Parkovaci senzor Vectra C

Moderátor: Moderátoři

Georgino

Parkovaci senzor Vectra C

Příspěvek od Georgino »

Ahoj, nemate nekdo k prodeji zadni parkovaci senzor na Vectru C, 1.9 CDTi, rok 2006? Pripadne kde to koupit jinde nez u Opla - tam za nej chteji asi 3000,- Staci jen vymenit nebo se musi neco nastavit pres diagnostiku? Diky.
Reklama

megabeda

Re: Parkovaci senzor Vectra C

Příspěvek od megabeda »

Ahoj senzor je od Bosche a bohužel ho Bosch dodává pouze pro Opel :-( . Přes diagnostiku se nic nenastavuje, diagnostiku potřebuješ jen k tomu aby jsi zjistil, který to je. Jinak musíš systémem - pokus omyl :-)
Naposledy upravil(a) megabeda dne 10 čer 2012, 19:50, celkem upraveno 1 x.
Opel Vectra C Caravan 1.9 CDTI, Elegance, AFL - Bi-xenon, RDKS, DVD 90 NAVI, CID, PDC, UHP, AHS - originální nezávislé topení EBERSPÄCHER, DWA - Alarm s Dead Lock, Power Tailgate - elektické zavírání 5 dveří, Sklopné tažné zařízení ORIS, MKJ
Georgino

Příspěvek od Georgino »

Diky za odpoved, jeste se zeptam - kdyz mi diagnostika rekla, ze vadny je pravy zadni, jaka je sance, ze to bude treba jen zaspinenym konektorem, spatnym kontaktem atd...? Diky.
megabeda

Příspěvek od megabeda »

Šance že to je konektorem, je řekl bych skoro nulová. Já už jsem vyměnil vzadu všechny 4 senzory, ve předu je mám všechny origo. Vždy jde o to ,že senzor je zalit do takové těsnící gumy která je vzadu extrémně namáhana vlhkostí a solí (hlavně v zimním období) přímo na senzory odstřikuje voda od kol. Časem tato guma jakoby "naboptná" a zpuchří a začne vázat vlhkost, která se dostane dovnitř sensoru a ten začne zlobit. Nejdřív odejdou ty krajní, pak ty prostřední, je to jen otázka času. Když sensor vyndáš a vysušíš ho, po zamontování bude týden fungovat a při prvním dešti je to zpátky.
Ze začátku jsem se s tím taky trápil, pak jsem sehnal 4 zánovní sensory. Pokud nesedí barva dají se normálně přelakovat. Životnost nového sensoru vzadu je cca 4-5 let :-(
Opel Vectra C Caravan 1.9 CDTI, Elegance, AFL - Bi-xenon, RDKS, DVD 90 NAVI, CID, PDC, UHP, AHS - originální nezávislé topení EBERSPÄCHER, DWA - Alarm s Dead Lock, Power Tailgate - elektické zavírání 5 dveří, Sklopné tažné zařízení ORIS, MKJ
Georgino

Příspěvek od Georgino »

megabeda píše:Šance že to je konektorem, je řekl bych skoro nulová. Já už jsem vyměnil vzadu všechny 4 senzory, ve předu je mám všechny origo. Vždy jde o to ,že senzor je zalit do takové těsnící gumy která je vzadu extrémně namáhana vlhkostí a solí (hlavně v zimním období) přímo na senzory odstřikuje voda od kol. Časem tato guma jakoby "naboptná" a zpuchří a začne vázat vlhkost, která se dostane dovnitř sensoru a ten začne zlobit. Nejdřív odejdou ty krajní, pak ty prostřední, je to jen otázka času. Když sensor vyndáš a vysušíš ho, po zamontování bude týden fungovat a při prvním dešti je to zpátky.
Ze začátku jsem se s tím taky trápil, pak jsem sehnal 4 zánovní sensory. Pokud nesedí barva dají se normálně přelakovat. Životnost nového sensoru vzadu je cca 4-5 let :-(
OK, diky. Nemas nejakej tip, kde je sehnat lacineji? Kde jsi je sehnal Ty? O barvu mi nejde... Dik.
milhauzz

Příspěvek od milhauzz »

Na Aukru a vsude jsou cely sady za nejakejch 300-800 kc , montaz jednoducha,uz jsem to takhle delal na 3 auta a vysledky vyborny !
http://aukro.cz/parkovaci-asistent-cidl ... 36799.html , treba tohle.
Insignia 118 kW ST, automat
Fritol
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Fritol »

tj ale on ma origo parkpilota.. a ten funguje trošičku lepe než tydle činsky šhity :).. a navíc ty čidla jsou trochu jine..
ASTRA-G-2.0 -X20DTL,Hatchback 5dv.1998, ABS,4kotouč,vyhřívany el.zrcátka,centrál,origo lité kola,klima,el okna, dodělany Pal PC, modul zavíraní oken pomocí DO
Diagnostika:op-com v.1.39 (CZ) / Hradec Kralové a okolí
Georgino

Příspěvek od Georgino »

Fritol píše:tj ale on ma origo parkpilota.. a ten funguje trošičku lepe než tydle činsky šhity :).. a navíc ty čidla jsou trochu jine..
No prave, asi tedy neni jina cesta nez jet do Opla... :-(
Miro
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Miro »

jet na vrakáč ;)
Pohřební služba ANUBIS - Vaše smrt naše živobytí.
milhauzz

Příspěvek od milhauzz »

Fritol píše:tj ale on ma origo parkpilota.. a ten funguje trošičku lepe než tydle činsky šhity :).. a navíc ty čidla jsou trochu jine..
Mozna se budes divit ale tyhle cinsky shity mne jeste nikdy nenechali ve stychu !
A to jsou v zime zajebany od soli,neustale se auto myje atd. Fakt nemuzu rict ani slovo proti nim.
Insignia 118 kW ST, automat
Odpovědět

Zpět na „Vectra C + Signum“