1.6 16V X16XEL- trasenie akoby išiel na 3-valce

Moderátor: Moderátoři

jace

1.6 16V X16XEL- trasenie akoby išiel na 3-valce

Příspěvek od jace »

viete mi poradit? mam problem ked za studena nastartujem triase motor akoby isiel len na 3-valce, a počut na vyfuku trošku akoby strielalo tam. robi to asi 10 minut potom už ide normalne. Ale niekedy aj za tepla. kontrolka nesvieti. na počitači som bol žiadnu chybu nevypisal co to moze byt? kable na sviecky aj cievku aj sviecky som už menil.vymenil som ešte aj EGR, krokovy motorček, vstrekovače s lištou, čidlo chlad. kvapaliny, takže myslim že elektronickymi sučiastkami to asi nebude. čo by som mal ešte pozriet???
Reklama

warhy

Re: 1.6 16V X16XEL- trasenie akoby išiel na 3-valce

Příspěvek od warhy »

Zapalovací cívka, svíčky atd..., ale záleží na tom jak se ti ten motor třese jakoby pravidelné třesení, které se potom ustálí?Nebo ti to přestane po přidání plynu??
jace

Příspěvek od jace »

hej pravidelne treseni, a potom to ustali ked sa zohreje. Neprestane to ani po pridani plynu.
Francis19

Příspěvek od Francis19 »

Zdravim mám podobný problém jenom se mi ten motor klepe na volnoběh a to klepání je pravidelné.Při přidání plynu motor cuká a nemá výkon,jede na š válce.Svíčky nové, všichni pišou vyměnit lištu ale tu tam nemám díky za rady.
Opel Vectra B 1.6 16V r.v 98 motor X16XEL
denny

Příspěvek od denny »

Francis19 píše:Zdravim mám podobný problém jenom se mi ten motor klepe na volnoběh a to klepání je pravidelné.Při přidání plynu motor cuká a nemá výkon,jede na š válce.Svíčky nové, všichni pišou vyměnit lištu ale tu tam nemám díky za rady.
Máš spíš jeden válec bez tlaku-ventil\y\,píst,kroužky-prostě mechanická závada motoru.
Francis19

Příspěvek od Francis19 »

denny píše:
Francis19 píše:Zdravim mám podobný problém jenom se mi ten motor klepe na volnoběh a to klepání je pravidelné.Při přidání plynu motor cuká a nemá výkon,jede na š válce.Svíčky nové, všichni pišou vyměnit lištu ale tu tam nemám díky za rady.
Máš spíš jeden válec bez tlaku-ventil\y\,píst,kroužky-prostě mechanická závada motoru.

Toho jsem právě obával že to bude taková závada, a kolik by to tak stalo to nechat opravit ??
Opel Vectra B 1.6 16V r.v 98 motor X16XEL
denny

Příspěvek od denny »

Nejdřív se to musí rozdělat a identifikovat rozsah závad a poškození,pak se dá počítat cena opravy.
paulo64

Příspěvek od paulo64 »

Ahoj zajedte na wectraveb a kontaktujte VGT mě to dělalo to samé a po nalití přípravku do motorového oleje se mi chod motoru zlepšil o 100% nevím jak se přípravek jmenoval,není to reklama je to osobní zkušenost Pavel
OPEL VECTRA B X20 XEV X16XEL
Mirpie

Příspěvek od Mirpie »

:lol: :lol:
Omega Caravan 2.2 (Z22XE) Elegance 2001
TWLGRP

Příspěvek od TWLGRP »

Zdravim panove,
tak doresila se nejak tato zavada? To same se obevilo i u nas, je to taky motor 1.6 16V X16XEL rok 1996, jede na 3 valce... Samozrejme me napadly hned svicky, tak jsem koupil BRISK DR17LDC. No po tom co jsem vytahnul ty stare, jsem se nestacil divit, ze to jeste vubec bylo schopne jezdit, na elektrodach nepochopitelny nanos karbonu, jedna svice cerna a mastna... Mimochodem, stare svice tam dokonce byly NGK BKUR6ET 10, coz by tam asi ani nemely byt, mam pravdu? Alepson jsem to nikde nevidel...
Svice jsem tedy vymenil, ale problem zustal. Zmeril jsem kabely, maji kolem 5-7 K ohmu a kdyz jsem vytahnul nove svice po pak km jizdy, jen na 3tim valci zustala svice cerna a zjevne mastna...

Zde stare svice ...
http://www.imagehosting.cz/?v=dsc006kfk.jpg

Nejake napady? :-) Diky vsem
Odpovědět

Zpět na „Vectra B“