Kupa jazdenej Insignie : na co si dat pozor ?

Pokud kupujete nebo už jste koupili, podělte se o zkušenosti.

Moderátor: Moderátoři

Sunman
Příspěvky: 1337
Registrován: 22 čer 2011, 23:06

Re: Kupa jazdenej Insignie : na co si dat pozor ?

Příspěvek od Sunman »

na vrzgani sa nič nezmenilo, pretože konštrukcia je identická od začiatku až do teraz. to nie je o odfláknutej montáži ale o konštrukcii z 1000 plastových súčiastok, ktoré sa proste o seba šúchajú pri drncaní na českej diaľnici.
čo ťa môže ukludniť:
- vynikajúce brzdy na sporte. Všetci plačú nad ťažkotonážnosťou Insignie, napriek tomu brzdná vzdialenosť kratiša než u vrabčieho pežota 308
- vynikajúce sedačky na sporte - mám najazdených aj tento rok zopár "štrek" v kuse napr. z normandie do BA alebo 2xKoln, či Foggia v Taliansku. Absolutna pohoda.
- spoľahlivosť, výdrž motora. uhnal som zopár iných značiek na diaľnici aj pri 40°C teplotách. Nezmyselné je ale odstupňovanie prevodovky - jednotka je krátka, dvojka dlhá. Takže napr. Baba alebo donovaly ak doženieš vlečúci sa kamion tak predbieanie na 1. S otáčkami pod 1800 totiž nepracuje turbo a tým pádom žiaden závratný rozbeh.
- široké pneu u sportu síce dobre sedia, ale treba počítať 0,5L/100km naviac (245R18 vs 225R17).
- adaptívne xenony sú povinnosťou - to je to najlepšie čo na tom aute je
- pozor na chýbajúcu rezervu v základnej výbave, je tam len lepiaca sada. To je k ničomu, mal som za tie roky asi 3 defekty a boli vždy na výmenu pneu komplet, takže vďaka malej rezerve som vždy prišiel domov.
Reklama
 

Eisy
Příspěvky: 483
Registrován: 20 srp 2012, 20:11

Re: Kupa jazdenej Insignie : na co si dat pozor ?

Příspěvek od Eisy »

Toto som vcera nasiel v jednej recenzii

" „Nové“ Insignie už nevržou! Opel zapracoval na kvalitě úchytů.
 
Sedíme uvnitř
Zaplať pánbůh! Modely pro rok 2011 prošly nenápadnou, ale o to potřebnější modernizací. V minulých případech jsme totiž vozu vyčítali vrzání plastů a aušusové provedení (uchycení). Dnes už nemáme pocit, že nám středová konzola zůstane v ruce, a dokonce i plasty přestaly skřípat (úprava úchytů)." ????!!!!!!?????
Uživatelský avatar
warhy
Příspěvky: 287
Registrován: 31 led 2009, 16:09

Re: Kupa jazdenej Insignie : na co si dat pozor ?

Příspěvek od warhy »

Máme jí v práci jako služební auto, najeto cca 130tkm a nepozorujeme žádný vrzání plastů ani nic jiného je to r.v. 10 lítá moc pěkně nežere a suprově sedí, bohužel nemůžu auto popsat komplexneji, protože v něm zase tak často nejezdím, ale myslím, že to bude docela dobrá koupě narozdíl od VW nebo FORD..........
Sunman
Příspěvky: 1337
Registrován: 22 čer 2011, 23:06

Re: Kupa jazdenej Insignie : na co si dat pozor ?

Příspěvek od Sunman »

Prvú som mal r.v.2009 a terajšiu od oktobra 2011.
Vo vyhotovení stredového panela som nenašiel žiadny rozdiel okrem:
- LED diody sport/comfort sú teraz červené ako všetko okolo na rozdiel od pôvodne zelených
- zmizli pružinkové držiaky nápojov na posuvnom deliči v stredovom paneli
vrzanie je rovnaké a to:
- keď má spolujazdec opreté koleno o stredovú konzolu
- na drncavej D1 počuť niečo ako "pukanie" ako plasty trú o seba. Je to počuteľné asi od 60000km.
Zdenál
Příspěvky: 6
Registrován: 14 kvě 2013, 23:04

Re: Kupa jazdenej Insignie : na co si dat pozor ?

Příspěvek od Zdenál »

Ahoj všem, podělím se o své zkušenosti s Insignií 2.0CDTI 96kW Cosmo AT. Koupil jsem ji ojetou, dovoz Itálie . Asi po ujetí pár set km se mi začala projevovat nepříjemná věc a to při otáčkách kol. 1200 a rychlosti 80 km/h se projevilo cukání než automat přeřadil na pětku.
Toto jsem konzultoval se spec.na automaty. Radili vyměnit olej atd. ,ten jsem nechal vyměnit a problém trval i nadále. Autorizované servisy dokonce tvrdí, že olejová náplň AT je doživotní !!!
Nakonec jsem přes zahraniční servery zjistil, že Opel má svolávačku na přeprogramování řídící jednotky motoru, tím se problém vyřešil.
Možná touto informací ušetřím někomu čas ,který jsem trávil na odstranění tohoto problému.

