Regenerace DPF pres OPCOM

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
slima

Regenerace DPF pres OPCOM

Příspěvek od slima »

Zdravim Vas
Momentalne pouzivam auto ( VC 1.9 CDTI 110kW 2007 ) jen do prace tam a zpet, ani se mi poradne nezahreje motor a zacinal jsem mit obavy o DPH. Proto a taky mimo jine, jsem si zakoupil OPCOM. Po pripojeni mi diagnostika ukázala na Diesel Particulate filter saturation = 80%. Coz jsem pochopil jako 80% zaplneni. Tak jsem po zahrati motoru na provozni teplotu spustil manualne regeneraci. Nejprve otacky motoru vyskocili na skoro 4000 a pri techto otackach se cekalo za se DPF zahreje na 620 stupnu. Po te zacala regenerace, trvala cca 10 min. Z vyfuku se valil dym a smrad, ktery postupne slabl. Po ukonceni cely radosti jsem spustil diagnostiku a zdesene jsem koukal na hodnotu Diesel particulate filter saturation. I kdyz mi vyskocila hlaska ze regenerace je uspesne dokoncena tato hodnota se snizila na 70%. Cili cela regenarece mi odplivla jen 10 % . Tak a ted budto tu hodnotu DPF saturation chapu blbe, nebo OPCOM ukazuje kraviny. V navode nedoporucuji provadet regeneraci nekolikrat za sebou. Radeji jsem toho nechal a ted bych se rad zeptal jestli s tim mate nekdo podobne zkusenosti nebo nemate pro me nejakou radu.

Diky
Marek
Reklama

Mirpie

Re: Regenerace DPF pres OPCOM

Příspěvek od Mirpie »

řešilo se to tady, takže si to najdi bud manuálně, nebo tlačítkem hledat. Zbytečně se to bude řešit paralelně vícekrát.
Omega Caravan 2.2 (Z22XE) Elegance 2001
slima

Příspěvek od slima »

Tak jsem to vygooglil. Je to v pořádku, s odkazem na http://www.dpfremoval.co.uk/technical/. Píši tam:

Vauxhall/Saab 1.9 CDTI TID Forced Regeneration

The exhaust gas temperature will increase to over 600 °C, so you must perform this outside on a non-flammable ground.

The regeneration procedure is completely controlled by the engine control unit.

Prerequisites:

•Engine is running at idle.
•Engine is fully warmed up.
•to avoid damage the regeneration may only be carried out once.
[select engine bosch edc16 system] > [programming] > [particulate filter regeneraion] > [start regeneration] > [please wait until the regeneration to be completed]

Note, after “DPF Regeneration” is finished live data “Diesel Particulate Filter Saturation” will show 70%. When engine controller has performed a dynamic regeneration value will be changed.
3tp2

Příspěvek od 3tp2 »

Ano tak je to správně,při statické regeneraci spuštěné přes Op-Com budeš mít vždy hodnotu 70% je to kvůli tomu že statická není tak účiná jako dynamická (samovolně spuštěná za jízdy) proto se nastaví 70 % aby se v blízké době spustila úplná dynamická regenerace. Moje rada je počkat až budeš mít cca 90 % a pak to projet někde do kopců aby se to zahřálo. Ke spuštění dynamické regenerace z vlastní zkušenosti stačí naplnění okolo 90 % a hlavně teplota motoru víc jak 70 stupnů alespon 2-3 minuty a rychlost alespon 50-60 km/h. Jinak dynamická regenerace se sama spuští až do hodnoty 110% saturace
Vectra C Caravan Z19DT/88kw rok 03/2006 Diagnostika přes OP-COM pro Teplice a okolí
filipes

Příspěvek od filipes »

zdravim, chlapi máte někdo opcom v.1.45 program v češtině, děkuji
denny

Příspěvek od denny »

A když už si ty DPF takhle regenerujete staticky,tak si možná taky zjistěte ty okolnosti okolo.Po statické regereraci byste měli co nejdříve zajistit regeraci jízdou a pak vyměnit olej,jelikož je silně zdegradován naftou.Před každou statickou regenerací změřit přesně hladinu oleje a po regeneraci znovu.Pokud se zvedne,tak olej vyměnit hned.
I to jeden zdůvodů,proč se nemá provádět stat.regenerace několikrát za sebou.
Colommbo

Příspěvek od Colommbo »

Stupeň důležitosti tvojí poznámky, denny, bych osobně považoval za opravdu velmi vysoký... :idea:
W124 E320 R6 Coupé 1994
Odpovědět

Zpět na „VECTRA C – Motory“