Sjíždění gum Omeba B 2000

1994-

Moderátor: Moderátoři

mark1u

Sjíždění gum Omeba B 2000

Příspěvek od mark1u »

Zdary všichni,mám takovej větší problém a už nevím co s tím.Mám Omegu B facelift rok 2000 a sjíždí se mi přední gumy jak blázen,začlo to výměnou čepu řízení,do tý doby nic,zimáky to pak roztrhalo na hadry,teď už je na nápravě všechno nový,krom tlumičů a uložení tlumičů,ale ty jsou po kontrole a dobrý a plně funkční a sjíždí se furt.Byl už sem 4x na geometrii,pokaždý něco ladili a pak prej podle počítače v pořádku.Sjíždí se zevnitř a to tak,že na 1000 km mi ubylo 4 mm gumy,jsou tam 17" 235,ale tím to snad není,jsou orig z Omegy sport.Pokud Vás něco napadne,nebo ste měli stejnej problém,tak prosím poradte,dík moc...
Reklama

Colommbo

Re: Sjíždění gum Omeba B 2000

Příspěvek od Colommbo »

Pokud se tak brutálně sjíždějí vnitřky, budou buď přední kola tzv. "do štaflí" (A) anebo je nějak "nastavená" příliš velká rozbíhavost. A jde o to, co je na nápravě "všecko nový" - můžou to dělat i silentbloky v ramenech i když jsou "nový" nebo horní uložení tlumičů - nicméně píšeš, že je to všecko v pořádku, tož snad tomu tak je doopravdy, vůle na nezatížených kolech se už určitě taky zkoušely... :oops: A pokud je tam nějaká nesrovnalost, tak se na 235/17 gumách projeví právě nejvíc... :oops:
W124 E320 R6 Coupé 1994
chopigari

Příspěvek od chopigari »

Dělalo mi to to stejný, ale gumy mizely z venku. Taky mám Omu (2,5V6 2000). Bylo to horní uložení nápravy (ten velkej puk :D ) špatny tlumiče by gumu "doskákaly" .
Omega Elegance 2,5i (2ooo), Corsa D 1,4i
mark1u

Příspěvek od mark1u »

Kola do A trošku jsou,to prej má ale každá Omega,starou co jsem měl,ta měla Áčka vetší a gumy ok a právě i podle geometrie je to v normě,nastavení podle výrobce a všechno bylo v zeleným,tak snad ví o čem mluví, už právě nevim...nový jsou komplet čepy řízení všechny čtyři,celá spojovací tyč,pomocnej čep řízení,silentbloky ramen a čepy ramen,tlumiče zkoušeli na něčem podobným jak maj na STKčku a uložení u dvou mechošů taky v pohodě....už jen snad málo nafoukaný gumy??? V jednom servizu nafoukali na 2.5 a v druhým že prej to je moc,že když jezdim sám,tak 2.1 stačí...to se mi zdá ale na 235-17 docela málo,si už připadam jak ocas,jen jezdim po opravnách a platim za geometrii a kola jdou víc a víc do háje,za chvíli abych kupoval nový :x
Naposledy upravil(a) mark1u dne 23 pro 2016, 18:30, celkem upraveno 1 x.
Colommbo

Příspěvek od Colommbo »

Po tom všem, co píšeš, už teda fakt nevim, Maruš... :oops: Co mělo být nový, je nový a co mělo být zkontrolovaný a seřízený, je taky. A že by to bylo gumama, se mi nechce věřit. Přední gumy se foukaj na 2,1 při normálním a na 2,5 při plným zatížení, já jezdím většinou taky sám a předek foukám tak na 2,3 průběžně, mám 225/55/R16 Goodride (Made in P.R.C. :oops: ) třetí sezónu a žádnej problém na stejným autě. Zatím, možná to na mě všecko ještě čeká... :? Jak dlouho to pozoruješ, kolego?
Naposledy upravil(a) Colommbo dne 09 dub 2012, 17:52, celkem upraveno 1 x.
W124 E320 R6 Coupé 1994
vojtaopel

Příspěvek od vojtaopel »

Na geometri jezdis pokazde do stejneho servisu. Jestli ten problem neni v tom???
denny

Příspěvek od denny »

Máš asi velkej rozběh,proto to žere gumy zevnitř.Mohli ti to nastavit na horní hranici tolerance.Ať to nastaví na max povolený souběh.Sbíhavost, vpředu 0° 10' ± 10' (°)
Odklon, vpředu
(Sportovní zavěšení) -1° 50' ± 45 (°)
Jo a přední sedadla se mají zatížit 70+70kg a naplnit nádrž na plno.
Colommbo

Příspěvek od Colommbo »

Některej mekánik když napíše rozběh-souběh, myslí tím samosebou rozbíhavost-sbíhavost, stejně jako můj mekánik když řekne rovnováha vzduchu, myslí tím váhu vzduchu. :oops: Hlavně že si rozumíme... ;) A správný poznatky - zatížit podle norem, zkontrolovat a seřídit, popřípadě nastavit na spodní toleranci nebo ještě o chlup míň anebo zkusit úplně jinej geoservis.
W124 E320 R6 Coupé 1994
mark1u

Příspěvek od mark1u »

Byl sem pokaždý ve stejným,to je fakt,kluci neměli co dělat,tak byli rádi :) ,s tim zatížením sem to vyčet někde na BMW foru,tak sem se tam s nima skoro pohádal ať to tam daj jak to má být,že prej to nemá až takovej vliv,plnou nádrž sem měl,se jim asi nechtělo tahat se závažíma..jinak sem se spoleh na jméno servizu,maj tam takovou tu laserovou,jak dávaj ty terče na všechny kola,nevim jak a čim to dělaj jinde,ale vypadalo to pěkně,krom toho,že se mi furt sjíždí gumy...už nevim co,asi zkusim zaject opravdu jinam,mam kousek od baráku prodejce Škodovek,tam to dělaj taky,tak mi snad pomůžou,pak už nevim...
mark1u

Příspěvek od mark1u »

A všechno to začalo výměnou pravýho vnějšího čepu řízení,klepal při přejezdu děr,do tý doby všechno i s tou vůlí v čepu ok,zlikvidoval sem už 15ky zimní, pak 16ky zimní a teď gumuju 17 letní,těch už je mi fakt ale líto :evil:
Odpovědět

Zpět na „Omega“