vymena hydrostelu
Moderátor: Moderátoři
Re: vymena hydrostelu
Podle mého radši 10W40, ta patnáctka mi přijde už docela dost...
W124 E320 R6 Coupé 1994
- Reklama
-
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
15W40 je v oficiální příručce k Vetře takže toto to taky krásně schroupe
Pohřební služba ANUBIS - Vaše smrt naše živobytí.
tak jsem mozna prisel na to proc jsou slyset hydrostely, nasel jsem po velkym patrani stitek po vymene oleje, dalsi vymena pri 205 555km ted tam je najeto 240 000km takze si myslim ze to bude ono, ja s ni moc nejezdil a nemohl jsem ho najit. takze zkusim vymenit olej s filtrem a uvidime co to udela
Astra F 1,6 55kw (C16NZ) 1994
Takže olej může mít naběháno teoreticky i 50tkm... A tos na to nepřišel dřív, nezajímal ses nebo jsi po pořízení auta olej (ještě) neměnil...? To je teda hnus, Velebnosti, to se nezlob...
W124 E320 R6 Coupé 1994
neresil jsem to, s tim autem jsem najel maximalne 200km a nemelo vubec zustat v rodine.
já bych dal taky raději 10w40Colommbo píše:Podle mého radši 10W40, ta patnáctka mi přijde už docela dost...
CZECH TRUCK TEAM
Myšlenka dne:
Muži prý mají podle žen mozek mezi nohama...
Tím pádem ženy mozek nemají, neboť tam mají díru.
Z toho plyne, že ženy jsou rozumné, jen když se jim tam ten mozek vloží...
Myšlenka dne:
Muži prý mají podle žen mozek mezi nohama...
Tím pádem ženy mozek nemají, neboť tam mají díru.
Z toho plyne, že ženy jsou rozumné, jen když se jim tam ten mozek vloží...
S hydroštely jsem měl problém taky, a to až takovej, že mi vypadly 2 podložky mezi ventilem a vahadlem.
Stalo se mi to taky po ani ne 200 najetých kilometrech po koupi vozu.. (předchozí majitel mi toho o autě tvrdil jak bylo auto servisované atd,ale skrytých závad bylo dost..)
Po rozdělání motoru jsem zjistil, že byl hodně zanesenej úsadami, a že hydroštely měly ani ne čtvrtinový chod, než takový, jaký by měly mít.
Vzhledem k tomu, že nové nadzdvihátka jsou poměrně drahá, a že z jiného motoru jich bylo funkčních jen pár, tak jsem je rozdělal, a zjistil, že nejsou vydřené a pouze zanesené... stačilo je pouze namočit do nového oleje a po chvíli je čistit kartáčkem,namazat, poskládat.
Vzhledem k tomu, že je kvůli tomuto potřeba sundat hlavu, tak jsem rovnou očistil a zabrousil ventily, kopil nové gufírka na venitly a Gufero na vačku + všechna těsnění na hlavě, těsnění pod víkem jsem zrušil úplně a nové jsem nepoužil proto, že jsem ubrousil výstupky na tom hliníkovém víku a dal to na silikon.
Po tomhle zásahu motor opravdu ztichnul tak, že při nastartovaném motoru je nejhlasitější Vstřkovač
Po pročištění motoru jsem nalil LiquiMoly 10W-40 MoS2 Leichtlauf (šedej olej s molybdenem)
Nějaké ty fotky:
Po sundání víka (označené vypadené podložky)
rozdělané hydroštely
Stalo se mi to taky po ani ne 200 najetých kilometrech po koupi vozu.. (předchozí majitel mi toho o autě tvrdil jak bylo auto servisované atd,ale skrytých závad bylo dost..)
Po rozdělání motoru jsem zjistil, že byl hodně zanesenej úsadami, a že hydroštely měly ani ne čtvrtinový chod, než takový, jaký by měly mít.
Vzhledem k tomu, že nové nadzdvihátka jsou poměrně drahá, a že z jiného motoru jich bylo funkčních jen pár, tak jsem je rozdělal, a zjistil, že nejsou vydřené a pouze zanesené... stačilo je pouze namočit do nového oleje a po chvíli je čistit kartáčkem,namazat, poskládat.
Vzhledem k tomu, že je kvůli tomuto potřeba sundat hlavu, tak jsem rovnou očistil a zabrousil ventily, kopil nové gufírka na venitly a Gufero na vačku + všechna těsnění na hlavě, těsnění pod víkem jsem zrušil úplně a nové jsem nepoužil proto, že jsem ubrousil výstupky na tom hliníkovém víku a dal to na silikon.
Po tomhle zásahu motor opravdu ztichnul tak, že při nastartovaném motoru je nejhlasitější Vstřkovač
Po pročištění motoru jsem nalil LiquiMoly 10W-40 MoS2 Leichtlauf (šedej olej s molybdenem)
Nějaké ty fotky:
Po sundání víka (označené vypadené podložky)
rozdělané hydroštely
Astra F 1,6 8v původně 52kW (X16SZ) r.v.1995
V motorech osazených hydroštely se používání olejů s přísadou MoS2 obecně nedoporučuje - molyka právě může hydroštely zanášet...
W124 E320 R6 Coupé 1994
Proc jsi sundaval hlavu??? Na hydra neni potreba hlava dolu.