Opel Astra F 2.0 16V GSI Kouř z výfuku

1991-1998

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Mox

Opel Astra F 2.0 16V GSI Kouř z výfuku

Příspěvek od Mox »

Dobrý den mám Opla Astru 2.0 16v GSI natankoval jsem na benzině a při zpateční cestě jsem si všiml že když přidám plyn tak Auto strašně kouří , sundal jsem hlavu v domění že je prasklé těsnění a že to saje olej těsnění bylo jak nové hlava nevypadá že by měla být prasklá ! Jaké můžou být další příčiny ?
Prasklé pístní kroužky ? Dá se to nějak zjistit bez rozebiráni celeho motoru ?
Muže na to mít vliv katalizátor ?
Děkuji za odpověď už nevím co stím :-D
Reklama

warhy

Re: Opel Astra F 2.0 16V GSI Kouř z výfuku

Příspěvek od warhy »

Zhoršili se jízdní vlastnosti?Žere olej nebo vodu?Zvýšila se spotřeba, horší tah nebo celkově?Pokud ne zvýšenej kouř z výfuku bych neřešil hlavně v zimě, může to bejt jen kondenzace par.\pokud nic nepozoruješ může být vše ok.Kdyby to byl katál tak bys to poznal, na zátahu auta, zvuku výfuku atd....
Mox

Příspěvek od Mox »

Katalizátor je prázdny bývaly majitel ho asi vykuchal , olej to nežere a ani vodu a spotřeba si nejsem jistý ,výkon taky neklesl, kouř je černé barvy a kouřit to začalo v říjnu to taka zima ještě nebyla od té doby bylo auto odstaveno !
warhy

Příspěvek od warhy »

černej by měl být od oleje nebo usazenin z motoru spálenejch chvilku s tím jezdi a pokud to nepřestane určitě se to někde projeví, nejspíš ztrátou oleje, ale je taky klidně možný, že je to starej špatnej benzín usazenej, tak uvidíš
Odpovědět

Zpět na „Astra F“