Dobrý den, mám problém se svojí vectrou. Koupil jsem jí nedávno a problémem je že za studena nemá žádný výkon, dám plyn na podlahu a strašně to škube a cuká to. Připadá mi jako by měla málo vzduchu. Je tam nějaký sportovní filtr a sportovní poslední díl výfuku. Může to být váha vzduchu, svíčky, kabely nebo tak něco? Setkali jste se stím někdy? Po zahřátí jede normálně.
A ještě se chci zeptat jestli tu zde někdo neprodává díly? Potřeboval bych na verzi 1.8 16V originální airbox, poslední díl výfuku a víčko nádrže.
Popřípadě ještě vyměním sportovní podvozek za orinální.
Chci si vše přehodit do orignálu.
Děkuji za odpověďi.
Problémy s Vectra B sedan.
Moderátor: Moderátoři
- Reklama
Re: Problémy s Vectra B sedan.
Dobrý den! Potřebuju-li s něčím poradit, je dobré především uvést, o jaký motor se přesně jedná, rok výroby a třeba i to, kolik už má za sebou. Ve vašem profilu jsem auto nenašel, snad to tedy bude ta 1.8 16V, na kterou sháníte airbox a díly. A možná i trošku víc specifikovat problém, aby bylo případně možné něco vymyslet "na dálku." A zkoušel jste diagnostiku, vyčetla nějaké závady? Z toho, co píšete, s autem před vámi někdo "sportoval" a tudíž už jen kvůli tomu sportovnímu filtru bych sám měl podezření na zanesenou škrtící klapku nebo špatnou váhu vzduchu. Ony tyhle sportovní filtry nejsou pro auta to pravé ořechové, jednak při nedostatečné péči (zvlhčení) propouštějí prach a nebo se naopak samy znečišťujou a pak může být správný vaše podezření, že motor nemá dost vzduchu. Mně osobně na benzínové omeze přesně tyhle problémy způsobovala vadná váha vzduchu, dal jsem novou a je z toho úplně jiný auto Co se týká dílů, kouknout dolů na inzerci anebo ještě líp vrakoviště. výfuk nejlíp novej.
W124 E320 R6 Coupé 1994
hází to nějakou chybu na palubce ? pokud ano tak diagnostika
Opel Astra coupe bertone 2,2 16V
DIAGNOSTIKA OPEL Kladno,PRAHA kdyby tak SZ
Náhradní díly nové i starší na OPEL
DIAGNOSTIKA OPEL Kladno,PRAHA kdyby tak SZ
Náhradní díly nové i starší na OPEL
právě že to nic nehází... Jinak bych diagnostiku už navštívil. Prostě když auto nechám tak 10min zahřát na místě tak pak je vše v pořádku...
ahoj, tvůj problém bych viděl na váhu vzduchu, je to dost choulostivá věc.....hlavně, když někdo tuní....zkus si někde třeba jen půjčit tu váhu a přepojit, hned uvidíš.
jinak pokud ty díly sháníš na tu 1.8 16V, tak mám víčko nádrže a filtrbox z 2.0 16V (vypadjí stejně) za 200,- oba díly
jinak pokud ty díly sháníš na tu 1.8 16V, tak mám víčko nádrže a filtrbox z 2.0 16V (vypadjí stejně) za 200,- oba díly
CZECH TRUCK TEAM
Myšlenka dne:
Muži prý mají podle žen mozek mezi nohama...
Tím pádem ženy mozek nemají, neboť tam mají díru.
Z toho plyne, že ženy jsou rozumné, jen když se jim tam ten mozek vloží...
Myšlenka dne:
Muži prý mají podle žen mozek mezi nohama...
Tím pádem ženy mozek nemají, neboť tam mají díru.
Z toho plyne, že ženy jsou rozumné, jen když se jim tam ten mozek vloží...
Co bych zkusil nejdřív jako první - rozdělal sání a zkusil vyčistit škrtící klapku, může být skutečně zanesená sajrajtem od toho tunofiltru, pořádně prostříkat čistícím sprejem (třeba Carburator Cleaner) a vyčistit aspoň mechanicky hadrem, kam se lze dostat. Vyšrouboval bych ze sání i váhu vzduchu a tu taky ostříkal tím sprejem (mechanicky bych na ni radši nesahal, jen max. ofoukal.) Rozdělat a vyčistit konektory od klapky i váhy. Jak jsem už psal výš, měl jsem tytéž potíže, musel jsem nechat Omu po nastartování cca 2 min. na volnoběh, jinak po rozjezdu cukala a dusila se, pak už dobrý. Jenže já měl k tomu ještě i houpání volnoběhu při zahřátém motoru a mohla za to zmíněná vzduchováha. Takže zatím aspoň čistit co se dá a co tak člověka napadne...
W124 E320 R6 Coupé 1994