čím povolit
Moderátor: Moderátoři
čím povolit
ahoj přátelé. Rozhodl jsem vyměnit přední kotouče, což obnáší sundání třmenů a ty je potřeba povolit je tam imbus nebo torx a nevím který imbus nebo torx mám použít, mám tox 45 a ten je dost malý, tak jestli s tím má někdo zkušenost, je to na Opla Atru F , 1,6 8V. Díky
- Reklama
-
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Re: čím povolit
tam je normální metrickej šroub mám dojem, že 17
Pohřební služba ANUBIS - Vaše smrt naše živobytí.
taky myslím že by tam měla být 17 nebo 16 a nebo by tam mohl být opravdu imbus a to bud 6, 7 nebo 8 já mám brzdy z GSIčka a mám tam zrovna tu sedmičku...
Astra F 1,6 8v původně 52kW (X16SZ) r.v.1995
- m.artty
- Kontaktovat uživatele:
Imbus tam býval..... jde o to, jestli je nenapadlo tam dát nějaký torx.... oni to rádi dělávají u těch novějších aut.
šrouby jsou na ramenech 16, ale já mám na třmenu 100% imbus nebo torx. Dokonce jsem měl na třmenexh torx i u fiesty z roku 1993, tak jsem si říkal že by tam mělo být něco podobného tak jsem ho tam dal (torx 45) a byl evidentně o dost menší.Miro píše:tam je normální metrickej šroub mám dojem, že 17
kup si pořádný nářadí, kde budeš mít všechny ořechy od torxu vnější i vnitřní, pak imbusy, atd a pak nemusíš zakládat podobně nesmyslný témata. Když tam nenasadíš daný torx protože je malej, tak dá celkem rozum, že tam bude asi něco většího...Navíc na malé torxové šrouby se tá použít i imbus, tak jsem sundával řetězové kolo ze vstřikovacího čerpadla na DTI, když jsem zrovna neměl torxi po ruce, ale u větších šroubů toto nedoporučuji, at neomydlíš hrany.
Omega Caravan 2.2 (Z22XE) Elegance 2001
Je tam 10 imbus.
- Kuba
- Kontaktovat uživatele:
Držák třmenu drží 2 imbusy 10 a třmen k držáku dva imbusy 7 (taky mám F-kovou Astru). Kotouče máš vyměněné do hodiny, pokud to děláš u garáže s heverem co máš v kufru Pokud máš sloupový zvedák na celé auto, tak to máš za cca 15 minut
Opel Astra F Caravan 1,6 8V 75kW (1994) alias Suzy + Opel Corsa B 1,0 12V 40kW (1999) alias Létající koberec
Jakékoli díly na jakékoli automobily, více info přes SZ
Jakékoli díly na jakékoli automobily, více info přes SZ
Tak nakonec jsem to povolil Torxem 45 a 55 protože nějaký dobrodiněc to zalepil vteřiňákem závit a imbus v tom měl vůli a torx tam sedl jak prdel na hrnec. byla to fuška to utrhnout.
v klidu,mě taky nejdou povolit:D tak si po novim roce přivezu autogen a pujde to hned;)