Operl Omega C r.v.2001 V6i

1994-

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
radmar79

Operl Omega C r.v.2001 V6i

Příspěvek od radmar79 »

Dobrý den, mám dotaz : při jízdě, kdy je motor zahřátý a při přídání plynu a následném ubrání plynu zůstává ve vysokých otáčkách a trvá dlouho, než z těch otáček spadne dolů. Poraďte nebo sdělte svoje zkušenosti. Dík. :roll:
Reklama

Colommbo

Re: Operl Omega C r.v.2001 V6i

Příspěvek od Colommbo »

Dobrý den! Pokud chápu správně Váš dotaz, motor po ubrání plynu (při stále zařazené rychlosti) pokračuje chvilku dál ve stejných otáčkách, než začne zpomalovat, jako byste plyn neubral... Mám nemlich tu samou Omču, která se projevovala tak, jak píšu, a navíc po sundání nohy z plynu a vyřazení rychlosti (třeba při dojíždění ke křižovatce apod.) otáčky motoru "houpaly", tzn. že pomaličku klesly na volnoběžné a hned nato zvolna vystoupaly na cca 2000 a zase klesly na volnoběh a zase vystoupaly a zase klesly a furt dokola, někdy zůstaly na 2000 dokonce i viset. Po sundání nohy z plynu při zařazeném kvaltu auto pokračovalo několik málo sekund stejnou rychlostí dál, pak jakoby maličko cuklo a motor teprve začal brzdit - píšu to úplně polopaticky jak hotentot, omlouvám se :) Diagnostika ukazovala strašlivý věci (že v podstatě nepálí ani jeden válec apod.) a motorář měl podezření na svíčky, kabely, zapalovací moduly, případně i na řídící jednotku nebo škrtící klapku, která je u tohoto motoru taky elektronická. Kamarád, vesnický opravář bez diagnostiky, mě furt přesvědčoval, že je to jen vadná váha vzduchu a já mu nevěřil. A ecce, měl pravdu! Namontoval jsem novou váhu vzduchu od Bosche za cca 4 tis. (neoriginál, origo stojí něco přes šest) a je po problému, motor šlape jak hodinky a i spotřeba šla o půl litru dolů. Nevím, může-li to být i Váš případ, jen předávám svou zkušenost, přeju hezký den a vězte: auto s bleskem ve znaku podobá se zázraku ;)
W124 E320 R6 Coupé 1994
Odpovědět

Zpět na „Omega“