Zdravim,
mam Opel Astra F ('93) motor C16NZ. Neviete mi povedat ake je minimalne napatie baterie, aby bola schopna nastartovat? Bateriu som nedavno dobijal a teraz mi ukazuje 12.5V. Ale auto nenastartuje. Pomocou kablov sa mi ju podarilo nastartovat, ale otacky padali pod 500 a dusilo to (to bude asi problem s krokovym motorcekom). Pri starte bez kablov sa najprv zasvietia kontrolky a potom pri otoceni klucikom zhasnu a nic sa nestane. Mam tu bateriu este dat nabijat alebo moze byt problem niekde inde? Vdaka za rady.
Start motora a napatie baterie
Moderátor: Moderátoři
Start motora a napatie baterie
Opel Astra F C16NZ '93 Hatchback
- Reklama
Re: Start motora a napatie baterie
změř napětí na baterii při startu jak pude pod 8V tak jí vyhod
zhasínaj úplně kontrolky na palubce při startu?
zhasínaj úplně kontrolky na palubce při startu?
VB 1.6 16V 74 KW 1996 -ex
škoda octávie combi 1.9 TDI 81KW
škoda octávie combi 1.6 SR 74 KW
škoda octávie combi 1.9 TDI 81KW
škoda octávie combi 1.6 SR 74 KW
klidové napětí = % stav nabití: 12,6V a více = 100%, 12,4V až 12,59V = 70%, 12,24V až 12,39V = 50% 11,88V až 12,23V = 20% (zdroj: Varta)
Při jakém konkrétním napětí dokáže ještě startér roztočit motor a zapalování zapálit směs, je asi věc individuální a relativní...
Při jakém konkrétním napětí dokáže ještě startér roztočit motor a zapalování zapálit směs, je asi věc individuální a relativní...
W124 E320 R6 Coupé 1994
Baterku vyhadzovat este nebudem. Ma tak rok a pol, tak snad sa mi ju este podari dobit . Po vikende este napisem ako som dopadol. Vdaka za rady zatial.
zkontroluj kabel mezi baterií a karoserií případně ukostření motoru
Astra F 1,6 8v původně 52kW (X16SZ) r.v.1995
Tak som bateriu nabil a podarilo sa mi nastartovat. Teraz som este vycistil ten krokovy motorcek, tak ho skusim zajtra namontovat naspat a snad uz to bude v poriadku. Vdaka za rady.
Zkus ještě pro jistotu změřit dobíjecí napětí alternátoru - při volnoběhu bys měl na svorkách akumulátoru naměřit tak zhruba 14 - 14,5V
W124 E320 R6 Coupé 1994
Tak nakoniec to bolo sposobene iba zanesenymi kablami a svorkami. Svorky som kupil nove, konce kablov odstrihol a teraz to startuje skoro ako nove . Vdaka za rady.