Jinak jsem s vozem velmi spokojen, před ním jsem měl VW Passat 1.9TDI PD , komfort u Insignie je úplně někde jinde, kromě spotřeby .Insignie asi 7 l/100 ale AT - Passat asi 5,5l/100 man.
NIC MI VEVNITŘ NEVRŽE !!! na rozdíl od Passatu.
Uživatelský avatar
Ondrej
Příspěvky: 10
Registrován: 02 kvě 2014, 21:40

Re: Kupa jazdenej Insignie : na co si dat pozor ?

Příspěvek od Ondrej »

S Insigniou ST jazdím denne už tretí rok. Predtým som mal Vectru C sedan s ktorou som bol veľmi spokojný až na nepraktický kufor. S tou som najazdil 135 tis. km bez problémov, preto som sa zase rozhodol pre Opel. Mám Insigniu CDTI 4x4 automat. Rovnako ako Vectra je to veľmi pohodlné auto vhodné hlavne na dlhé cesty. Pre automat som sa rozhodol hlavne preto, že jazdím pomerne často dlhé trasy a tam to pomáha, ak je človek unavený. Keby som však vyberal teraz, radšej uprednostním zase manuál.
Na Insignii mám aj adaptívny podvozok, ale myslím, že za tie peniaze to zase nestojí. Až taký veľký rozdiel medzi jednotlivými režimami tam nie je. Uvítal by som, aby na naše rozbité cesty bol režim TOUR ešte mäkkší, no a tvrdý SPORT nepoužívam vôbec. Mám 17´ kolesá a auto je aj tak dosť tvrdé aj v štandardnom režime. Väčšie kolesá sa na slovenské cesty rozhodne nevyplatia, je to iba zbytočná frajerina. Čo je na Insignii veľmi dobré, sú adaptívne svetlomety. Čo sa týka drnčania interiéru, tak so stredovým panelom problém nemám (r.v. 2012), drnčal mi však kryt svetelného a dažďového senzora pod spätným zrkadlom, čo by u auta tejto kategórie byť nemalo. Rozoprel som ho tenkým pásikom gumy o čelné sklo a odvtedy je pokoj. Niekedy počujem aj jemné pazvuky z držiaka bezpečnostného pásu.
S autom som inak veľmi spokojný a rád s ním jazdím. Na dlhých trasách svižným tempom vrátane nemeckých diaľnic mi vychádza spotreba 7,1 čo by mohlo byť aj trocha menej, ale pripisujem to aj automatu, pohonu 4x4 a aj vysokej hmotnosti auta. Tá sa prejavuje hlavne pri jazde v meste a pri zrýchlení, ktoré zhoršuje aj automat. Mám motor 118 kW a pri porovnaní s Vectrou 110kW GTS, s ktorou tiež občas jazdím, pôsobí Vectra o dosť svižnejším dojmom. V tej ale mám manuálnu prevodovku a auto je ľahšie o pár sto kg. Aj pri veľmi úspornej jazde je problém dostať sa pod spotrebu 6 l. Pri rovnakom jazdnom režime s Vectrou 110 kW nie je problém zajazdiť za 4,5 l. Predtým som mal Vectru 88 kW a tá mi brala o 1-1,5 l viac, čo je zaujímavé.
Na Insignii som zatiaľ nemal žiadne závady a som s ňou spokojný, považujem ju za veľmi dobré auto.
Vectra GTS
Insignia ST
Sunman
Příspěvky: 1337
Registrován: 22 čer 2011, 23:06

Re: Kupa jazdenej Insignie : na co si dat pozor ?

Příspěvek od Sunman »

Myslím, že mám presne rovnaké skúsenosti ako Ondrej.
Od 2005 som odjazdil sedan VeCe a kombik VeCe 1.9CDTI 150k a dve identické Insignie HB Sport 2.0CDTI 160k.
Spotreba presne ako píšeš
- u Insignie pod 6 je potrebná naozaj opatrná jazda a hlavne nie diaľnica. Nad 120km/h je to k 6.4-6.6
- kolega ale jazdí 5.8÷5.9 s Insigniou ST
- motor 1.9CDTI bol "svižnejší" ľahko ide do otáčok až po 5000 ot/m. 2.0CDTI končí u 4000.
- 4x4 a automat musí robiť ale minimálne pol liter naviac
- veľký rozdiel sú ešte použité pneu. 245/45R18 Continental oproti 245/45R18 GY je 0.3 litra, oproti 225/50R17 je to viac ako pol litra.

Teraz jazdím Insigniu ST 130k. rovnaké skúsenosti ako píšeš u Vectry - spotreba podstatne vyššie ako 160k, motor sa trápi treba jazdiť len medzi 2000÷3000 ot aby si mal pocit že motor nezdochol. Extrémne dlhá prevodovka v podstate neumožňuje 6-tku zaradiť na normálnej ceste.
Odpovědět

Zpět na „Kupujeme Insignii“