návod na výměnu brzdových destiček?

Moderátor: Moderátoři

ozziak

návod na výměnu brzdových destiček?

Příspěvek od ozziak »

zdravím všechny opláky..Potřeboval bych poradit při výměně brzdových destiček...včera po cestě z práce jsem při dobržďování do křižovatky zaslechl zezadu dost nepříjemnej zvuk.jako když kov na kov.Usoudil jsem, že to budou desky. aspoň si to teda myslím a doufám že to nic horšího být nemůže. Myslím že bych si to mohl vyměnit sám, ale naposled jsem to dělal na 120ce 10 let zpět:) Napište mi prosím někdo v hrubé kostce návod jak na to a na co nezapomenout.chtěl bych i vyměnit brzdovou kapalinu. Pokud by se mi to povedlo, rád bych vyměnil i klíňák. Začíná povrzávat při startech:) Předem díky kluci

Opel Vectra C 2004 2,2 DTI GTS
Reklama

Johhny5

Re: návod na výměnu brzdových destiček?

Příspěvek od Johhny5 »

Ahoj, zkusil jsem to oskenovat z Německé knížky ,, Jak na to " , ale bohužel to mám v souboru PDF a to sem nejde nahrát, tak když mně pošleš mail, tak ti to na něj pošlu.. ;)
Opel Vectra 2.2 DTI
Suzuki GSX-R 750 K7
Colommbo

Příspěvek od Colommbo »

Kapalinu měním (u Omči) tak, že z nádržky vycucnu skoro všecko, doliju téměř doplna novou a pak pěkně postupně PZ, LZ, PP a nakonec LP nasadit hadičku na odvzdušňovák a povolit, pomocník několikrát prošlápne pedál a tím se stará kapalina vytlačí hadičkou z vedení ven do (třeba) flašky a namísto ní se dopraví nová - počet sešlápnutí pedálu kolo od kola postupně snižuju (dejme tomu od 15 až po 10 u LP, ale jak kdo chce...) Po posledním sešlápnutí podržet pedál, utáhnu šroub a je hotovo. Jen se musí průběžně hlídat hladinka v nádržce a dolívat, celkem spotřebuju kolem půl litru a když to chci mít na 150%, tak třičtvrtě... A kdo má chuť, může stejným způsobem nakonec ještě udělat i válec spojky... :)
W124 E320 R6 Coupé 1994
Tom Darwi
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Tom Darwi »

Když jsme u té spojky.Špatně se mi řadí, je možné tu spojku dopnout?Jako že bych ji měl povolenou a při sešlápnutí řádně nerozpojila a proto to nejde "jako po másle" ale někdy to do toho řazení musím trošku nutit.
Darwi
Colommbo

Příspěvek od Colommbo »

U mechanický spojky je to jasný, ta má na seřizování kroku a vůle matku na táhle (lanku) u páky, ale u kapalinový, co vím, nikde žádnej takovej poštelunk není... Nicméně může být třeba právě (i jen trochu) zavzdušněná...
W124 E320 R6 Coupé 1994
ozziak

Příspěvek od ozziak »

meil je ouzky.jakub@seznam.cz poprosím tě teda o to PDF. děkuju...díky za rady hned zítra na to vletím:)jen doufám, že nebudou v háji i kotouče...to by zas byl penízek!!:(ikdyž na zadku bych to nějak nehrotil co? a co se týče tý spojky tak na to fešáku bacha!!!!!mě to dělalo to samý a nakonec jsem zjistil netěsnost převodovky,únik oleje a než jsem s tím stihl něco udělat tak jsem jí krásně zadřel a odpálil spojku...takže v první řadě se mrkni na to aby si nedopadl jako já...bylo to za 30 talířů rovných!!!!!!!!!!zatím čusek
Tom Darwi
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Tom Darwi »

Colommbo píše:U mechanický spojky je to jasný, ta má na seřizování kroku a vůle matku na táhle (lanku) u páky, ale u kapalinový, co vím, nikde žádnej takovej poštelunk není... Nicméně může být třeba právě (i jen trochu) zavzdušněná...

Hm právě "matičku" jsem nenašel.Jak by mělo probíhat odzvdušnění?Tak jak brzdy?
Darwi
Tom Darwi
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Tom Darwi »

ozziak píše:meil je ouzky.jakub@seznam.cz poprosím tě teda o to PDF. děkuju...díky za rady hned zítra na to vletím:)jen doufám, že nebudou v háji i kotouče...to by zas byl penízek!!:(ikdyž na zadku bych to nějak nehrotil co? a co se týče tý spojky tak na to fešáku bacha!!!!!mě to dělalo to samý a nakonec jsem zjistil netěsnost převodovky,únik oleje a než jsem s tím stihl něco udělat tak jsem jí krásně zadřel a odpálil spojku...takže v první řadě se mrkni na to aby si nedopadl jako já...bylo to za 30 talířů rovných!!!!!!!!!!zatím čusek

Měl jsem potečený motor i převodovku a odkapával mi tam olej.řešil jsem co s tím a pomalu jsem se už chystal, že musím rozebrat půlku motor. prostoru abych tam mohl byměnit na poloose gufero.
:D bože LOLikyLOL to by tě nenapadlo čím to bylo.Jen těsnění od víčka víka Ventilů.Kolem něj to prosakovalo.Pomalu ale stále a vespod se to (za jízdy zřejmě) dostávalo na poloosu a tá to cákala i kolem a tam to vypadalo jako převoďák.Ale podle čuchu to nebyl převodový.Hledal jsem jestli se nedá změřit hladina převodového oleje stejně jako olej motorový a nenašel.Nevíš jak tu hladinu převodového oleje zkontrolovat?Já jsem si na tu výměnu už koupil i olej a teď je mi k ničemu.Ale jsem zase rád že to bylo jen tím těsněním na tom víčku od víka ventilů :)
Darwi
Colommbo

Příspěvek od Colommbo »

Spojka se odzvdušňuje stejně jako brzdy a co se týká převodovky - Omega má na boku šroub a kontrolní otvor, jímž se olej i plní, ale jak je na tom přesně Vectra, to, bohužel, nevím... :oops:
W124 E320 R6 Coupé 1994
Tom Darwi
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Tom Darwi »

Colommbo píše:Spojka se odzvdušňuje stejně jako brzdy a co se týká převodovky - Omega má na boku šroub a kontrolní otvor, jímž se olej i plní, ale jak je na tom přesně Vectra, to, bohužel, nevím... :oops:
Někde jsem se dočetl, že tím otvorem co je do převodovky vedena hydraulická spojka se olej zkontroluje i doplňuje.Ale nejde mi demontovat.
Darwi
Odpovědět

Zpět na „VECTRA C – Jak na to“