Nejde palivo do vstřikovací jednotky
Moderátor: Moderátoři
Nejde palivo do vstřikovací jednotky
Zjistil jsem že nejde proud při zapnutém klíčku do čerpadla.Kde hledat závadu?Kde má Astra nějaké relátko čerpadla , nebo je snad přerušený nějaký drát.Poraďte.Závada vznikla při snaze odjet z parkoviště.
- Reklama
Re: Nejde palivo do vstřikovací jednotky
a je to auto tvoje?
ano relátko má. je pod plastem u spolujezdce
ano relátko má. je pod plastem u spolujezdce
Astra F 1,6 8v původně 52kW (X16SZ) r.v.1995
Auto opravdu není moje, je dcery a o Oplech skoro nic nevím. Můžeš mi specifikovat pod jakým plastem u toho spolujezdce to je. Pod kaslíke, na sloupku nebo jinde?
pod plastovým krytem prahu, který castecne zasahuje i do sloupku dole.. melo by to byt fialove relatko, plast je na 4 torxech
jak se auto aktualne chova?
jak se auto aktualne chova?
Auto se chová tak, že když jsem zvedl zadek auta abych zjistil jestli jde proud do čerpadla a zjistil, že nejde a poté jsem opět spojil konektor a zkusil se zvednutým zadkem zastartovat tak to to asi na vteřinu chytlo a dál ni. Nejspíš natekla troška benínu ke vstřiku. Od té doby ani brnk.Také jsem odpojil baterku , vyčistil a namazal všechny spoje pohejball všema možnýma konektorama ale výsledek snahy nulový.
Nevím, jak je to přesně u Astry, ale u Omegy čerpadlo podává až když se točí motor (při nebo po nastartování), jen při zapnutém zapalování čerpadlo spí...
W124 E320 R6 Coupé 1994
Zkoušel jsem i starovat, ale napětí na čerpadle se neobjevilo.Prostě proud do čerpadla nejde ani při jen zapnutém klíčku ani při startování. Dneska se mrknu na to relátko a uvidím co mi to napoví . Díky za rady.
astra má ale čerpadlo pod sedačkama.. to zespoda je plovák který měří množství benzínu
- Hellborn
- Kontaktovat uživatele:
Na přístrojovce nic nebliká?
Tipnul bych to na vadné palivové čerpadlo v nádrži nebo neodkodoval imobilizer (blikala by porucha motoru při startování)
Tipnul bych to na vadné palivové čerpadlo v nádrži nebo neodkodoval imobilizer (blikala by porucha motoru při startování)
1) Frontera 2,2 DTL
Tak jsem dnes odšrouboval ten plast u spolujezdcem a našel to fialové relátko.Abych zkusil jestli funguje tak jsem na něj přiložil ruku a druhou rukou zastartoval.Světe div se auto chytlo na brnk a relátko opravdu seplo, což bylo cítit tou přiloženou rukou. Radostně jsem několikrát přidal trochu plynu a bylo vše O.K. Vypnul jsem motor a zkusil pro jistotu ještě znovu zastartovat a nic.Relátko cvaká jako předtím ale ani náznak nastartování.Toto jsem několikrát zopakoval různě pohybujíc relátkem a nic.Z výfuku se zdá cítit nespálený benzín, což by znamenalo že nejde jiskra nebo nějaká jiná kulišárna .Na zkusení jiskry jsem byl sám ,tak to moc dobře bez asistenta nejde. Zkusím až zítra s pomocníkem.Neměl by někdo radu? Za ty předchozí děkuji. Ještě jsem hledal přístup k tomu čerpadlu, ale pod zadníma sedadlama žádný víčko zakrývající přístup k čerpadlu není. Zítra zkusím pohledat ještě v kufru. Možná jsem neuvedl, že je to kombík. Sorry.