Po kolika km se mění rozvodový řemen atd..?

1993-2000

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Nancyna

Po kolika km se mění rozvodový řemen atd..?

Příspěvek od Nancyna »

Mám Corsu B 1,2 16v.Rok 1999 a typ je X12XE.Servisní knížku to má.Je přitažený z Německa.Ale bohužel nerozumím kde bych měla najít v německy psané knížce info o tom jesli to už někdo měnil.Kupovala jsem jí a měla najeto necelích 142000 a teď má 167000 :oops: Poradí mi někdo????? :?: :?:
Reklama

Trdlo
Kontaktovat uživatele:

Re: Po kolika km se mění rozvodový řemen atd..?

Příspěvek od Trdlo »

Rozvody, tzn. Řemen a kladky by se měli měnit po 6Otis. vodní pumpa každých 120tis km. Vzhledem k tomu, že nemáte jistotu, zda a kdy bylo měněno, doporučuju urychleně s autem do servisu a nechat vyměnit rozvody i vodní pumpu (ta je součástí rozvodů). Je to investice, která se rozhodně vyplatí, pokud by vám rozvodový řemen praskl, zaseklo se ložisko či jiný problém na rozvodech, a motor se díky tomu potkal, je pak investice na opravu v řádu desetitisíců... Když si necháte rozvody vyměnit, víte jistě kolik mají najeto a jen si pak hlídáte interval 60/120tis.km.
Mimo jiné automaticky by se rozvody a všechny náplně měli měnit s filtry měli měnit ihned po koupi strašího vozu.
Kecám do všeho, ale nerozumím ničemu!!!
Nancyna

Příspěvek od Nancyna »

Díky Trdlo už jsem objednala a bez práce mi to přijde na 3 litříky,tak doufám že se do bureše vejdu ;)
Trdlo
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Trdlo »

Práce za rozvody se počítá cca 15OO,- tak pokud je matroš za 3 tak se do toho vejdeš. ;)
Kecám do všeho, ale nerozumím ničemu!!!
Odpovědět

Zpět na „Corsa B“