GO kastle, ano či ne?
Moderátor: Moderátoři
-
GO kastle, ano či ne?
Zdravím,
tatíkovi bude končit technická na Astřule z 92. Koupil si Gčkovou a tak tuhle asi bude vyhazovat. Přemýšlel jsem, že bych si ji nechal, jenže už by neprošla technickou... Každopádně oprava by mohla stát tak 20k a za 20k bych stejně koupil opět nějakou Astřuli, co by byla taky rezavá... a teď k věci.
Budou potřeba vyměnit nejlépe oba prahy, víčko nádrže (rezavé, jako na většině těhle aut), podvozek rezavý není (nevypadá), ale pod spolujezdcem je takové skoro už prohnilé "kolečko" (to by se asi taky nechalo vyvařit), není moc velké, jakoby tam někdy někdo něco kápl a jenom na tom místě to tak zrezivělo... Dál to už na vyvařování nevypadá, možná jenom z principu vyvařit na jedné straně zadní lemy (ty by se ale mohli dát ještě vybrousit). Poté už jenom brzdové destičky, opravit spojku, sehnat někde hezké sedačky a jiné blbosti, které už v jízdě nebrání... Ikdyž ještě je špatné nějaké čidlo, protože při vyřazení z dojezdu (když stříkačka vypíná přívod paliva) to dost často zdechne, ale myslím, že i druhé auto by mělo své mouchy...
Jde mi hlavně o to, jestli když se to nechá vyvařit včetně nějakých ochraných nástřiků, tak to za 4 roky nebude zase prohnilý durch... Ta oprava sice nebude nejlevnější, ale jak říkám, za ty prachy bych stejně nic hezkýho nekoupil. Osobně si myslím, že do 25k bych z toho udělal hezký auto v ceně tak 35k... Je mi to líto vyhazovat, je to spolehlivé auto, má spotřebu 6-7 litrů ikdyž se tomu hulí a krásně to táhne. Motor by možná chtěl trošku pročistit, ale to je opět věc, kterou bych dělal spíš pro lepší pocit...
Co myslíte, má to cenu? Neshnije to vyvařený po 3-4 letech? Chtěl bych to mít v nerezavém stavu alespoň ty 4-5let, pak bych ju chtěl vyhodit jen proto, aby s ní udělali druhé auto a né, že je zase zhnilá... Díky všem za odpovědi
tatíkovi bude končit technická na Astřule z 92. Koupil si Gčkovou a tak tuhle asi bude vyhazovat. Přemýšlel jsem, že bych si ji nechal, jenže už by neprošla technickou... Každopádně oprava by mohla stát tak 20k a za 20k bych stejně koupil opět nějakou Astřuli, co by byla taky rezavá... a teď k věci.
Budou potřeba vyměnit nejlépe oba prahy, víčko nádrže (rezavé, jako na většině těhle aut), podvozek rezavý není (nevypadá), ale pod spolujezdcem je takové skoro už prohnilé "kolečko" (to by se asi taky nechalo vyvařit), není moc velké, jakoby tam někdy někdo něco kápl a jenom na tom místě to tak zrezivělo... Dál to už na vyvařování nevypadá, možná jenom z principu vyvařit na jedné straně zadní lemy (ty by se ale mohli dát ještě vybrousit). Poté už jenom brzdové destičky, opravit spojku, sehnat někde hezké sedačky a jiné blbosti, které už v jízdě nebrání... Ikdyž ještě je špatné nějaké čidlo, protože při vyřazení z dojezdu (když stříkačka vypíná přívod paliva) to dost často zdechne, ale myslím, že i druhé auto by mělo své mouchy...
Jde mi hlavně o to, jestli když se to nechá vyvařit včetně nějakých ochraných nástřiků, tak to za 4 roky nebude zase prohnilý durch... Ta oprava sice nebude nejlevnější, ale jak říkám, za ty prachy bych stejně nic hezkýho nekoupil. Osobně si myslím, že do 25k bych z toho udělal hezký auto v ceně tak 35k... Je mi to líto vyhazovat, je to spolehlivé auto, má spotřebu 6-7 litrů ikdyž se tomu hulí a krásně to táhne. Motor by možná chtěl trošku pročistit, ale to je opět věc, kterou bych dělal spíš pro lepší pocit...
Co myslíte, má to cenu? Neshnije to vyvařený po 3-4 letech? Chtěl bych to mít v nerezavém stavu alespoň ty 4-5let, pak bych ju chtěl vyhodit jen proto, aby s ní udělali druhé auto a né, že je zase zhnilá... Díky všem za odpovědi
- Reklama
-
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Re: GO kastle, ano či ne?
a co dotáhnout z němec něco lepšího se stejným motore a přelepit čísla
Pohřební služba ANUBIS - Vaše smrt naše živobytí.
-
Jenže započti cestu, cenu auta a tu prácu a zase seš na ceně opravy... Mě jde hlavně o to, jestli nemá někdo zkušenost s tím, jak dlouho to vydrží nerezavět..., protože se to jinak nevyplatí...
Pokud se o auto staráš, v zimě ho umeješ párkrát od soli máš ho v garáži, stříkáš dutiny a podvozek, promazáváš atd.... tak ti vydrží třeba i 20 let nezrezlé.... toť otázka pokud to jen vyvaříš a uděláš to pořádně a pak už na to nešáhneš tak by to snad mohlo vydržet 5 let nezreznout
-
Nechám to vyvařit a zrovna budu požadovat, aby ty nové prahy vystříkal a pořádně ošetřil sváry, tohle není věc, kterou chci dělat za co nejmenší peníz. Auto bude sice venku, ale chtěl bych koupit autoplachtu, aby to nemohlo a nepařilo přímo na plasty slunce a aby to přes zimu neomrzalo ledem... Každopádně starat se o to bude asi tak, že občas (hlavně v zimě to umyju v myčce) a třebas vždy před zimou vystříknu dutiny a kritická místa odřená od kamínků. Jinak spodek má už i těď gumoasvalt, tak když bych to nechal přetřít, tak na tohle snad šahat potřeba nebude...
Myslíte, že při téhle údržbě by to těch 5-6 let dalo v krásném stavu?
Myslíte, že při téhle údržbě by to těch 5-6 let dalo v krásném stavu?
Na tu autoplachtu radši zapomeň, nebude to větrat a vysychat a výsledek brzo poznáš sám... Jinak pokud to bude poctivě odrezený, vyvařený, vytmelený a nastříkaný, musí to vydržet pět roků nejmíň.
W124 E320 R6 Coupé 1994
- m.artty
- Kontaktovat uživatele:
Pokud si to nevyvaříš sám, tak to málokdo udělá fakt precizně. Nehledě na to, že aby to ve výsledku nějak vypadalo (vyvařit, dokytovat, slušně nalakovat) bude stát dost peněz...
Pokud Astra není něčím vyjímečná, tak bych se jí vzdal a pořídil jinou.... za 20 koupíš hezkou. Sám jsem koupil loni kupoval pěknou nerazavou naftovou Astru za 12 500,-.
Pokud Astra není něčím vyjímečná, tak bych se jí vzdal a pořídil jinou.... za 20 koupíš hezkou. Sám jsem koupil loni kupoval pěknou nerazavou naftovou Astru za 12 500,-.
-
Máme tady u nás na vesnici svářeča, který má snad 30 letou praxi... Já jsem asi nerd, ale nikde jsem pod 25k neviděl nerezavou astřuli
- m.artty
- Kontaktovat uživatele:
A kde po těch autech koukáš a jaké máš požadavky?
-
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Pohřební služba ANUBIS - Vaše smrt naše živobytí.