při dnešních cenách velice rychle překročit a taky protože pojišťovny nehradí vždy vše.Pojištovny jsou podnikatelé jako každý jiný a proto vždy hledají skulinku jak se z toho vyvléknout,ale to jsem Vám neřekl asi žádnou novinku.
Zkoušejí co vydržíte,mají peníze,čas a právníky což vy nemáte.
Nehodová služba vypracovala takovou statistiku jak pojišťovny hradí vzniklé škody.Mám to v pdf a to není povolené takže zašlu na email při vyžádání zvláště šokující pro ty kdo mají povinné u AXY,Triglavu,Directu,Slávii atd.Už jen podle zjištění by jste měli některé zamítnout. atd.
Pokud je poškozený nespokojen s plněním náhrady na koho myslíte,že se musí obrátít,na Vás jako viníka nehody a vy soud zase prohrajete a platíte.Pak se budete muset soudit s pojišťovnou,která neuhradila to co měla a zase platíte i když je velmi pravděpodobné,že to vyhrajete,budete muset ovšem investovat peníze a čas,protože spor se může táhnout roky,a o to jim půjde.Jak Vám peníze na advokáta dojdou jste ztracen protože jste prohrál.A vyhnout se tomu dalo jednoduše zvolit správnou pojištovnu-nevyplácí se podcenit to.Pokud chcete zjistit jak na tom jste,oskenujte si smlouvu a pošlete mi ji na email: ireve@seznam.cz.Já Vám zjistím jak jste na tom z bonusem,případně kde jinde je zádrhel.
Tu pojistku bych chtěl opravdu vidět jedině s pulroční splátkou.Ukončit smlouvu můžeš z těchto důvodu takže i třeba ihned.ZDENDA1 píše:myslím, že čsob měla akcičku... já mám na 1.9tdi 5300,- a u čsob by to bylo za 2300,- což je sakra rozdíl, ale Generali mě nechce pustit, tak musím počkat do ledna na konec pojistného
Vypovědět smlouvu o povinném ručení lze také v případě, že pojistitel upraví výši pojistného a pojistník s touto úpravou nesouhlasí (písemně do 1 měsíce od doručení sdělení o úpravě pojistného).
Dále je možné vypovědět pojištění do dvou měsíců od uzavření pojistné smlouvy. Dnem doručení výpovědi počíná běžet osmidenní výpovědní lhůta, jejímž uplynutím soukromé pojištění zaniká.
Pojistitel nebo pojistník mohou také soukromé pojištění vypovědět do 3 měsíců ode dne doručení oznámení vzniku pojistné události. Dnem doručení výpovědi počíná běžet výpovědní lhůta 1 měsíce, jejímž uplynutím soukromé pojištění zaniká.
Pojistník může soukromé pojištění vypovědět do 1 měsíce ode dne doručení sdělení o převodu pojistného kmene (na jiného pojistitele) nebo jeho části nebo do 1 měsíce ode dne zveřejnění oznámení o odnětí povolení k provozování pojišťovací činnosti pojistitele. Dnem doručení výpovědi počíná běžet osmidenní výpovědní lhůta, jejímž uplynutím soukromé pojištění zaniká.
Pojištění odpovědnosti zaniká také v případě neplacení pojistného. V tomto případě pojištění zaniká dnem následujícím po marném uplynutí lhůty stanovené pojistitelem v upomínce k zaplacení pojistného. Tato lhůta přitom nesmí být kratší než 1 měsíc a upomínka pojistitele musí upozornění na zánik pojištění obsahovat, jinak by ke skončení pojištění nedošlo.To bych ovšem nedoporučoval.Jelikož při nezaplaceni POV je každý den účtováno 300kč.
Další možností zániku pojištění je dohoda obou stran, tzn.mezi pojistitelem a pojistníkem. V této dohodě musí být určen okamžik zániku pojištění a dohodnut způsob vzájemného vyrovnání závazků.
Nejčastějším způsobem ukončení pojištění bývá změna vlastníka pojištěného vozidla. V tomto případě zaniká pojištění až dnem nahlášení změny majitele konkrétní pojišťovně. Změnu vlastnictví pojištěného vozidla musíte pojišťovně doložit buď kupní smlouvou nebo velkým technickým průkazem se záznamem o převodu na jiného majitele.
Také v případě, kdy vozidlo přestalo fyzicky existovat, tzn.že skončilo na některém z vrakovišť a bylo ekologicky zlikvidováno, musíte tuto skutečnost doložit pojišťovně technickým průkazem se záznamem o trvalém vyřazení vozidla z evidence.
Při každém zániku či zrušení pojištění jste povinni odevzdat pojišťovně doklad o pojištění (pokud byl vystaven) a zelenou kartu. Bez jejich vrácení Vám pojišťovna nevydá Potvrzení o předchozím pojištění, které je nutné pro uplatnění bonusu při uzavírání nového pojištění.