nejde nastartova astra f

1991-1998

Moderátor: Moderátoři

xfrodof

Re: nejde nastartova astra f

Příspěvek od xfrodof »

Ahojte, jeste bych potreboval jestli mate nekdo nejakej obrazek rozlozeni pojistek a rele at se muzu podivat jestli je rele ok.
Astra F 1,6 55kw (C16NZ) 1994
Reklama

ernst
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ernst »

u mé astry se třeba čerpadlo po zapnutí klíčku neprotočí... začne tlačit, až začnu startovat...

palivové relé je schováno pod plastovým krytem prahu u spolujezdce, mělo by mít fialovou barvu...
dá se rozdělat, abys viděl v jakém je vevnitř stavu.

pojistka palivového čerpadla je v patici číslo 2 od diag. konektoru u řidiče, je to 20A pojiska (vrchní řada, 2. z leva)

nastartovat to jde i když není z elektoinstalace skoro nic zapojeného.. stačí snímač klikovky zapalování a vstříkovač.. a samozřejmě čerpadlo.. pokud je alespoň toto splněno, lze nastartovat i když to nebude ono..

btw: byl ještě nějaký jiný důvod k tomu, abys sundával škrtící klapku, krom čištění? třeba omezený výkon, horší volnoběh atd?

a ještě jedna věc, setkal jsem se s tím u corsy B, a tou je origo alarm, pro který bylo třeba zamknout a odemknout dveře klíčkem , pak šlo motor natočit.
Astra F 1,6 8v původně 52kW (X16SZ) r.v.1995
xfrodof

Příspěvek od xfrodof »

duvod byl jenom zasrana klapka od oleje.
xfrodof

Příspěvek od xfrodof »

tak po dnesnim badani a hledani zavady jsem prisel na to ze vada bude asi v pal. cerpadle protoze jsem zmeril konektor co jsem vytahl z cerpadla a tam proud jde. A kdyz jsem vytahl hadicky z klapky a kamos startoval tak mi tam nekapla ani kapka paliva. A kdyz jsem vypojilk a pak zapojil konektor tak se mi na palubce rozla kontrolka motoru a kdyz startuju tak pohasne a pak se rozne.
xfrodof

Příspěvek od xfrodof »

tak dnes sem zjistoval neco malo o cerpadle na netu, a zjistil jsem ze astra f ma prej dva druhy cerpadel, bud v nadrzi a pak vedle ni. ja zatim predpokladal ze mam cerpadlo v nadrzi. proto jsem meril ten konektor co byl nahore na vicku nadrze. pak jsem si lehl pod auto a objevil jsem neco ale nevim na co to je, Obrázek

pak jsem se snazil vymontovat cerpadlo bez toho abych musel sundat nadrz ale nejsem schopen to udelat, to je peklo, mate nejakou radu. prosím uz jsem zoufalej.
ernst
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ernst »

to co máš zespoda je plovák, který měří hladinu paliva

pal. čeerpadlo je pod sedačkou, vedou k němu 2 dráty a 2 hadice celé to čeradlo drží přes hadičku na tom kovovém poklopu

čerpadla 2 jsou, jedno je pto jednoboda 1 bar (tvůj případ) a jedno je províceboda (3bary)

pokud ti do konektoru proud jde, tak vytáhni to čerpadlo z nádrže,osuš ho, a zkontroluj jestli funguje..
Astra F 1,6 8v původně 52kW (X16SZ) r.v.1995
xfrodof

Příspěvek od xfrodof »

tak nahore to cerpadlo asi nebude, me tam vede jenom 1 hadice
denny

Příspěvek od denny »

Na čerpadlo se dostaneš zvrchu odtud vede 1 trubka.Zpátečka je navedena dolu k plováku.
xfrodof

Příspěvek od xfrodof »

ale asi sundani nadrze se nevyhnu.
m.artty
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od m.artty »

Čerpadlo jde v pohodě vyndat bez vyndavání nádrže. Děláš to ze vnitř auta po odklopení toho černého deklíku pod zadní sedačkou. Vede do něj 1 hadice a je tam 1 konektor se dvěma vodiči...
Opel Kadett GSi cabrio ---> Obrázek

Opel Astra 1,7 TD ---> Obrázek
Odpovědět

Zpět na „Astra F“