kontrolka katalyzátoru 2.5TD

1994-

Moderátor: Moderátoři

boss.smidral

kontrolka katalyzátoru 2.5TD

Příspěvek od boss.smidral »

Zdravim všechny Opláky,dávám jsem toto téma,protože jsem ho tu nenašel.
Mám Omegu 2.5 TD 96kw a když se mi ohřeje tak se rozsvítí kontrolka katalyzátoru.Jakmile se kontrolka rozsvítí okamžitě přestane fungovat turbo.Když je to studený tak jede normál.Diagnostika nic nevykazuje.Děkuji za rady ;)
Reklama

denny

Re: kontrolka katalyzátoru 2.5TD

Příspěvek od denny »

Jestliže se ti rozsvítí kontrolka ''motorek s bleskem'',tak je vůz v náhradním režimu.Chybový musí být nějaký přítomný.I druhý den tam bude jako nepřítomný.Jakou diagnostikou jsi to vyčítal?
Nelze ani vyloučit závadu jednotky.Ono většinou chybový kod-''jsem v háji a kašlu na práci'' :D prostě neexistuje.Jednotka může zlobit po ohřátí-hodíš ji do mrazáku a pracuje.Je to ale na delší identifikaci poruchy.Prostým vyčtením paměti se nic nemusíš dozvědět.
boss.smidral

Vyčítal jsem to normálně OP Com diagnostikou.Chybový kod je akorád jeden a to je chyba 81 zkratovaný kabel při startu,ale to už je tam od začátku co jsem to koupil,takže tím to není.Začlo mi to dělat loni v létě po dobu asi 1 měsíce a pak mi to dalo asi na 3 měsíce pokoj a ted je to znova,ale je to horší.Protože loni se to třeba rozsvítilo,ale během jízdy když jsem podržel čtvrt plynu tak to zhaslo a jelo to normálně a ted jakmile se to ohřeje tak to svítí pořád a jede jak říkáš v nouzáku.Jestli to je jednotka motoru,tak se chci teda zeptat jestli se to dá měnit kus za kus nebo se ta nová musí nakodovat k autu i když,když asi seženu celou komplet i sklíčem tak to můžu vyměnit kus za kus co? :P
denny

Příspěvek od denny »

Když je to s čipem a immobilizerem,tak to jde kus za kus.
boss.smidral

takže když vyměním jen jednotku motoru tak si to ten imobilizér načte sám ju? ;) Mno pokusim se jí sehnat,za nějakej dobrej peníz :P Zatím díky
denny

Příspěvek od denny »

Ne,ne,ne.Samostatně jednotku musíš diag TECH 1 nebo TECH 2\to je podle roku výroby tvého vozu\ spárovat se svým immobilizerem.Musíš ale vedět své security code.Jestliže z jiného vozu vezmeš jednotku,immobilizer a čip klíče,namontuješ do svého,tak to taky bude fungovat.
boss.smidral

OK to jsem měl na mysli,samozřejmně že security cod nemám,takže sehnat celej komplet :shock:
boss.smidral

Tak ještě než začnu shánět tu jednotku,tak se chci zeptat,jaké jsou ještě jiné možné varianty abych je vyzkoušel a hlavně se chci zeptat kde ta jednotka je uložená.Kniha má sakra 300 stran a nikde není kde je jednotka motoru,ale asi bych to viděl na vodní kanál :lol:
denny

Příspěvek od denny »

V plastové bedně za levým předním světlem v motorovém prostoru.
boss.smidral

OK,díkes :oops: a nějaké jiné nápady co by mohlo rozsvěcet tu darebnou kontrolku?Nějaký čidlo nebo snímač atp.
Odpovědět

Zpět na „Omega“