Špatně startuje 2.5 TD-Vyřešeno

1994-

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
mark1u

Špatně startuje 2.5 TD-Vyřešeno

Příspěvek od mark1u »

Čau kluci,potřeboval bych bych ujistit a trošku poradit.Mam Omegu 2.5 TD,z roku 2000,najeto má origo 150 000.Motor je super,jde pěkně za plynem,jezdí za 6 litrů,z cehož sem nechápal,ale hrozně blbě to chytá,jak za tepla,tak za studena,žhavičky jsou fungl nový,musim třeba třikrát nažhavit a kolikrát ani to nestačí,odpojil sem to čidlo teploty motoru a nic to nevyřešilo,na starý Omeze, co sem měl z roku 95,tak to pomohlo,2x nažhavit a chytla na drc,tady teď ne.Jen mě napadlo,že baterka už není nic moc a kolikrát už mi chcípla když sem dojížděl delší kus na rychlost bez plynu...a teď ta rada,máme jít rovnou po čerpadle?Dá se udělat repas a co to tak může stát zhruba,protože jestli je fakt čerpalo na odchodu,tak se mi tam nechce dávat starší,do kterýho zas nevidim a může bejt úplně stejný,popřípadě jestli nemáte nějakej tip na servis nebo člena fóra kterej todle dělá.Moc by mi to mohlo,protože sem na autě závislej.Děkuju za všechny rady a tipy...
Naposledy upravil(a) mark1u dne 24 led 2012, 15:33, celkem upraveno 1 x.
Reklama

denny

Re: Špatně startuje 2.5 TD

Příspěvek od denny »

Máš nejspíš v háji hlavu \stellwerk\na čerpadle\vršek\.Je to běžná závada a ne levná věc.
mark1u

Příspěvek od mark1u »

Co to tak asi stojí,dá se udělat nějak repas,nebo jen nová součástka? Hlavně asi jak určím,že je to 100% ono,diagnostikou?
denny

Příspěvek od denny »

Poznají to na stolici v diesel servisu.
mark1u

Příspěvek od mark1u »

Tak jsem mluvil s maníkem co dělá BMW a ten mi říkal,že každých 100 000 km,se musí přenastavit čerpadlo,nebo ta hlava čerpadla a pak že by to mělo být dobrý,když prej ne,tak až pak výměna,u úterý mu to vezu,tak dám vědět jak sem dopad,mdzby vás ještě něco napadlo,tak sem s tim :) ,zatim dík..
mark1u

Re: Špatně startuje 2.5 TD-Vyřešeno

Příspěvek od mark1u »

Tak opraveno,opravdu ten elektronickej vršek čerpadla v háji,slušná starší hlava za 1500,- se zárukou na půl roku na funkčnost od maníka co to dělal,nějaký těsněníčka plus materiál kolem plus práce,celkem 4 300,- a jeden den sem to tam vezl a druhý den odpoledne opraveno a chytá na drc,super práce a díky za radu...
m.artty
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od m.artty »

Možná kdyby si napsal, kdo a kde ti to dělal, tak by to později pomohlo i dalším ;)
Opel Kadett GSi cabrio ---> Obrázek

Opel Astra 1,7 TD ---> Obrázek
mark1u

Příspěvek od mark1u »

Opět se objevil problém s teplými starty a vyřešila to nová 90 A baterka,teď na cvrnknutí...Dělal to Pán co dělá BMW,kousek od Nýrska,má tam velkou dílnu na takovým kopci,složitý na vysvětlení,ale na místě pak kdyžtak někoho lidi navedou...
Odpovědět

Zpět na „Omega“