aut klima
Moderátor: Moderátoři
Re: aut klima
Teď koukám, že už tu nějaké rady jsou, jsem blbej.. Jen se chci zeptat, když tam nafoukám kompresorem ňákejch 8-10 atmosfér, nezničí se to ??
Opel Vectra 2.2 DTI
Suzuki GSX-R 750 K7
Suzuki GSX-R 750 K7
- Reklama
tak my bylo řečeno že mam špatne čidlo tlaku po vyměně mi už ani nesepne kompresor nemuže byt vadne nějake relatko??
Lepší by bylo dát do chladiva fluorescent a asi za týden pomocí UV lampy zjistit místo úniku.Johhny5 píše:Zdravím, koukám že se tu řeší i pro mě aktuální téma, mám doma Astru G s manuální klimatizací a mám ten samý problém.. Jen když ji zapnu, tak kompresor jde stále, nevypné... ale prostě nechladí Dnes jsem byl v servise, kde mně to před měsícem plnili, tak to napíchli a že se mně ztratilo asi 500g toho média z 700g !! Takže asi netěsnost... Myslíte, že se to dá v domácích podmínkách zjistit, kde by to mohlo unikat ? Nebo mě taky napadlo ty ventilky, jestli nejsou špatné, ale když jsem je naslinil, tak žádné bublinky neutíkaly.. Díky..
Může,ale může tam být taky daleko víc problémů.Jestli ti nejdřív jen zaplo a hned vyplo,tak to určo nebylo jen čidlem tlaku chladiva.Je nutno i měřit skutečné hodnoty za běhu a pak teprve stanovit závadu.System pokus-omyl se může dost prodražit.sedrick píše:tak my bylo řečeno že mam špatne čidlo tlaku po vyměně mi už ani nesepne kompresor nemuže byt vadne nějake relatko??
natlakuj to na cca 6atm a postříkej všechny trubky a kompresor jarovou vodou v rozprašovači, a máš to zjištěný hnedle
VB 1.6 16v 1998 74kW X16XEL
tak jsem konečně našel seriozni servis a taky mohl byt u toho jak tu zavadu zjištovali klimu naplnily a když ji pustili tak klima chladila ale v motoru to pořad cvakalo takže pořad dokola zapinala a vypinala bylo mi řečeno že asi spojka kompresoru .přišti tyden tam jedu to konečně už opravit.jelikož čtvr a patek je svatek.jinak děkuji všem za rady.
kdyby to bylo spojkou tak by to bylo dobrý, ale chtělo by to zjistit jestli ti jde napájení do kompresoru po zapnutí pořád nebo přerušovaně, stačí dva dráty a žárovka s objímkou, odpoj konektor od kompresoru do svorky strč na každý kontakt jeden drát a na konec dej žárovku, pak zapni klimu a koukej jestli bude žárovka blikat nebo svítit, tak bych to udělal já, aby sem pak nevypláz dvojku na spojku a nebylo to tím
VB 1.6 16v 1998 74kW X16XEL
Ahoj, potřeboval bych poradit. Mám Opel Vectra B rv: 2000 s digitální klimatizací. Začalo to asi před 2 měsíci. Kompresor klimatizace v teple a při puštěné klimatizaci sepnul a zase vypnul, sepnul, vypnul a pořad dokola. Pak se to uklidnilo. Teď jak začaly vedra tak se to vrátilo. Když je večer, klima funguje a v autě můžu zmrznout, přes den v teple kompresor zapíná a vypíná a v autě to nechladí, pak se chytne a začne na cca 20 sekund chladit a pak přestane a zase začne. Dnes v tom vedru nešel ventilátor topení vůbec, klima zapla, ale protože to nefoukalo vevnitř, tak ventilátor u chladiče a kompresor vypnul. Rozdělal jsem palubovku a že půjdu po drátech, ale k večeru se ochladilo a ventilátor topení se rozeběhnul a s ním i klima. Čím to může být??? Nějaké čidlo teploty???
Pokud ti funguje venkovní ventilátor tak to může být teplotní čidlo.Na mé dvouzonové jich je 5.Stalo se mi že u řidiče topilo a spolujezdec chladil.Čidlo ve výfuku mělo posunutý rozsah o 24st.do mínusu.Napoj na opcom a uvidíš teploty online a z toho se dá něco zjistit.Vadné čidlo jsem opravil výměnou termistoru(nové 2800kč).
vectra c 1.9cdti 88kw 2005 kombi
Kluci, když už tady řešíte klimatizaci, tak bych potřeboval poradit taky s nějakým problémem. Mám vectru rv.1999 model 2000 s motorizací 2.0 16V benzín.
V autě mám digitální klimatizaci. Vše funguje až na jednu věc a to, že nejde úplně vypnout větrák. Ať už to ztlumím na nulu nebo zmáčknu OFF, ventilátor se pořád točí a fouká do kabiny. Nevíte prosím co s tím ? Díky za jakékoliv rady.
V autě mám digitální klimatizaci. Vše funguje až na jednu věc a to, že nejde úplně vypnout větrák. Ať už to ztlumím na nulu nebo zmáčknu OFF, ventilátor se pořád točí a fouká do kabiny. Nevíte prosím co s tím ? Díky za jakékoliv rady.