2.0 16v netáhne... :(

Moderátor: Moderátoři

TomC20LET
Kontaktovat uživatele:

Re: 2.0 16v netáhne... :(

Příspěvek od TomC20LET »

ZDENDA1 píše:ten výfuk to může být také....stačí aby byl ucpaný jeden z dílů nebo dosluhující kat a auto nejede...

Heli: znám hodně lidí, kteří takto jezdí a bez problémů.... :? já tam měl trubku (průchoďák až na konec) a trochu mi to kouřilo, takže raději něco sportovnějšího, třeba rezonátor apod. nebo vybouchat katík, nechat obal a do něj případně navařit nějakou trubku s dírama

určitě nevyklepávat katl, pak to má zvuk jak by tam měl navařený kýbl a holou trubku taky nedoporučuju.. nejlepší volba je universální katl který se dá sehnat kolem 700kč nebo ten rezonátor.. holá trubka spíše uškodí
Autoservis, Pneuservis, Diagnostika, CNC, 3D Print

INSIGNIA A 1.6i Turbo Sports Tourer 147kw 2009
VECTRA B 2,2i 16V Sport Caravan 114kw 2001
VECTRA B 2,2i 16V Caravan 108kw 2001
Reklama

Milini

Příspěvek od Milini »

AngeliC píše:Souhlas s dennym.. Jestli jsou filtry, svíčky a podobné maličkosti OK, tak by mohl být problém i v sesypaném katíku. Motor se dusí a netáhne ;-)

To může být katalizátor v takovém stavu, že už nefunguje dobře a dusí motor a přitom ho nesignalizuje kontrolka jako vadný?
AngeliC

Příspěvek od AngeliC »

Katalyzátor nemá kontrolku, ani se vlastně nijak kontrolovat nedá. V jakém je stavu zjistíš nejlíp když na něj zaboucháš ze spodu. Jestli chrastí, je špatný... Nejsou na něj žádné kontrolky ani senzory opotřebení, takže to podle elektroniky nezjistíš. Ani emisní kontrola by to nemusela odhalit.
Milini

Příspěvek od Milini »

Tak to jsem si myslel, že je to hlídaný. Asi ho budu mít špatný, protože po nastartování to skoro vždy zakouří. Otázka je, jestli na to má vliv právě ten katalyzátor a nebo něco jiného. To budu muset před tím, než bych ho měnil, vyřešit to kouření.
AngeliC

Příspěvek od AngeliC »

V katalyzátoru je (už sem zapoměl, jak se tomu přesně říká) hmota, ve které jsou tisíce děr. S trochou fantazie to vypadá jako vosí hnízdo. Na té hmotě je nanesená platina, která na sebe váže škodliviny z výfukových plynů. Bohužel ty "vosí hnízda" podléhají zubu času a umí se vlivem času sesypat a tím z části ucpat průchodnost katalyzátoru a tím dusit motor. Bohužel není čidlo, senzor, nebo snímač, který by ti zahlásil "Špatný katík"...
Ale nemusíš hned kupovat nový a měnit. Pokud máš možnost, zkus na něj zabouchat, jestli chrastí a případně ho vymontovat a zkusit ho vysypat. Jestli se vysype, je to jasné.
;-)
Milini

Příspěvek od Milini »

Tak jsem do něj klepal a nechrastí. Rozdělávat ho nebudu, to nechám šikovnějším rukám.
warhy

Příspěvek od warhy »

Máš někdy problémy i s rozjezdama?Jako kdyby ti blbě fungovala spojka?Auto je hlasitý,ale netáhne, přitom motor jde do otáček dobře?Jestli jo napiš mi pak.
Milini

Příspěvek od Milini »

Tento jev zatím nepozoruju. Budu ale rád, když mi řekneš tvoje zkušenosti s tím, co mi chceš říct. Budu tak aspoň vědět hned o co jde, jakmile se mi to stane.
demiloco

Příspěvek od demiloco »

No, mně tohle dělá taky. Čím to teda je? :roll:
Jak to má kola nebo kozy, vždycky s tím budou problémy...
VeBe, 2.0 16 V, CDX, r. v. 1999, modelová řada 2000
pipas

Příspěvek od pipas »

warhy píše:Máš někdy problémy i s rozjezdama?Jako kdyby ti blbě fungovala spojka?Auto je hlasitý,ale netáhne, přitom motor jde do otáček dobře?Jestli jo napiš mi pak.
Myslím, že to může být vadnou spojkou, může se stát, že prokluzuje.

Jinak mám taky 2.0i 16v a mám taky šílený problém s tím, že je lenivá. Teď budu zkoušet vyměňovat svíčky, palivový filtr, a také pročistit váhu vzduchu ( mechanik mi říkal, že ta váha vzduchu může být jeden z důvodů, proč to nejede)
Odpovědět

Zpět na „Vectra B“