Kde sehnat díly?
Moderátor: Moderátoři
Kde sehnat díly?
Dobrý den, prosím o více rad v jednom topicu. (omlouvám se, že nehledám, ale sem absolutně časově vytížený ). Rozflákal jsem Vectru B 2,2 dti 2002. Srna mi prorazila předek a rozbila vše co jí stálo v cestě až po chladič vody. Nemohu sehnat jeden díl, jak na internetu tak na vrakovištích - z air boxu kde je uložen vzduchový filtr vede hadice, podle mě sání a ta je pak zakončena asi 25 cm dlouhou trubkou z plastu která vede až pod výstuhu nárazníku. Nevíte jak se to jmenuje a kde to koupit? Dá se bez toho jezdit? Stane se něco? A dále, chladič klimy je ko a to samé sahara. Koupil jsem jenom chladič vody a saharu chladiče vody, podle mě jde jezdit i bez chladiče klimy - nemáte někdo tip, jak chladič zpětně lehce usadit? Mockrát děkuji za každou, byž drobnou radu... S poděkováním...
- Reklama
Re: Kde sehnat díly?
Pokud budeš jezdit bez té "hadice", tak se nic nestane,aspoň teď v zimním období ne...Sháněl bych určitě na inzertních serverech typu bazos.cz nebo sbazar.cz. Tam najdeš spoustu lidí, co rozprodávají celé auta na díly. A k tomu druhému dotazu, pokud tam nedáš tu vrtuli, tak se ti může stát (pravděpodobně stane), že v letních měsících ti při popojíždění a stání nebude fungovat klimatizace z důsledku nedostatečného chlazení.
Re: Kde sehnat díly?
Kolega to napsal zcela vyčerpávajícím způsobem, takže jen drobnost k té hadici a trubce - podle všeho je to přívod vzduchu do airboxu k filtru a až k výztuze nárazníku to vede hlavně proto, aby byl do sání přiváděn co nejchladnější vzduch a nebralo si to horký vzduch od motoru, což pro motor není ten pravý šálek čaje...
W124 E320 R6 Coupé 1994