Xenony
Moderátor: Moderátoři
- Reklama
Re: Xenony
jo, má pravdu. Je i více videí, jako pomocí nějaké sady za pár stovek to týpek pomocí proudu vody a kotoučů na vrtačce renovoval uplně kouzelně.... každopádně si myslím, že mě by se to povedlo asi tak na potřetí, tak bych rovnou dal 2-3 litry někomu kdo už to udělá napoprvý
Vectra 1.9 gts 110 KW na 18kách
A viděl jsi někdy jak ty rozleštěná světla vypadají po třech letních měsících?
http://www.opeldilybrno.cz info@opeldilybrno.cz
diagnostika TECH 2, prodej použitých i nových dílů Astra G,H Zafira A,B Vectra C Signum
tel: 777620300 nebo 777620301
diagnostika TECH 2, prodej použitých i nových dílů Astra G,H Zafira A,B Vectra C Signum
frkk: tož se na ty světla podívej, vpředu na krycím plastu bude označený výrobce a jsou-li origo, na 95% to bude Hella...
W124 E320 R6 Coupé 1994
Neviděl. Copak? To se za 3 měsíce rozpadnou? Nebo co se s nima stane? Jestli třeba ještě nění třeba na to prdnout nějaký lak či folii... Jestli něco víš, tak nám to sdělRomanK píše:A viděl jsi někdy jak ty rozleštěná světla vypadají po třech letních měsících?
Vectra 1.9 gts 110 KW na 18kách
Nestane se vůbec nic, zůstanou stejná jako při tom rozleštění, mám to na Laguně už více než rok .A jinak jsou na to firmy, třeba u nás to dělají za 500,- za kus Je to na počkání ,cca hodina práce. Navíc není ani třeba kupovat nějakou drahou sadu na leštění, většinou ve specializovaných prodejnách kde prodávalí a míchají laky na auta ti tu "sadu" sestaví za cca 200,. Kč
Zkoušel jsem rozleštit světla už od Omegy B až po Astru H. Plast popraská do hloubky. To že jej vyleštíš, neznamená, že plast nebude dál na slunci a v mrazu degradovat.
http://www.opeldilybrno.cz info@opeldilybrno.cz
Ano, degradovat na slunci a v mrazu bude dál, to je, bohužel, osud světel s plastovým překrytím. Ale bude to svítit mnohem líp a dalších pár let to vydrží...
W124 E320 R6 Coupé 1994
Ahoj,
tak jsem delší dobu přemýšlel co udělám se svými světly, zkouknul jsem i videa jak to leští a také různé sady na renovaci. Dokopal mě k tomu nakonec tchán, který si koupil nějakou tu sadu (smirek + pasta), vzal jsem obyčejnou leštěnku tempo a smirek 1000 a 2000, brousil jsem ručně pod vodou a s tempem, nakonec vyleštil a navoskoval (i když vosk od želvy asi nebude to pravé na delší dobu).
Vzhledem k tomu, že byli plasty opravdu hrozné, odhodlal jsem se k tomuto radikálnímu kroku neb jsem jim již nemohl ublížit.
Vážím si informací a rad RomanK, když jsem přivezl vectru domů, potřeboval jsem nějaké věci vyřešit a on mi pomohl, ale pokud jsou již plasty zašlé a zežloutlé časem, tak bych to třeba i jako dočasnou alternativu neviděl špatně. Strávil jsem na tom možná 2 hodiny, není to úplně 100% super, kotoučem na vrtačce by to bylo ještě lepší, ale rozdíl je více než znatelný.
Otázkou pro mne je, mám doma jako nový přírustek Astru g a tam ty plasty jsou ještě slušné, pro dokonalost by také chtěli trochu vyleštit, ale bojím se, abych jim spíš neuškodil, přeci tímto postupem vybrousím ochranou vrstvu s UV filtrem nebo co to je. To však asi jakýmkoli takovým leštěním. Uvidím časem co to udělá na Vectře.
Jestli k tomuto máte někdo nějaké rady a zkušenost po čase, budu rád za info.
tak jsem delší dobu přemýšlel co udělám se svými světly, zkouknul jsem i videa jak to leští a také různé sady na renovaci. Dokopal mě k tomu nakonec tchán, který si koupil nějakou tu sadu (smirek + pasta), vzal jsem obyčejnou leštěnku tempo a smirek 1000 a 2000, brousil jsem ručně pod vodou a s tempem, nakonec vyleštil a navoskoval (i když vosk od želvy asi nebude to pravé na delší dobu).
Vzhledem k tomu, že byli plasty opravdu hrozné, odhodlal jsem se k tomuto radikálnímu kroku neb jsem jim již nemohl ublížit.
Vážím si informací a rad RomanK, když jsem přivezl vectru domů, potřeboval jsem nějaké věci vyřešit a on mi pomohl, ale pokud jsou již plasty zašlé a zežloutlé časem, tak bych to třeba i jako dočasnou alternativu neviděl špatně. Strávil jsem na tom možná 2 hodiny, není to úplně 100% super, kotoučem na vrtačce by to bylo ještě lepší, ale rozdíl je více než znatelný.
Otázkou pro mne je, mám doma jako nový přírustek Astru g a tam ty plasty jsou ještě slušné, pro dokonalost by také chtěli trochu vyleštit, ale bojím se, abych jim spíš neuškodil, přeci tímto postupem vybrousím ochranou vrstvu s UV filtrem nebo co to je. To však asi jakýmkoli takovým leštěním. Uvidím časem co to udělá na Vectře.
Jestli k tomuto máte někdo nějaké rady a zkušenost po čase, budu rád za info.
Opel Vectra C Caravan 2,2Dti 16V
Opel Astra G Cabrio 2,2i 16V Bertone
..........................
Dříve:
Opel Manta B 2,0i; Opel Senator B 3,0i V6; Opel Vectra A 2,0i 16V 2000; Opel Astra F Caravan 1,6D
Opel Astra G Cabrio 2,2i 16V Bertone
..........................
Dříve:
Opel Manta B 2,0i; Opel Senator B 3,0i V6; Opel Vectra A 2,0i 16V 2000; Opel Astra F Caravan 1,6D