Asi jsem si něco odpálil.
Moderátor: Moderátoři
Asi jsem si něco odpálil.
Zdravím. Mám Opel Vectra b 1,6 x 16v a při výměně drátů u světla jsem to nejspíš špatně zapojil. Při pokusu o nastartování mi všechno zhaslo a i když jsem dal novou baterku, funguje mi jen centrální zamykání. Jinak je to úplně mrtvé. Kde může být problém? Nějaká větší pojistka, nebo jsem odpálil řídící jednotku? Prosím pomozte!!! Ron.Hil.
- Reklama
Re: Asi jsem si něco odpálil.
prohlídnout důkladně pojistky uvnitř v autě ale spíš počítám že to vzdala náká ta velká co je v tý podlouhlí umělohmotný krabici za baterií
VB 1.6 16V 74 KW 1996 -ex
škoda octávie combi 1.9 TDI 81KW
škoda octávie combi 1.6 SR 74 KW
Pojistky jsem uvnitř vozu prošel a viditelně není nic spálenýho. A na velkých u motoru taky není nic vidět. Kdybych aspoň věděl, která by to mohla mít na triku, tak ji koupím a vyměním na zkoušku...
http://www.uloz.to/xtfiacD/dabel-rar stáhni si jak na to a skus pohledat
Knížku Jak na to mám koupenou a ležel jsem v ní dneska několik hodin. Nic co by mi pomohlo jsem nenašel.
co konkrétně jsi v elektroinstalaci dělal?
opravdu nefunguje nic jiného než centrál? ani kontrolky se nerozsvítí? starter ani necvakne?
opravdu nefunguje nic jiného než centrál? ani kontrolky se nerozsvítí? starter ani necvakne?
Astra F 1,6 8v původně 52kW (X16SZ) r.v.1995
Opravdu nefunguje vůbec nic. Ani jediná kontrolka. Až mě překvapilo, že funguje central. Ve světle jsem vyměňoval konektor u žárovky H7 a vypadá to, že jsem zaměnil dráty při zasunování do kruhového konektoru (vypadá jako hlavně otočného vícehlavňového kulometu).
skus odrbat svorky a kontakty baterie a pak nejlépe start kabelem přikostři motor přímo s mínusu batere
Svorky čistý, baterka nová, nadupaná, výsledek nula.
no... zkus zkontrolovat, hlavně proměřit kabeláž ke spínací skřínce, dál zkontroluj kostru mezi karoserií a baterií,
je možné, že máš třeba dodělávaný centrál, a ten má napájení zvlášť
Btw: ted mě napadlo, pokud není shořená žádná pojistka, zkus mrknout nebo spíše čuchnout k pojistkové skřínce, jestli se nepřepálila nějaká cesta na dps.
můžeš to i zkusit změřit, protože do pojistkové skříně jde hlavní + od baterie (nejtlusttejší červený kabel) na něm by mělo být proti kostře (karoserii) napětí akumulátoru....jestli nenaměříš, zkontroluj vedení.
pokud to tak bude, pokračuj dále, a to v měření pojistek samotných, hlavně pojistek takových funkcí, co fungují i bez klíčku, třeba výstražná světla, parkovačky, osvětlení interiéru..... pokud tady nenaměřiš nic proti kostře (ani na jednom vývodu pojistky) tak máš pravděpodobně shořený spoj na DPS -> jedině rozebrat (pokud to jde) a přemostit, nebo vyměnit, což je strašná práce..
pokud naměříš a stejně nic nejede... tak máš shořený buď všecky spotřebiče a nebo pojistky ale o tom silně pochybuju
je možné, že máš třeba dodělávaný centrál, a ten má napájení zvlášť
Btw: ted mě napadlo, pokud není shořená žádná pojistka, zkus mrknout nebo spíše čuchnout k pojistkové skřínce, jestli se nepřepálila nějaká cesta na dps.
můžeš to i zkusit změřit, protože do pojistkové skříně jde hlavní + od baterie (nejtlusttejší červený kabel) na něm by mělo být proti kostře (karoserii) napětí akumulátoru....jestli nenaměříš, zkontroluj vedení.
pokud to tak bude, pokračuj dále, a to v měření pojistek samotných, hlavně pojistek takových funkcí, co fungují i bez klíčku, třeba výstražná světla, parkovačky, osvětlení interiéru..... pokud tady nenaměřiš nic proti kostře (ani na jednom vývodu pojistky) tak máš pravděpodobně shořený spoj na DPS -> jedině rozebrat (pokud to jde) a přemostit, nebo vyměnit, což je strašná práce..
pokud naměříš a stejně nic nejede... tak máš shořený buď všecky spotřebiče a nebo pojistky ale o tom silně pochybuju
Astra F 1,6 8v původně 52kW (X16SZ) r.v.1995