Filtr pevných částic

Moderátor: Moderátoři

hejhalek

Filtr pevných částic

Příspěvek od hejhalek »

Zdravím ,
pánové jak často se Vám vypaluje filtr. je možné ,že je to po 1500km.Docela mě to rozčiluje , protože auto má zvýšenou spotřebu a protože jezdím kratší cesty musím jezdit kolem baráku, než se vypálí.Je možné to nechat běžet na volnoběh , aby se to vypálilo?I tak na volnoběh to ukazuje okamžitou 5l.Už jste někdo uvažoval o vykuchání tohoto nesmyslu či už ho někdo vyndal. Dík za radu. :cry:

vectra c , 88kw , 2007
Reklama

Fritol
Kontaktovat uživatele:

Re: Filtr pevných částic

Příspěvek od Fritol »

kdyz jezdíš kratší trasy proč jsi si kupoval diesela ?.. nn na volnoběh se to nevyregeneruje.
ASTRA-G-2.0 -X20DTL,Hatchback 5dv.1998, ABS,4kotouč,vyhřívany el.zrcátka,centrál,origo lité kola,klima,el okna, dodělany Pal PC, modul zavíraní oken pomocí DO
Diagnostika:op-com v.1.39 (CZ) / Hradec Kralové a okolí
Colommbo

Příspěvek od Colommbo »

Jezdím, zaplaťpánbu, celej život na benzín, ale co jsem četl, tak DPF se na některých autech hlásí k regeneraci klidně už po tisícovce kilometrů... :o A pak se tomu musí dost přiložit pod kotel, aby regenerace nejen proběhla, ale se i dokončila - jj, zlatej benzín... 8-)
W124 E320 R6 Coupé 1994
Fritol
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Fritol »

no spíš svatej starej diesel bez tědlech sajrajtu jako je DPF a FAP :D
ASTRA-G-2.0 -X20DTL,Hatchback 5dv.1998, ABS,4kotouč,vyhřívany el.zrcátka,centrál,origo lité kola,klima,el okna, dodělany Pal PC, modul zavíraní oken pomocí DO
Diagnostika:op-com v.1.39 (CZ) / Hradec Kralové a okolí
Colommbo

Příspěvek od Colommbo »

Anebo tak... :)
W124 E320 R6 Coupé 1994
martulik

Příspěvek od martulik »

Mě se asi třikrát stalo, že při 50km/hod v obci, začala regenerace a to nějakých 5 až 6 kilometrů od baráku. Přijel jsem normálně před barák, zacouval ke garáži a nechal na volnoběh dokončit regeneraci. Potom jsem to nechal ještě nějakou dobu běžet než to trochu vychladlo. Zaparkoval a hotovo.
Insignia Sports Tourer 2.0 DTE MY2015
Možnost diagnostiky Olomouc a okolí OP-COM Professional CZ verze 131125d
Možnost načipovat TPMS snímače
novotnypepa
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od novotnypepa »

O DPF je tu už napsáno spoustu, jízda kolem baráku Ti asi nepomůže. Musí tam být splněny podmínky pro regeneraci. Teplota nad 70 st, rychlost nad 40km/h apod. Je to tu podrobně popsáno stačí jen hledat a číst. ;)
VECTRA C CARAVAN r.v. 2005, Z19DTH 110kw, CD70navi
milhauzz

Příspěvek od milhauzz »

Chlapi,měl bych takovej jeden technickej . .
Když třeba ve větší zimě,nebo v mrazech,kdy tepl.vody během jízdy vyleze sotva k 70 C, a tudíž to rádoby nesplní podmínky regenerace,jak to má Kepl pošetřené třeba,tak aby se cyklus podařil ?
Insignia 118 kW ST, automat
jirkatravna

Příspěvek od jirkatravna »

Zdravím, já se jen chci zeptat jak mi dá auto vědět kdy chce regeneraci nebo jaká se rozsvítí kontrolka ? A dovím se že to proběhlo a jestli to bylo OK ? Asi je to tu někde popsané ale budu rád za krátkou a výstižnou odpověď :roll:
Opel Vectra C 1.9 CDTi 88Kw, Tmavě modrá metalíza
Sunman

Příspěvek od Sunman »

A/ zadna signalka nesviti kdyz vypaluje. Poznas pouze zvysenou spotrebou na displeji s aktualni spotrebou. Takze pred vypnutim motoru nechat par vterin volnobeh. Pokud je spotreba vyssi nez 1.5 l/h tak bezi DPF. Nemel bys motor vypinat. To muze ovsem trvat i 20min
B/ nedozvis se zda to probehlo ok. Naopak dozvis se kdyz to parkrat neprobehlo. Bude svitit zluta vyfukovy system a vetsinou je pozde.

C/ jedinou informaci krome diagnostiky poskytne krabicka od Pepas. Ja ji ovsem musel vyhodit delala kompletni neplechu uplne vsude na pristrojovce.
Kdyz ovsem funguje dava hromadu dobrych informaci
Odpovědět

Zpět na „Vectra C + Signum“