Čidlo otáček?
Moderátor: Moderátoři
Čidlo otáček?
Dobrý den. Mám corsu B 1.0/12V rok 99. Minulý měsíc jsem zajel do jednoho servisu na diagnostiku.Moc mi tam neporadili-udjně čidlo otáčk,ale nezjistili které.Auto jezilo bez příznaku závady-krom oranžové kontrolky.Minulý týden mi při jízde auto cuklo a při dojezdu na křižovatku motor zhasnul.Nešel nastartovat až po uplném vychladnutí opět chytil.Tak se to opakovalo do dneška,kdy už nechytne ani za studena.Neví někdo čí by to mohlo být?
- Reklama
- Fritol
- Kontaktovat uživatele:
Re: Čidlo otáček?
čidlo kliky.. diagnostika a Live data ti řeknou vic.
ASTRA-G-2.0 -X20DTL,Hatchback 5dv.1998, ABS,4kotouč,vyhřívany el.zrcátka,centrál,origo lité kola,klima,el okna, dodělany Pal PC, modul zavíraní oken pomocí DO
Diagnostika:op-com v.1.39 (CZ) / Hradec Kralové a okolí
Děkuji za radu.Je ale možné,že by snímač otáček klikové hřídele natolik blbnul?Při studeném startu mu bylo jedno kolikrát to nastartuji-při dlouhé jízdě-to tomu bylo jedno jak daleko jedu-pokud mě nemezovali ostní řidiči.Pokud auto jelo aspon 20/km tak ok.Jinak zdechlo a až za studena chytlo.
- Fritol
- Kontaktovat uživatele:
no ty čidla docela často zlobí že kdyz je na odhcodu tak za studena funguje.. ale jakmile se zahřeje přestane fungovat a začne ukazovat otačky motoru 0. po vychladnutí zase funguje než se zahřeje.. ovšem ale neporadil sem ti na 100%.. říkam nejdříve by to chtělo diagnostiku a Live data koukat při startovani a při jizdě jake otačky ukazuje to čidlo pokud by při zdechnutí a pak startovani ukazovalo 0 je to jasne.
ASTRA-G-2.0 -X20DTL,Hatchback 5dv.1998, ABS,4kotouč,vyhřívany el.zrcátka,centrál,origo lité kola,klima,el okna, dodělany Pal PC, modul zavíraní oken pomocí DO
Díky za radu.Bez zapojení snímače -otáček váčkového hřídele-auto nastartuje.Bez zapojení snímače otáček kliky nikoliv.Hokus pokus se vydařil,auto jezdí v poho-investice 700 kč.Jen mě docela mrzí,že závada na počítači ještě něco značí.
je to stopro snímač na klice,to škubnutí je že řídící jednotka přejde na snímač otáček vačkového hřídele pokud tam ten snímač máš.Od Bosche asi 1600,- v Auto Kelly,ale určitě ho seženeš i levněji.
nycnemame
-
zdravím všechny, potřeboval bych poradit, jestli je normální, že když vyndám čidlo otáček klikové hřídele, tak ta část do byla uvnitř je od motorového oleje, je to v pořádku ????? mám corsu 1.0 12V
děkuji všem za rady
Martin
děkuji všem za rady
Martin
''Němka'' Corsa B 98 1,0 12V 3vál
ano je to v pořádku čidlo snímá kolečko u řemenice řetězových rozvodů, které jsou mazány pochopitelně olejem
Astra F 1,6 8v původně 52kW (X16SZ) r.v.1995
-
To ernst: moc děkuji za radu takže by měla stačit jen výměna čidla a pak by už to mělo jet dobře a neměla by chcípat?
''Němka'' Corsa B 98 1,0 12V 3vál
a bylo auto na diagnostice? pokud je čidlo vadné tak se jeho výměnou chod motoru samozřejmě spraví.
Astra F 1,6 8v původně 52kW (X16SZ) r.v.1995