Já mám přesně opačný problém.
Ručička se drží stále pod 80 a na provozní teplotu vyleze pouze, když po dlouhé jízdě zastavím, nebo ho vytáčím do kopce. Cestou dolů zase spadne často úplně na dno stupnice.
Myslím si, že mám stále otevřený termostat a doufám, že se to výměnou vyřeší. Jsou na něm ale dvě čidla, která nevím k čemu slouží. Doufám tedy, že to není jedním z nich.
Teplota vody
Moderátor: Moderátoři
- Reklama
Re: Teplota vody
no to bude termostat. Kup novej a vyměň to. A zjisti si, zda se dá koupit jen samotný termostat bez housingu (ten odlitej domeček ve kterým to sedí), pak to stojí 2 nebo 3 stovky, jen při výměně dobře odstraň těsnění z obou ploch a při montáži dobře utěsni červeným tmelem. Po montáži na nic nečekej, doplň uniklé množství kapaliny a ihned startuj a sleduj těsnost a na budíkách teplotu, nech to ohřát až do sepnutí větráků.
Ten obrázek jsem nezkoumal, ale pokud tam jsou dvě čidla, jedno je pro řídící jednotku, druhé pro ručičku na budíku. V těch čidlech problém není.
Ten obrázek jsem nezkoumal, ale pokud tam jsou dvě čidla, jedno je pro řídící jednotku, druhé pro ručičku na budíku. V těch čidlech problém není.
Omega Caravan 2.2 (Z22XE) Elegance 2001