Ahoj,
chci se zeptat na omezovač u tohohle vozítka r.v. 1997 s motorem X16SZR - není nastaven moc "pro paničky"?
Na jedničce zasáhne asi při 5200 ot. při tachometrových 50 km/h, na ostatních stupních při 5000, nebo snad ještě dřív - na dvojce při 82 km/h, 3 - 118 km/h, 4 - 160 km/h.
Spíš je to ale I-40/II-72/III-108/IV-150 km/h, protože tachometr mi (a asi u většiny aster) ukazuje o dost (o 10 km/h) víc - při tach. 60 mám na radarech 50.
Ne že by mi takové nastavení vadilo, nemám závodní ambice, ale třeba trojka by mohla být omezená opravdu výš - motor do poslední chvíle perfektně táhne, než ho omezovač z legrace prostě vypne už u těch 108 km/h.
S tím vypnutím se mi to stalo doslova, když jsem vyzkoušel, kde je omezovač na dvojce - motor přestal reagovat na plyn, rozsvítila se kontrolka baterky - prostě zhasl.
Případně po zásahu omezovače motor i po zařazení dalšího stupně přestane táhnout a teprve po pár vteřinách se vzpamatuje.
Jde omezovač vypnout? Samozřejmě ne k tomu, abych to permanentně točil k červenému, ale třeba k tomu, aby jednou za čas, když to člověk potřebuje, omezovač zbytečně "nezabíjel" předjíždění.
Astra Caravan 1.6 X16SZR 75k - omezovač
Moderátor: Moderátoři
-
- Reklama
- genius0011
- Kontaktovat uživatele:
Re: Astra Caravan 1.6 X16SZR 75k - omezovač
no pokud točíš trojku až na 108Km/h tak by ti měl motor zřejmě nafackovat
omezovač vypnout nejde a je tam právě na to aby se ti ten motor nerozlítl
omezovač vypnout nejde a je tam právě na to aby se ti ten motor nerozlítl
podivej se do technickeho prukazu tenhle motor neni zrovna vysokootačkovy omezovač tě neomezuje ono stači jen přeřadit o kvalt vyš
-
jj, já vím.
Tenhle motor "táhne vocpodu", a to bez legrace.
Jenom mi to přišlo až divně stejné s Favoritem 43kW '92, což bylo taky dost nízkootáčkové auto (skoro jako kamion, a taky mělo podobnou spotřebu ), ale šlo s ním jet 110 na III. a 140 na IV. stupeň, Vmax na pětku 160, pokud foukal správný vítr.
Ale uznávám, že oproti výrobku AZNP má Opel jinou dynamiku.
OK, omezovač ať omezuje, od čeho by tam potom byl.
Tenhle motor "táhne vocpodu", a to bez legrace.
Jenom mi to přišlo až divně stejné s Favoritem 43kW '92, což bylo taky dost nízkootáčkové auto (skoro jako kamion, a taky mělo podobnou spotřebu ), ale šlo s ním jet 110 na III. a 140 na IV. stupeň, Vmax na pětku 160, pokud foukal správný vítr.
Ale uznávám, že oproti výrobku AZNP má Opel jinou dynamiku.
OK, omezovač ať omezuje, od čeho by tam potom byl.