Prasklé těsnění pod hlavou?
Moderátor: Moderátoři
Re: Prasklé těsnění pod hlavou?
Auto bylo v rodině, moc se s ním nejezdilo, protože majitel měl ještě audi A4, proto mi ho prodal. Takže km jsou pravy. Motor běhal krásně, nekouřil, olej se ztatil až když to začalo týct pod víkem. jinak v pohodě. Jen mám docela strach z těch servisu. Tady u nás se jim totiž nedá věřit.
VeBe 2.0 16V CD, rv. 1996
- Reklama
Tak sem dnes auto hodil do servisu, nechám vyměnit aj rozvodák s kladkama. předběžná cena minimálně 10 000 prej. Jak psal Hellborn že v místní dílně 2000 za výměnu těsnění pod hlavou tak u nás 4500. a to to není ani autorizovanej servis.
Tak dnes mi vrátili auto ze servisu, závada: chladící soustava se nadměrně tlakuje a to i po odpuštění tlaku.
Takže přebroušený dosedací plochy hlavy, výměna těsnění pod hlavou, těsnění sběrného potrubí sání + výfuk, výměna simerinků vačkových hřídelů + výměna těsnění víka. Dále rozvodový řemen včetně napínací kladky + 2x vodíci kladka.
Hlava prý nebyla vubec dotažená, někdo se v tom motoru dříve vrtal, všude byl danej silikon. Když to vše sečtu, tak materiál 3500Kč + práce 19,5h x 250Kč = 4875. Vše bez DPH takže s DPH 10 070Kč + přebrus hlavy 2000. celkem tedy 12 070. Pěkně se napakovali na Vánoce :/
Takže přebroušený dosedací plochy hlavy, výměna těsnění pod hlavou, těsnění sběrného potrubí sání + výfuk, výměna simerinků vačkových hřídelů + výměna těsnění víka. Dále rozvodový řemen včetně napínací kladky + 2x vodíci kladka.
Hlava prý nebyla vubec dotažená, někdo se v tom motoru dříve vrtal, všude byl danej silikon. Když to vše sečtu, tak materiál 3500Kč + práce 19,5h x 250Kč = 4875. Vše bez DPH takže s DPH 10 070Kč + přebrus hlavy 2000. celkem tedy 12 070. Pěkně se napakovali na Vánoce :/
Na výměnu těsnění pod hlavou je dle tabulek Opel 5 normohodin\pro motor X20XEV operace J310000 -49 TA a operace J3100000005-2 TA,dohromady tedy 51 TA ,takže nechápu těch 19,5
Plus se přičte 0,8nh na kladky a vodní pumpu plus 0,2 nh na simeringy vaček.Rovnání hlavy broušením je do 600,-\takže 2000 je zlodějina\.Takže kdybys do dal do značkového Opela\kde je sleva na material 30% pro vozy starší 10let\,tak jsi to pořídil s hodinovou sazbou 600 na 6 hodin práce 3600 bez Dph-čili o 1285,-levněji za práci.
Ono na oko hodit 250 na hodinu neznamená dělat levně,je taky potřeba alespoň přibližně dodržovat normohodiny.
Pozn. 1 TA je 6 minut.
Plus se přičte 0,8nh na kladky a vodní pumpu plus 0,2 nh na simeringy vaček.Rovnání hlavy broušením je do 600,-\takže 2000 je zlodějina\.Takže kdybys do dal do značkového Opela\kde je sleva na material 30% pro vozy starší 10let\,tak jsi to pořídil s hodinovou sazbou 600 na 6 hodin práce 3600 bez Dph-čili o 1285,-levněji za práci.
Ono na oko hodit 250 na hodinu neznamená dělat levně,je taky potřeba alespoň přibližně dodržovat normohodiny.
Pozn. 1 TA je 6 minut.
já vím jak to tady chodí, znám zde obě dílny co tu máme a jeden je větší zloděj jak druhej. proto taky co si mužu udělat doma sám a na co mám nařadí tak dělám. Pracoval sem v servisu ve Škodovce, v Citroenu a opravdu se taková oprava dá udělat o hodně rychleji. A ten přebrus hlavy je i s natlakováním a vším možným, ale cena přehnaná a ještě prej bez DPH. Když mi tam tohle všechno začal vykládat tak sem měl chuť mu jednu ubalit. Každopádně každej autum nerozumí a tak se lidi nechaj okrádat.
Jaksi zapomínáš že normohodiny se měřej u novejch aut kde se dá vše povolit a nemusí se spousta věcí opravovat po předchozích domácích zásazích,nehledě na to že pokud to není autorizovanej servis,tak nebude mít přípravky a hlavně to neudělá jak na běžícím pásu pokud nedělá Oply každý den.To pisatel věděl.Podle normohodin který vymejšlí někdo za stolečkem v kanceláři by jsi si moc nevydělal,to by jsi to mohl rovnou zabalit.Kde máš očištění dosedacích ploch který zabere nejvíc?Takhle to dělaj i pojišťovny,ty dávaj časy to jeden čumí.Rád bych aby ten kdo tohle vymejšlí mi to předved v praxi.
nycnemame
já bych zas rád viděl, jestli mě ty dosedací plochy očistili, popř. jestli mě fakt ty kladky vyměnil s řemenem. těsnění mě všechny dal. ale zbytek ne.
Tak to nevím,ale myslím že by si to nedovolil to nevyměnit.Máš doklad,takže záruka na práci půl roku,na materiál 2 roky.Takže kdyby ti prasknul třeba rozvoďák tak by jsi to reklamoval.Každopádně reklamování je těžký.2000 za přelíznutí hlavy je opravdu moc.
nycnemame
Caute
Mam na vas prosbu. Aky je postup na dotahovanie srub hlavy ja to na novom tesneni nemam. Vectra B 2.0 16v 100Kw. Este raz dik
Mam na vas prosbu. Aky je postup na dotahovanie srub hlavy ja to na novom tesneni nemam. Vectra B 2.0 16v 100Kw. Este raz dik