Prosím o radu

1991-1998

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
martin_chadima

Prosím o radu

Příspěvek od martin_chadima »

Dobrý den mám doma opel astra f 1.6 8v 52 kw 1994 a potřebuju poradit když jedu s autem tak sem mi po nějaké době rozsvítí rozsvítí chyba elektroniky motoru auto je líný a volnoběch je asi tak 300ot/min když motor vypnu a nastartuju tak tam ta chyba už není a zase se to opakuje.Ale je zajímavý že to dělá jen za jízdy.Naposledy jsem měnil olej ale to stim snad nemá nic společnýho.A ještě nefunguje mi tachometr oddělal jsem od poloosy jakoby snímač ale není to elektronický a ptal sem se na to a říkali my že tam chybí takovej čtyřhraný kus který točí táhlem. A chci se zeptat jestli mi ten čtyřhraný kus upadl v poloose nemůže to tam udělat nějakou neplechu?Ale tohle snad taky nemá co dělat s tou chybou nebo jo?
Reklama

ernst
Kontaktovat uživatele:

Re: Prosím o radu

Příspěvek od ernst »

takže ... tachometr ti nefunguje proto že tse ti možná ukoutilo lanko v bovdenu.. to najdeš na převodovce kousek za pákou spojky a vede to do ořepážky mezi motorem a interierem.. stačí když na převodovce vyšroubuješ tu matičku (mělo by to jít rukou je taková drážkovaná) a podíváš se jestli je vevnitř v tom bovdenu lanko který je na konci slisovaný do čtyřhranu... pokud tam není tak jedině nové... a pokud ti upad kousek toho lanka tak by mělo být v rom platstu do kterýho zapadá ten 4hran.... ještě je možné že by mohlo být lanko vyskočené u budíků tam je to jen navlačený a zajištěný plíškem kterej se zmáčkne pro odjištení.

nízké otáčky (300 ? to už je sakra málo teda....) by mohly být způsobený (možná) stále otevřeným EGR ventilem.. (třeba tu někoho něco ještě napadne.... nic jinýho mě momnetálně nenapadá protože na tom motoru není prakticky žádná elektroinstalace ... pak už jedině snad přicpanej palivovej filtr ale to by se nejspíš kontrolka nerozsvěcovala...
Astra F 1,6 8v původně 52kW (X16SZ) r.v.1995
martin_chadima

No právě to lanko je v pořádku ale když oddělám přímo od poloovy takovej plastovej kus tak na něm nic není.Ale nevím v něčem takovem sem se ještě nevrtal tak nevím.Když to nastartuju tak tam je slišet taková cvakání u toho vsřikovacího mechanizmu ke kterému vede vzduchový filtr mě říkal jadem chlat že prej tak jsou ventily na volnoběh atd a že to prostě přiškrtí škrtící klapku a pak tam jde málo vzduchu a nechce to moc jet.
Mike.S
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mike.S »

přesunuto do sekce Astra F
Old cars:
Škoda 120L
Škoda Felicia Combi LXi

Actual car:
Obrázek
..........Holden Zafira|1.8 16V|Z18XE|by Mike.S.........
ernst
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ernst »

hele zkus ten plastovej kus vyfotit a hodit to sem protoře nevím co by to mohlo být :)
dusan1983
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od dusan1983 »

Kamarade tento problem jsem presne mnel i ja pred pul rokem koukalo se na to asi 4 automech. v cetne mne a muzu ti rict ze kdyz mi to kamarad napichnul na pocitac tak mu to ukazalo chybu v elektroinstalaci na nastevení vol.otáček. Tak jsem proles celou elektriku v celem aute, vymnenil krokovy moturek na vol.otáčky a na nic platne byl jsem nasranej a tak jsem to dal do servisu a tam mi zjistil zavadu behem 15min opravene to bylo asi za 2hod a bylo to prosim te tesneni pod škrtící klapkou tak že si dovolim tvrdit ze to budes mit to samé pak napis co to bylo Dušan. :lol:
martin_chadima

já nevím jak se to tady dělá mám asi moc velkej obrázek no to je jedno kdybych to někomu posl na e-mail
martin_chadima

Dobrý už jsem to opravil tady je ten obrázek předem děkuji za odpověď.
Přílohy
Obraz030.jpg
ernst
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ernst »

skrze tento plast by měla vést hřídelka na jedné straně je ozubené kolečko a na druhé právě 4hranná dírka do které zapadá to lanko... pokud ti to chybí tak ti ani nemůže tachometr fungovat...
takto by to melo vypadat celé..

Obrázek
kdyžtak není to od poloosy ale od klece diferenciálu.. v převodovce ;)
a pokud to tam opravdu nemáš tak to bud někdo odmontoval (nevím proč? ledaže by chtěl najezdit kilomery a pak to prodat jako že to má min najeto:) ) a nebo se ti ten střed propad do převodovky čož mi přijde jako nepravděpodobné
martin_chadima

No právě ten tachometr fungoval ale nejspíš to propadlo do toho diferáku a to je kovový může to tam udělat nějakou neplechu jako třeba skřípnout mezi satelity a talířové kolo?
Odpovědět

Zpět na „Astra F“