Snímač venkovní teploty a topení

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Milini

Snímač venkovní teploty a topení

Příspěvek od Milini »

Může mi někdo říct, jestli snímač venkovní teploty má nějaký vliv na automatickou regulaci topení? Nedávno mi snímač přestal ukazovat a mě se zdá, že to od té doby nějak divně topí. Třeba zrovna dnes. Mrzne jak sviňa, teplota nastavená na 26 stupňů. Ze začátku to topí, ale po půl hodině, kdy je v autě celkem teplo to začne foukat studený vzduch. teplý šel zase jen po nastavení max teploty. Řekl bych, že to vliv bude mít, ale třeba se pletu a zbytečně budu kupovat nový snímač, který je tam třeba jen pro měření teploty. Jak to teda je?
Reklama

denny

Re: Snímač venkovní teploty a topení

Příspěvek od denny »

V panelu jednotky topení\klima máš takovou malou mřížku.Tou nasává jednotka vzduch do sebe na čidlo teploty ve voze.Odešel ti tam ventilátorek,který má za úkol nasávat ten vzduch.Je to celkem běžná závada Vectry a Omegy s elektronickou regulací topení.
Hellborn
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hellborn »

Mám stejný problém.
když bych vyměnil celej ten panel digiklimy, tak by se to tím vyřešilo?
Nebo se to nějak kuchá? Mám doma druhej panel, tak by to bylo jednodušší celé.
1) Frontera 2,2 DTL
Milini

Příspěvek od Milini »

denny píše:V panelu jednotky topení\klima máš takovou malou mřížku.Tou nasává jednotka vzduch do sebe na čidlo teploty ve voze.Odešel ti tam ventilátorek,který má za úkol nasávat ten vzduch.Je to celkem běžná závada Vectry a Omegy s elektronickou regulací topení.
Dobře, dík za odpověď. Znamená to teda, že snímač venkovní teploty na topení vliv nemá? Že je to jen informace o venkovní teplotě?
denny

Příspěvek od denny »

Hellborn píše:Mám stejný problém.
Hlavně se ten ventilátorek samostatně nedodává.Dej jiný panel a pokud pojede ventilátorek,tak to bude fachčit.
Milini -venkovní čidlo na vnitřní teplotu nemá vliv.
Oldjorg

Příspěvek od Oldjorg »

denny píše:
Hellborn píše:Mám stejný problém.
Hlavně se ten ventilátorek samostatně nedodává.Dej jiný panel a pokud pojede ventilátorek,tak to bude fachčit.
Milini -venkovní čidlo na vnitřní teplotu nemá vliv.

Tak toto není přesná informace. Řešil jsem přesně to samé. I při nastavené teplotě 27.stupňů foukal studený vzduch. Po výměně celého panelu se nic nezměnilo. Dnes jsem vyměnil venkovní čidlo a vše začalo fungovat. Climatronic potřebuje ke správnému chodu obě čidla funkční. Alespoň u mé Vectry stoprocentně. :)
Vectra B 1.8 16V r.v.99
Odpovědět

Zpět na „Vectra B“