klepani motoru ASTRA F 1.4,8v, C14NZ

1991-1998

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
tig

klepani motoru ASTRA F 1.4,8v, C14NZ

Příspěvek od tig »

Prosim o radu : pri studenem motoru se ozyva kovove klepani asi shora od hlavy/rozvodu, zejmena pri volnobehu pri zvyseni otacek a po zahrati mizi....jsou to hydroštely? a jestli jo tak pomuze vymenit olej nebo nutno nejak rozebrat a vycistit?
motor ma tak 200Tkm, po prebrouseni hlavy a ventilu tak 30Tkm. dekuji
Reklama

ernst
Kontaktovat uživatele:

Re: klepani motoru ASTRA F 1.4,8v, C14NZ

Příspěvek od ernst »

jo to jsou nejspíš hydroštely.... olej... no nevím jestli pomůže... mě to taky klepalo. ze začátku trochu a pak pořád i pri zahřátém motoru... a bylo to hydroštelama 2 už měly tak malej chod skrze zanesení nečistotami a samozřejmě taky byly lehce vyběhaný. vypadly podložky mezi vahadlem a ventilem a proto mi to klepalo pořád protože se mi tam udělala nehorázná vůle...

pokud chceš zkusit olej tak asi nějakej jinačí než používáš aby se rozpustily nánosy které stávající olej nerozpustí... samozřejmě že bude dřív zanesenej filtr atd...ale někdy to pomůže a hydroštely ztichnou... v ném případe to nešlo tak jsem musel shodit hlavu a hydroštely z části povyměňovat a z části vyčistit a rozhejbat... ty nejvíc vydřený jsem dal samozřejmě pryč (stejně jsem pak dávaj aj jinou vačku a vahadla..ale to nebylo hydroštelama :) ) momentálně mám olej Liqui Moly MOS2 Leichtlauf a motor je pěkně tichoučkej
Astra F 1,6 8v původně 52kW (X16SZ) r.v.1995
Argo22

Příspěvek od Argo22 »

zkontroluj si kolik tam teho oleje mas a jakej tam je mazaci tlak...
misto srdce motor, v gatích sřoubovák a v hlavě jenom ventily.....
denny

Příspěvek od denny »

Špatně to maže a máš projetá vahadla nad ventilama nebo klepe vačková hřídel v uložení.
Odpovědět

Zpět na „Astra F“