návod na výměnu brzdových destiček?

Moderátor: Moderátoři

ozziak

Re: návod na výměnu brzdových destiček?

Příspěvek od ozziak »

takže pánové zpět k tématu moje brzdy :lol: Právě jsem vylezl z garáže a byl jsem tam od 13 hod!!!!!!!! a stalo se přesně co jsem čekal!!!nejenom že jsem ty debilní desky nevyměnil, ale samozřejmě jsem zjistil další závady!!!!takže: jelikož jsem sundal jen jedno kolo tak nevím ještě co to druhý, ale, ochranná gumová manžeta kolem prasátka chcete-li pístku je popraskaná takže pístek přirezl a nešel zapáčením o starou desku ani o mm zatlačit zpět!tak mě napadlo, že to udělám přes odvzdušňovák aby mi klesl tlak a pak to půjde!!!takže taky ne! a bonbonek na závěr...nedokážu poznat, jestli ty kotouče jsou o.k nebo k.o! ale při mým štěstí samože k.o! Když to schrnu,4 hod v garáži byli k ničemu,akorát jsem nas...ej a dost a hlavně jsem to musel dát zpět do kupy protože garáž nebyla moje a vyjet ven na parkoviště bez sešlápnutí brzdy páč jsem tam dostal jen jednu novou desku!!! krásný prosluněný sobotní odpo :twisted: :twisted: :twisted: Dokáže mi prosím někdo říct co teď a jak poznat už špatnej kotouč????díky a příště se pořádně rozmyslím než vůbec doliju vodu do ostřikovačů aby jsem zas neměl nervy v prd.li!!!děkuji za pozornost a prosím modlete se za mě at mě nejeb.e!pa
Reklama

Miro
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Miro »

kotouč má mít danou minimální šířku ;)
Pohřební služba ANUBIS - Vaše smrt naše živobytí.
ZdeněkH

Příspěvek od ZdeněkH »

Nechceš to spíš někomu svěřit? A tím nemyslím jen servis, ale třeba i kamaráda či známého z okolí
ozziak

Příspěvek od ozziak »

no obávám se že to jinak nepůjde :( ale spíš mě štve že jsem to chtěl udělat sám jako že to dám...znáš to :D
ZdeněkH

Příspěvek od ZdeněkH »

Znám a když už nevím co a jak dál tak si dám pivko v klidečku si sednu před garáž a on se nápad jak to udělat a spravit dostaví
Lazak
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Lazak »

No prasátko jen zapáčením nezatlačíš. Musíš s ním zároveň otáčet a tlačit. Je na to speciální přípravek.

Lazak
Vectra C GTS 2.2DTI 10/2003
Grand Scénic fórum
Colommbo

Příspěvek od Colommbo »

Hlavně jde o to, že se na ty brzdy asi někdo hóóódně dlouho ani nekouk, že...? ;) A jak píše Lazak - některý pístky jdou normálně zatlačit, zatímco jiný mají na sobě šroubovici. A pomocí šuplery a třeba dvou mincí změřit tloušťku kotouče a bude-li už na hranici použitelnosti, tož pak řešit další postup. Ale co bude asi nejdůležitější - nemáš-li prostory, tož to opravdu celé radši někomu svěřit a holt něco zaplatit, když chce člověk jezdit...
P.S. A pístek se šroubovicí jde zatočit normálně sikovkama, ale nesmí být holt zarezlý... :oops:
W124 E320 R6 Coupé 1994
Tom Darwi
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Tom Darwi »

Odkud jsi?Nevím jak se dostat na vaše profily abych kouknul odkud kdo jste?Já jsem od Prostějova.Pokud by jsi měl zájem mohu ti s těmi brzdami pomoci :!: :?: :?:
Darwi
Tom Darwi
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Tom Darwi »

Už jsem na to přišel, ale stejně tam nemáš bydliště :)
Darwi
ozziak

Příspěvek od ozziak »

pánové díky za rady a taky Tomovi za snahu mi pomoct..žel bohu jsem z Ostravy takže smolík..Né že bych rád nedojel ale nemusím vysvětlovat proč to nejde že :lol: jo a k té udržbě...samože za 2,5 roku co to mám jsem se na to nedíval...holt nevěděl jsem že se to musí :D :roll:
Odpovědět

Zpět na „VECTRA C – Jak na to“