Opel vectra b cuká
Moderátor: Moderátoři
Opel vectra b cuká
Ahoj mám opel vectra B 2.0 16V rok výroby 1997.
Autům vůbec nerozumím ale mám zásadní problém. Poslední dobou auto hrozně cuká. Obzvlášť při rozjezdech a menších otáčkách. Jakmile mu z kraje hned sešlápnu plyn auto začne hrozně cukat.
Pokud byste někdo věděl čím by to mohlo být, budu rád za každou radu.
Díky
Štěpán
Autům vůbec nerozumím ale mám zásadní problém. Poslední dobou auto hrozně cuká. Obzvlášť při rozjezdech a menších otáčkách. Jakmile mu z kraje hned sešlápnu plyn auto začne hrozně cukat.
Pokud byste někdo věděl čím by to mohlo být, budu rád za každou radu.
Díky
Štěpán
- Reklama
Re: Opel vectra b cuká
Zapalovací kabely, svíčky, palivový filtr..
Astra F 1,6 8v původně 52kW (X16SZ) r.v.1995
taky múže zlobit EGR ventil
VB 1.6 16V 74 KW 1996 -ex
škoda octávie combi 1.9 TDI 81KW
škoda octávie combi 1.6 SR 74 KW
ahoj,já mám problém ten,že při startování chladného motoru nechce naskočit,hded chcípne.Musím mu pomoct plynem,pak na třetí pokus chytne.Za tepla pohodička.Klapku jsem vyčistil,volnoběžný ventil taky.Podezírám EGR ventil.Ale nevím kde je,ani v knížce "jak na to " jsem to nenašel.
Opel Omega 2.0 16v CD
Mazda Xedos 6 2.0 V6 automat
Renault Laguna RXE 1.8i 16v
Fiat Multipla 1.6 16v
Citroen Xsara Picasso exclusive 1.8i 16v
Opel Vectra B 2.0 16v CD
Fiat Multipla 1.6 16v
Opel Vectra B 2.0 16v CD
Diky,uz jsem ho nasel a zaslepil.nic se nezmenilo,auto jezdi stejne ,akorat motor ma hrubsi chod,jakoby porad zatizeny
Opel Omega 2.0 16v CD
Fiat Multipla 1.6 16v
Opel Vectra B 2.0 16v CD
Fiat Multipla 1.6 16v
Opel Vectra B 2.0 16v CD
Zdravím, ze zkušenosti vím, že u omegy/vectry u benzínů často zlobí snímač otáček kliky. Nedávno jsem se známým řešil tento problém na omeze: http://www.tipcars.com/magazin-fiat-pun ... -5319.html Omlouvám se, že sem dávám odkaz, ale pán měl prakticky stejný problém. Vyřešila to výměna čidla teploty chladící kapaliny. Třeba to někomu pomůže.
a měnils někdy palivovej filtr ten pod autem?darko píše:Diky,uz jsem ho nasel a zaslepil.nic se nezmenilo,auto jezdi stejne ,akorat motor ma hrubsi chod,jakoby porad zatizeny
Problem se startovanim vyresen,byla opadana izolace u kabliku volnobezneho ventilu,tudiz nemohl fungovat,nyni startovani ok,akorat musim vymenit baterku,uz je pred smrti,palivovy filtr jsem jeste nestihl vymenit
Opel Omega 2.0 16v CD
Fiat Multipla 1.6 16v
Opel Vectra B 2.0 16v CD
Fiat Multipla 1.6 16v
Opel Vectra B 2.0 16v CD
…ahoj Borci, mám motor 1.6 16v, měl jsem problém s tím že mi bere moc oleje, cca 1-2 litry na 1000km, tak jsem se pustil do přetěsnění motoru, vyměnil jsem těsněné hlavy, ventil. víka, olejové vany, gufera na vačkách na klice i na ventilech a měnil jsem i kroužky, dal jsem nové filtry jak vzduchový tak palivový, ale po té co jsem to dal vše dohromady, tak motor na volnoběh cuká, jakoby vynchával, občas při akceleraci škube, mám podzření na špatné tlaky ve válcích, nevíté kolik mám být správný tlak ve válci??? eventuelně co jiného by to mohli být ??? díky za pomoc