Chcípání u vectry GTS

Moderátor: Moderátoři

denny

Re: Chcípání u vectry GTS

Příspěvek od denny »

Takže záměr-koupím si diagnostiku a můžou všichni automechanický trotlové jít do háje se asi nevydařil.
Co skutečné hodnoty?Teplota ,doba otevřeni vstřiků,délka jiskry při startu,jak vypadají křivky při startu.Souhlasí vše s požadovanými hodnotami?Vykazuje to na analyzátoru nespálené palivo?Nebo to vykazuje naopak příliš malo paliva?
Kratičké starty-neúspěšné,mohou mít za následek zcela zanesené svíčky a pak nejsou schopné zapálit směs.Je potřeba opravdu zodpovědně krok po kroku a závada se určo najde.
Pozor,hlavně taky zkontroluj přesné nastavení rozvodů-občas se stane,že o zoubek nebo dva přeskočí a motor se pak začne chovat prapodivně.
Reklama

maserkovi

Příspěvek od maserkovi »

Diagnostiku jsem si sice koupil ale auto je jak jsem psal už tři měsíce v servisu a já nevím co všechno kontrolovali,řekli že už si nevědi rady. Koukal jsem ale že máte firmu,takže co kdyby jsme se dohohodli a koukl se mi prosím na to????
denny

Příspěvek od denny »

No samozřejmě.
denny

Příspěvek od denny »

S povolením majitele sem dávám videa s tím,jak se dají taky "udělat" rozvody.
Jsou prý 20tis po výměně. :o
http://dennyd.rajce.idnes.cz/Vectra_GTS_rozvody./
Naposledy upravil(a) denny dne 15 led 2013, 09:41, celkem upraveno 1 x.
maserkovi

Příspěvek od maserkovi »

odkaz bohužel nějak nefunguje
Colommbo

Příspěvek od Colommbo »

Odkaz funguje, po otevření klikni ještě znova na Vectra GTS rozvody... :)
W124 E320 R6 Coupé 1994
denny

Příspěvek od denny »

Snad už to funguje.
maserkovi

Příspěvek od maserkovi »

jj už to funguje.
Předchozí majitel mi tvrdil že rozvody dělali těsně než mi to prodával a to jsem se ho ptal snad pětkrát a že je mi to jedno že je klidně nechám vyměnit. Buď je sráč a lhal nebo je nechal měnit nějakýmu lojzovi kterej tomu nerozuměl.
Vždycky jsme myslel že když rozvody přeskočej o pár zoubků že se to podepíše na výkonu nebo že vylágruju celej motor,asi jsem měl štěstí :)
Jsem rád že je to teď u profíků který tomu rozumí :)
Colommbo

Příspěvek od Colommbo »

jj, pro člověka, který tomu rozumí anebo to už několikrát (úspěšně) dělal, nejsou rozvody na V6 zas takový kardinální problém. Taky proto jsem si radši zajel ke klukovi, kterýho znám a o němž vím, že jich má nejmíň třicet zdárně za sebou. Je mu sice "jen" šestadvacet, takže by mohl být mým synem, ale je pečlivej, skromnej a ochotnej, má-li čas. Trvalo mu to cca dvě hodiny včetně nový pumpy a tím pádem výměny chladící kapaliny, příjemně jsme u toho pokecali, pak jsem mu zaplatil a odjel a byli jsme spokojení. Oba. Zaplaťpánbu za takový kamoše... :)
W124 E320 R6 Coupé 1994
denny

Příspěvek od denny »

Nezáleží na věku ,záleží trochu na pečlivosti,ale u tohoto motoru je potřeba nastavovací prvky a nastavit motor na ně.Ty výřezy na zadním krytu jsou
jen informativní.Je nutno to doladit dle značek na tom hliníkovém měrném prvku a to nejdřív vačky 3 a 4 a pak vačky 1a2 a pak doladit autom. napínací kladku.Foto opět k dispozici v odkazu.
http://dennyd.rajce.idnes.cz/Z32SE/
Odpovědět

Zpět na „Vectra C + Signum“