Filtr pevných částic
Moderátor: Moderátoři
Filtr pevných částic
Zdravím ,
pánové jak často se Vám vypaluje filtr. je možné ,že je to po 1500km.Docela mě to rozčiluje , protože auto má zvýšenou spotřebu a protože jezdím kratší cesty musím jezdit kolem baráku, než se vypálí.Je možné to nechat běžet na volnoběh , aby se to vypálilo?I tak na volnoběh to ukazuje okamžitou 5l.Už jste někdo uvažoval o vykuchání tohoto nesmyslu či už ho někdo vyndal. Dík za radu.
vectra c , 88kw , 2007
pánové jak často se Vám vypaluje filtr. je možné ,že je to po 1500km.Docela mě to rozčiluje , protože auto má zvýšenou spotřebu a protože jezdím kratší cesty musím jezdit kolem baráku, než se vypálí.Je možné to nechat běžet na volnoběh , aby se to vypálilo?I tak na volnoběh to ukazuje okamžitou 5l.Už jste někdo uvažoval o vykuchání tohoto nesmyslu či už ho někdo vyndal. Dík za radu.
vectra c , 88kw , 2007
- Reklama
- Fritol
- Kontaktovat uživatele:
Re: Filtr pevných částic
kdyz jezdíš kratší trasy proč jsi si kupoval diesela ?.. nn na volnoběh se to nevyregeneruje.
ASTRA-G-2.0 -X20DTL,Hatchback 5dv.1998, ABS,4kotouč,vyhřívany el.zrcátka,centrál,origo lité kola,klima,el okna, dodělany Pal PC, modul zavíraní oken pomocí DO
Diagnostika:op-com v.1.39 (CZ) / Hradec Kralové a okolí
Jezdím, zaplaťpánbu, celej život na benzín, ale co jsem četl, tak DPF se na některých autech hlásí k regeneraci klidně už po tisícovce kilometrů... A pak se tomu musí dost přiložit pod kotel, aby regenerace nejen proběhla, ale se i dokončila - jj, zlatej benzín...
W124 E320 R6 Coupé 1994
- Fritol
- Kontaktovat uživatele:
no spíš svatej starej diesel bez tědlech sajrajtu jako je DPF a FAP
ASTRA-G-2.0 -X20DTL,Hatchback 5dv.1998, ABS,4kotouč,vyhřívany el.zrcátka,centrál,origo lité kola,klima,el okna, dodělany Pal PC, modul zavíraní oken pomocí DO
Mě se asi třikrát stalo, že při 50km/hod v obci, začala regenerace a to nějakých 5 až 6 kilometrů od baráku. Přijel jsem normálně před barák, zacouval ke garáži a nechal na volnoběh dokončit regeneraci. Potom jsem to nechal ještě nějakou dobu běžet než to trochu vychladlo. Zaparkoval a hotovo.
Insignia Sports Tourer 2.0 DTE MY2015
Možnost diagnostiky Olomouc a okolí OP-COM Professional CZ verze 131125d
Možnost načipovat TPMS snímače
Možnost diagnostiky Olomouc a okolí OP-COM Professional CZ verze 131125d
Možnost načipovat TPMS snímače
- novotnypepa
- Kontaktovat uživatele:
O DPF je tu už napsáno spoustu, jízda kolem baráku Ti asi nepomůže. Musí tam být splněny podmínky pro regeneraci. Teplota nad 70 st, rychlost nad 40km/h apod. Je to tu podrobně popsáno stačí jen hledat a číst.
VECTRA C CARAVAN r.v. 2005, Z19DTH 110kw, CD70navi
Chlapi,měl bych takovej jeden technickej . .
Když třeba ve větší zimě,nebo v mrazech,kdy tepl.vody během jízdy vyleze sotva k 70 C, a tudíž to rádoby nesplní podmínky regenerace,jak to má Kepl pošetřené třeba,tak aby se cyklus podařil ?
Když třeba ve větší zimě,nebo v mrazech,kdy tepl.vody během jízdy vyleze sotva k 70 C, a tudíž to rádoby nesplní podmínky regenerace,jak to má Kepl pošetřené třeba,tak aby se cyklus podařil ?
Insignia 118 kW ST, automat
- jirkatravna
Zdravím, já se jen chci zeptat jak mi dá auto vědět kdy chce regeneraci nebo jaká se rozsvítí kontrolka ? A dovím se že to proběhlo a jestli to bylo OK ? Asi je to tu někde popsané ale budu rád za krátkou a výstižnou odpověď
Opel Vectra C 1.9 CDTi 88Kw, Tmavě modrá metalíza
A/ zadna signalka nesviti kdyz vypaluje. Poznas pouze zvysenou spotrebou na displeji s aktualni spotrebou. Takze pred vypnutim motoru nechat par vterin volnobeh. Pokud je spotreba vyssi nez 1.5 l/h tak bezi DPF. Nemel bys motor vypinat. To muze ovsem trvat i 20min
B/ nedozvis se zda to probehlo ok. Naopak dozvis se kdyz to parkrat neprobehlo. Bude svitit zluta vyfukovy system a vetsinou je pozde.
C/ jedinou informaci krome diagnostiky poskytne krabicka od Pepas. Ja ji ovsem musel vyhodit delala kompletni neplechu uplne vsude na pristrojovce.
Kdyz ovsem funguje dava hromadu dobrych informaci
B/ nedozvis se zda to probehlo ok. Naopak dozvis se kdyz to parkrat neprobehlo. Bude svitit zluta vyfukovy system a vetsinou je pozde.
C/ jedinou informaci krome diagnostiky poskytne krabicka od Pepas. Ja ji ovsem musel vyhodit delala kompletni neplechu uplne vsude na pristrojovce.
Kdyz ovsem funguje dava hromadu dobrych informaci