Asi jsem si něco odpálil.

Moderátor: Moderátoři

ron.hil

Asi jsem si něco odpálil.

Příspěvek od ron.hil »

Zdravím. Mám Opel Vectra b 1,6 x 16v a při výměně drátů u světla jsem to nejspíš špatně zapojil. Při pokusu o nastartování mi všechno zhaslo a i když jsem dal novou baterku, funguje mi jen centrální zamykání. Jinak je to úplně mrtvé. Kde může být problém? Nějaká větší pojistka, nebo jsem odpálil řídící jednotku? Prosím pomozte!!! Ron.Hil.
Reklama

P.S.

Re: Asi jsem si něco odpálil.

Příspěvek od P.S. »

prohlídnout důkladně pojistky uvnitř v autě ale spíš počítám že to vzdala náká ta velká co je v tý podlouhlí umělohmotný krabici za baterií :?:
VB 1.6 16V 74 KW 1996 -ex
škoda octávie combi 1.9 TDI 81KW
škoda octávie combi 1.6 SR 74 KW
ron.hil

Příspěvek od ron.hil »

Pojistky jsem uvnitř vozu prošel a viditelně není nic spálenýho. A na velkých u motoru taky není nic vidět. Kdybych aspoň věděl, která by to mohla mít na triku, tak ji koupím a vyměním na zkoušku...
P.S.

Příspěvek od P.S. »

http://www.uloz.to/xtfiacD/dabel-rar stáhni si jak na to a skus pohledat
ron.hil

Příspěvek od ron.hil »

Knížku Jak na to mám koupenou a ležel jsem v ní dneska několik hodin. Nic co by mi pomohlo jsem nenašel. :-(
ernst
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ernst »

co konkrétně jsi v elektroinstalaci dělal?

opravdu nefunguje nic jiného než centrál? ani kontrolky se nerozsvítí? starter ani necvakne?
Astra F 1,6 8v původně 52kW (X16SZ) r.v.1995
ron.hil

Příspěvek od ron.hil »

Opravdu nefunguje vůbec nic. Ani jediná kontrolka. Až mě překvapilo, že funguje central. Ve světle jsem vyměňoval konektor u žárovky H7 a vypadá to, že jsem zaměnil dráty při zasunování do kruhového konektoru (vypadá jako hlavně otočného vícehlavňového kulometu).
P.S.

Příspěvek od P.S. »

skus odrbat svorky a kontakty baterie a pak nejlépe start kabelem přikostři motor přímo s mínusu batere
ron.hil

Příspěvek od ron.hil »

Svorky čistý, baterka nová, nadupaná, výsledek nula.
ernst
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ernst »

no... zkus zkontrolovat, hlavně proměřit kabeláž ke spínací skřínce, dál zkontroluj kostru mezi karoserií a baterií,
je možné, že máš třeba dodělávaný centrál, a ten má napájení zvlášť

Btw: ted mě napadlo, pokud není shořená žádná pojistka, zkus mrknout nebo spíše čuchnout :D k pojistkové skřínce, jestli se nepřepálila nějaká cesta na dps.

můžeš to i zkusit změřit, protože do pojistkové skříně jde hlavní + od baterie (nejtlusttejší červený kabel) na něm by mělo být proti kostře (karoserii) napětí akumulátoru....jestli nenaměříš, zkontroluj vedení.
pokud to tak bude, pokračuj dále, a to v měření pojistek samotných, hlavně pojistek takových funkcí, co fungují i bez klíčku, třeba výstražná světla, parkovačky, osvětlení interiéru..... pokud tady nenaměřiš nic proti kostře (ani na jednom vývodu pojistky) tak máš pravděpodobně shořený spoj na DPS -> jedině rozebrat (pokud to jde) a přemostit, nebo vyměnit, což je strašná práce..
pokud naměříš a stejně nic nejede... tak máš shořený buď všecky spotřebiče a nebo pojistky :D ale o tom silně pochybuju :D
Astra F 1,6 8v původně 52kW (X16SZ) r.v.1995
Odpovědět

Zpět na „Vectra B“