Xenony Omega
Moderátor: Moderátoři
Xenony Omega
Ahoj všichni,prosimvás,Omega B facelift rok 2000 má xenon výbojku D2S? Nemůžu to ňák nikde najít podle modelu...a asi raděj koupit nějakou Philips,než neznačkovou za 300 že jo...dík moc..
- Reklama
Re: Xenony Omega
Máš-li na své Omeze B facelift 2000 origo xenony, pak jsou tam dozajista výbojky D2S a origo mají svítivost 4300Kelvinů. A doporučuji u této svítivosti zůstat, je to nejblíž dennímu světlu, a nesnažit se experimentovat s vyšší svítivostí (prodávají se 5000K - ještě použitelné, 6000K - úplně přinejhorším použitelné, přes 6kK jsou prakticky nepoužitelné...) A zbytek záleží na možnostech tvého konta...
W124 E320 R6 Coupé 1994
Super,dík moc,určo koupim 4300k,originál je originál,jen fakt doufam,že je to jen výbojkou,jinak sem pak nahranej a nevim co dál,oni už teda ani nesvítily nic moc,ani netušim,jak často ty výbojky odcházej,tak nevim,vyměnim a uvidim,dík...
Omega a svícení (xenony nevyjímaje) - to je obecně celkem potíž a žádná velká sláva a pamatuju to ještě i u svý starý áčkový Omči... Někdo zkouší silnější výbojky a to situaci neřeší, bo silnější výbojky mají jen jiné spektrum (a tím i barvu) světla víc do fialova a studena, jinej sežene jiný světla (např. Depo - obecně taky nic moc, nejlepčí jsou údajně Helly, ale ty se pohybujou nový kolem 9tis.Kč za kus), někdo zkusí vyčistit (přebrousit a vyleštit, pokud jsou zašlý) plasty na světlech, ale asi nám, bohužel, nezbývá nic jiného, než se s tím tak nějak trošku smířit a jezdit podle toho... Jinak životnost výbojek je hodně dlouhá, myslím, že na svojí Omeze mám asi taky ještě původní (2001).
W124 E320 R6 Coupé 1994
[quote="Colommbo"]Omega a svícení (xenony nevyjímaje) - to je obecně celkem potíž a žádná velká sláva....
Já jsem teda úplně opačného názoru. Moje teda svítí perfektně, nemůžu si stěžovat...
Já jsem teda úplně opačného názoru. Moje teda svítí perfektně, nemůžu si stěžovat...
Omega Elegance 2,5i (2ooo), Corsa D 1,4i
to chopigari: tož to jsi jeden z nemnoha, blahopřeju! Ono taky asi záleží, jak si co člověk představuje či vnímá - jedno auto může někomu svítit dobře a jinému málo. Já si třeba myslím, že by mi ty moje mohly svítit líp, ale to neva, hlavně že je mír...
W124 E320 R6 Coupé 1994
Jo,měl sem B Omegu s klasickýma světlama a celkem bída,to sem zkoušel i 100 Watový žárovky a celkem na prd,pak sem jí zbořil,tak sem přesed na tudle...svítí o něco líp,ale furt to bylo takový nažloutlý,když jel někdo s xenonama proti,tak to bylo úplně něco jinýho až sem neviděl skoro nic...tak právě sázim na to,že jsou ještě originál a dosluhujou,protože jestli zařvala jednotka nebo něco,tak nevim jak to vůbec řešit a nemam na to hlavně čas a nervy už..tak doufam,že jen výbojka,že přehodim nový a mastim dál....Jaká je teda asi zhruba ta životnost výbojek? Může to být fakt jenom ruplá lampa?
- Kuba
- Kontaktovat uživatele:
S xenonama mám zkušenost takovou, že když svítí "normálně", tak není co řešit, jak ale začne nějaká výbojka svítit do fialova, tak se brzo odporoučí podle toho bych se řídil asi i do budoucna
Opel Astra F Caravan 1,6 8V 75kW (1994) alias Suzy + Opel Corsa B 1,0 12V 40kW (1999) alias Létající koberec
Jakékoli díly na jakékoli automobily, více info přes SZ
Jakékoli díly na jakékoli automobily, více info přes SZ
"Ruplá lampa" anebo špatná řídící jednotka to nebude, xenony odcházejí tak, že se barva jejich světla, ale opravdu velmi zvolna - třeba během roku, mění postupně do červena, sám to mám na světle u řidiče už dlouho, zatím to neřeším, ale asi se k tomu budu muset pomalu postavit čelem jako chlap...
W124 E320 R6 Coupé 1994
Jasny, nemyslel jsem to nijak zleColommbo píše:to chopigari: tož to jsi jeden z nemnoha, blahopřeju! Ono taky asi záleží, jak si co člověk představuje či vnímá - jedno auto může někomu svítit dobře a jinému málo. Já si třeba myslím, že by mi ty moje mohly svítit líp, ale to neva, hlavně že je mír...
Omega Elegance 2,5i (2ooo), Corsa D 1,4i