Vectra C 2005 1.9 cdti 88kw - pískání od motoru ???
Moderátor: Moderátoři
Vectra C 2005 1.9 cdti 88kw - pískání od motoru ???
Zdravím všechny a prosím o případnou radu.
Vectra C 2005 1.9 cdti 88kw - při ranním nastartování v motoru něco hrozně píská.
Pokud s tímto má někdo zkušenost o co by mohlo jít, prosím o radu.
Díky moc
Petr
Vectra C 2005 1.9 cdti 88kw - při ranním nastartování v motoru něco hrozně píská.
Pokud s tímto má někdo zkušenost o co by mohlo jít, prosím o radu.
Díky moc
Petr
- Reklama
- Lazak
- Kontaktovat uživatele:
Re: Vectra C 2005 1.9 cdti 88kw - pískání od motoru ???
Možná klínový řemen?
Vectra C GTS 2.2DTI 10/2003
Grand Scénic fórum
Grand Scénic fórum
Nechal jsem vyměnit klínový řemen, rozvody, veškeré kladky, 6ti drážku na kliku.
A jsem v koncích.
Píská to pořát
A jsem v koncích.
Píská to pořát
Drážkovanej řemen, řemenice jeho napínací kladky, ložiska v alternátoru...? Píská to jen studený a po chvíli to přestane (když se ta "píšťalka" ohřeje)...?
W124 E320 R6 Coupé 1994
Ano, někdy to píská hodinu, někdy méně.
Řemen - nový
Kladky - nové
6ti drážka na kliku - nová
Už mě napadá jen ložiska v altiku, nebo klimakompresor ?
Řemen - nový
Kladky - nové
6ti drážka na kliku - nová
Už mě napadá jen ložiska v altiku, nebo klimakompresor ?
Jestli to je tak jak píše Colombo,tak bych to viděl na něco v altíku.Něco mi taky podobně pískalo a bylo to jenom jak byl motor studený,po ohřátí to ustalo.Nějak jsem to neřešil.Pak mi odešel altík,klasika diodový můstek.při opravě mi vyměnili i volnoběžku a od té doby je klid.Colommbo píše:Drážkovanej řemen, řemenice jeho napínací kladky, ložiska v alternátoru...? Píská to jen studený a po chvíli to přestane (když se ta "píšťalka" ohřeje)...?
Opel Vectra combi 1.9 CDTI,110kw,r.v 2006,verze cosmo
Ono to tak je, když se ohřeje tak je už většinou klid.
No to já doufám že už by to mohlo být ono, jsem z toho už zelenej.
Přesto díky za info.
Jakmile vyměním ložiska v altiku a volnoběžku, dám vědět jak do dopadlo.
No to já doufám že už by to mohlo být ono, jsem z toho už zelenej.
Přesto díky za info.
Jakmile vyměním ložiska v altiku a volnoběžku, dám vědět jak do dopadlo.
Na tento problém je jednoduché řešení, mám to několikrát odzkoušeno na vícero autech.
Pokud víš, že to dělá za studena, tak sundej na studeném motoru drážkový řemen a zkoušej, co není vyměněno.
Já měl podezření u dvou aut na altík. Pískaly tam uhlíky v plastovém domečku, v obou případech. Dělalo to jen za studena. Sundal jsem řemen a na řemenici altiku namotal provaz, pak stačí zatáhnout, jako když startuješ motorovou pilu. Nasimuluješ otáčky řemenice a buď píská nebo ne. Vylučovací metoda. Je to jednoduché. Pokud se ti to pískání neukáže na drážkovém řemenu, dej ho stranou a nastartuj motor, pokud se to ozve znovu, je to na rozvodech.
Pokud víš, že to dělá za studena, tak sundej na studeném motoru drážkový řemen a zkoušej, co není vyměněno.
Já měl podezření u dvou aut na altík. Pískaly tam uhlíky v plastovém domečku, v obou případech. Dělalo to jen za studena. Sundal jsem řemen a na řemenici altiku namotal provaz, pak stačí zatáhnout, jako když startuješ motorovou pilu. Nasimuluješ otáčky řemenice a buď píská nebo ne. Vylučovací metoda. Je to jednoduché. Pokud se ti to pískání neukáže na drážkovém řemenu, dej ho stranou a nastartuj motor, pokud se to ozve znovu, je to na rozvodech.
Insignia Sports Tourer 2.0 DTE MY2015
Možnost diagnostiky Olomouc a okolí OP-COM Professional CZ verze 131125d
Možnost načipovat TPMS snímače
Možnost diagnostiky Olomouc a okolí OP-COM Professional CZ verze 131125d
Možnost načipovat TPMS snímače
Co dostatek oleje v převodovce? Já měl málo a pískalo to jak kráva,po dolití ok
Vectra C Caravan Z19DT/88kw rok 03/2006 Diagnostika přes OP-COM pro Teplice a okolí